Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Εξι στην Εισαγγελία για τα επεισόδια στη Σουρωτή

Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και επτά πλημμελήματα άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, σε βάρος έξι ατόμων που φέρονται ότι συμμετείχαν στα επεισόδια που σημειώθηκαν, πριν από δυόμισι μήνες, στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης, κατά την ποδοσφαιρική αναμέτρηση ανάμεσα στις ομάδες νέων του Άρη και του ΠΑΟΚ.

Οι κατηγορούμενοι είναι ηλικίας από 20 έως 38 ετών, ενώ οι πέντε εξ αυτών έχουν απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις διωκτικές αρχές της πόλης για συμμετοχή σε επεισόδια μεταξύ οπαδών διαφορετικών αθλητικών σωματείων.

Ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης -αρμόδιος για θέματα αθλητισμού- Ευάγγελος Μπακέλας άσκησε δίωξη για τα κακουργήματα της «ληστείας από κοινού και απλή συνέργεια σε αυτή» (σ.σ. αφορά την αφαίρεση τσάντας από οπαδό στις κερκίδες του γηπέδου) και της «βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης από κοινού και απλή συνέργεια σε αυτή».

Εξάλλου, απήγγειλε κατηγορίες για τα αδικήματα της «συμμορίας», της «συμπλοκής», της «απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού και κατά συρροή», της «διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας από κοινού και κατά συρροή», της «παράνομης οπλοφορίας», της «οπλοχρησίας» και της «παράβασης του νόμου περί αθλητισμού», που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή για τη διενέργεια κύριας ανάκρισης.

Τα επεισόδια συνέβησαν στις 7 Οκτωβρίου 2009, όταν στη διάρκεια του ημιχρόνου του αγώνα κυπέλλου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας (ΕΠΣΜ) Νέων, οι κατηγορούμενοι, μαζί με άλλα άτομα, παραβιάζοντας την πόρτα εισόδου του γηπέδου, εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και επιτέθηκαν απρόκλητα σε φιλάθλους, με αποτέλεσμα να τραυματίσουν τουλάχιστον έξι άτομα.

Οι αστυνομικοί βρήκαν αργότερα και κατέσχεσαν στο χώρο, όπου σημειώθηκαν τα αιματηρά επεισόδια, ξύλινα ρόπαλα, μεταλλικούς σωλήνες, καρφιά, πέτρες και άλλα αντικείμενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: