Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Πουλήθηκε σε Αμερικανούς!

Η Λίβερπουλ περνάει σε νέα εποχή, καθώς οι νέοι ιδιοκτήτες των «ρεντς» θα είναι Αμερικανοί!Οι Τομς Χικς και Τζορτζ Τζίλετ, υπό την πίεση των φιλάθλων, αναγκάστηκαν να παραχωρήσουν την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου και οι προτάσεις που δέχθηκαν ήταν από Ασία και ΗΠΑ, ύψους περίπου 300 εκατ. ευρώ.

Τελικά, το διοικητικό συμβούλιο της διάσημης αγγλικής ομάδας αποδέχθηκε την πρόταση από τις Ηνωμένες Πολιτείες, που αφορά την εταιρία «NESV» (New England Sports Ventures), η οποία έχει στην ιδιοκτησία της και την ομάδα μπέιζμπολ Ρεντ Σοξ της Βοστόνης.

Μπρότον: Η πρότασή τους καλύπτει τα χρέη

Ο πρόεδρος της Λίβερπουλ, Μάρτιν Μπρότον, ανακοίνωσε και επίσημα την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ομάδας: «Είμαι χαρούμενος που ολοκληρώσαμε με επιτυχία τη διαδικασία πώλησης του συλλόγου. Το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε να αποδεχτεί την πρόταση της NESV, η οποία πληρούσε σχεδόν όλα τα κριτήρια που ορίζονται για την εξεύρεση νέου ιδιοκτήτη».

Και στη συνέχεια, επεσήμανε: «Έγιναν πολλές συναντήσεις σε Βοστόνη, Λονδίνο και Λίβερπουλ και είμαι εντυπωσιασμένος με το όραμα τους για τον σύλλογο. Η πρότασή τους καλύπτει τα χρέη και πλέον θα μπορούν να επικεντρωθούν στο πώς θα επενδύσουν στο σύλλογο. Είμαι απογοητευμένος από τη διάθεση των ιδιοκτητών της ομάδας να κάνουν ότι μπορούν προκειμένου να εμποδίσουν τη συμφωνία και θα κινηθούμε νομικά για να ολοκληρωθεί και τυπικά η αγοραπωλησία».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το μόνο που απομένει είναι η έγκριση της Πρέμιερ Λιγκ και ο αγγλικός Τύπος τη θεωρεί δεδομένη…

Δεν υπάρχουν σχόλια: