Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Το κέρδος με Ντινγκά και η νέα 17άδα του Μίτσελ!!

Ο Διονύσης Δελλής γράφει για την πολύτιμη παρουσία του Ντινγκά στο ματς με τον Ατρόμητο και τις επιλογές του Μίτσελ ενόψει της συνέχειας.
Είχε περιπέτεια. Αλλά και happy end το ματς στο Περιστέρι για τον Ολυμπιακό. Οι Ερυθρόλευκοι είναι στους ημιτελικούς του κυπέλλου, εκεί που (σε λίγες ώρες και τυπικά) θα περιμένει ο ΠΑΟΚ για μια αντιπαράθεση που πάντα έχει το ξεχωριστό της ενδιαφέρον.
Έχει χρόνο όμως ο Ολυμπιακός μέχρι να ασχοληθεί με αυτά τα ματς. Η δουλειά που έπρεπε να γίνει για το κύπελλο, πέρασε. Από σήμερα ουσιαστικά ανοίγει ένας νέος κύκλος για την ομάδα του Μίτσελ. Ένα διάστημα «προετοιμασίας» με δύο ματς πρωταθλήματος (Πλατανίας εντός, ΟΦΗ εκτός) πριν το αντάμωμα με τη Γιουνάιτεντ. Πριν το παιχνίδι της χρονιάς όχι μόνο για τον Ολυμπιακό, αλλά συνολικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο που έπειτα από αρκετές αγωνιστικές σεζόν έχει ξανά έναν εκπρόσωπο στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.
Οι Ερυθρόλευκοι είναι σε μια ιδιαίτερη περίοδο. Σε ένα διάστημα μεταβατικό, ελέω των αλλαγών στο ρόστερ τους. Ήδη μπήκαν στην ομάδα ο Μαρκάνο με τον Πέρεζ (με τον Παραγουανό μάλιστα να δείχνει ότι μπορεί να αποδειχθεί σημαντικός) και ουσιαστικά μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται και ο Βαλντέζ. Ο 30άχρονος στράικερ που λογικά θα είναι σε θέση να προσφέρει κόντρα στους Μπέμπηδες. Μπορεί να μην είναι στο 100%, αλλά σίγουρα θα αποτελεί ένα από τα «χαρτιά» που θα μπορεί να ποντάρει ο προπονητής του. Σταματούν εκεί όμως τα νέα πρόσωπα για τους Πειραιώτες αυτή την περίοδο; Προφανώς όχι. Το τελευταίο διάστημα, ο Ολυμπιακός ουσιαστικά αντιλαμβάνεται την προσθήκη ενός ακόμη ποδοσφαιριστή του στις πρώτες γραμμές. Τον Ντελβίν Ντινγκά. Έχει βάλει διαδοχικά 90άλεπτα στα πόδια του, βρίσκει ρυθμό και δείχνει πραγματικά ότι μπορεί να βρει και έναν ρόλο σημαντικότερο από εκείνον που του προέκυψε στην… πρώτη μοιρασιά του Μίτσελ.
Ο Αφρικανός μέσος στο Περιστέρι ήταν πιθανότατα ο καλύτερος της ομάδας του. Αθόρυβος, ουσιαστικός, με «καλά τρεξίματα» και συμμετοχή στην δημιουργία από την πίσω ζώνη. Εκείνος που διευκόλυνε σε πολύ μεγάλο βαθμό την παραμονή του Τσόρι για περισσότερα από 80 λεπτά στο ματς. Έτρεξε και για τον Αργεντινό ο Ντινγκά. Τον «απάλλαξε» σε μεγάλο βαθμό από τις υποχρεώσεις του ανασταλτικά. Και του έδωσε περισσότερες ανάσες και καθαρό μυαλό για να κάνει τη «δουλειά» με τη μπάλα στα πόδια. Εύστοχη η επιλογή του Μίτσελ. Και αυτό είχε φανεί και στο τελευταίο μισάωρο στη Βέροια. Όταν πάλι πίσω από τον Ντομίνγκεζ υπήρχε ο Ντινγκά με τον Μανιάτη.
Ο Ισπανός προπονητής, επενδύει σε «τρίγωνα» αυτό το διάστημα για την δημιουργία της νέας εκδοχής της ομάδας του. Σε μικρό rotation σε θέσεις κλειδιά. Και έτσι θα πάει μέχρι νεωτέρας. Ο Μαρκάνο, με τον Αβραάμ και τον Μανωλά για τις δύο θέσεις στόπερ. Ο Μανιάτης, με τον Σάμαρη και τον Ντινγκά για τις θέσεις των κεντρικών. Ο Πέρεζ με τον Κάμπελ και προσεχώς τον Φουστέρ για τις πτέρυγες. Παράλληλα έχει ήδη φτιάξει τα «δίδυμα» για τις άλλες θέσεις του γηπέδου. Ο Σαλίνο με τον Χολέμπας στα μπακ, με εναλλακτικές Μανιάτη και Μπονγκ. Ο Τσόρι με τον (όλο και λιγότερο στο χορτάρι) Σαβιόλα για τη θέση πίσω από τον επιθετικό. Ο Ολαϊτάν στην κορυφή περιμένοντας τον Βαλντέζ. Αυτοί είναι οι παίκτες που θα… τραβήξουν το κουπί ως το φινάλε. Οι βασικές επιλογές του προπονητή. Οι υπόλοιποι (Μασάντο, Τόρες, Παπάζογλου, Ιμπαγάσα, Πελέ, Σέποβιτς) θα έχουν ευκαιρίες στον μεγαλύτερο κύκλο… αλλαγών. Σε ματς σαν αυτό που έρχεται το Σάββατο με τον Πλατανία στο Φάληρο.Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: