Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Τα μεταγραφικά δεδομένα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό!

Τον Γιώργο Μπαρτζώκα και τον Αργύρη Πεδουλάκη ένα πράγμα τους ενδιαφέρει πρώτιστα: το να κερδίσουν σήμερα Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στα παιχνίδια με Εφές Αναντολού και Μάλαγα αντίστοιχα.Γράφει ο Τόλης Κοτζιάς

Τα μεταγραφικά δεδομένα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό
Αν τα καταφέρουν, θα είναι βασιλιάδες.

Αν όχι, δεν χάθηκε ο κόσμος, αφού το TOP-16, έτσι όπως έχει γίνει από πέρυσι, είναι σιδηρόδρομος.

Και από τη στιγμή, που βρισκόμαστε στην 6η αγωνιστική, έχουμε ακόμη πολύ ψωμί μπροστά μας.
Παράλληλα, όμως, τους δύο προπονητές απασχολεί και το θέμα της ενίσχυσης της ομάδας τους. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είπε χθες ότι «η κατάσταση τώρα είναι όπως σας τη λέω, με το συγκεκριμένο ρόστερ θέλουμε να πάμε ως το τέλος». Δεν παίζουμε με τις λέξεις, αλλά ο προπονητής του Ολυμπιακού είπε ότι «θέλουμε να πάμε» και όχι ότι «θα πάμε». Αρα κάποιο, έστω μικρό παραθυράκι, άφησε για ενίσχυση. Και εδώ έρχονται οι πληροφορίες, που θέλουν τους πρωταθλητές Ευρώπης να ασχολούνται ακόμη με τον Γκιόργκι Σερμαντίνι. Θέλουν τον Γεωργιανό, γιατί, έτσι όπως παίζουν, αυτός θεωρούν ότι ταιριάζει περισσότερο και όχι ο Μπέγκιτς. Αν δεν μπορέσει να πάρει τον Σερμαντίνι ο Ολυμπιακός, θα κοιτάξει για άλλον ψηλό. Που να έχει ευρωπαϊκή εμπειρία και πάνω από όλα βέβαια να ταιριάζει στο στυλ της ομάδας. Αν θα γίνει, λοιπόν, αλλαγή στους «ερυθρόλευκους», θα αφορά μόνο σε ψηλό. Οχι σε γκαρντ. Ο Μάρντι Κόλινς μένει στο πόστο του, αφού Μπαρτζώκας και συμπαίκτες του Αμερικάνου είναι ικανοποιημένοι.
Στον Παναθηναϊκό το τοπίο είναι πιο ξεκάθαρο, αφού η αναζήτηση έχει να κάνει με έναν γκαρντ, που θα έρθει να προστεθεί στη κλάση του Διαμαντίδη και στην ποιότητα του Ούκιτς. Θα έρθει (αν έρθει) να προστεθεί για να ξεκουράσει τον Διαμαντίδη και να καλύψει αυτά, που δεν μπορεί να δώσει ο Κροάτης. Και δεν μπορεί να τα δώσει ο Ούκιτς, λόγω του προβλήματος τραυματισμού, που δεν του επιτρέπει να προπονείται έτσι όπως πρέπει. Τον Νίκο Παππά δεν τον βάζουμε στην εξίσωση, γιατί δεν είναι πλέι-μέικερ.
Ο Παναθηναϊκός έχει βάλει στο στόχαστρό του τον Ζακ Ράιτ της Μπάμπεργκ και τον Που Τζέτερ της κινέζικης Σαντόνγκ. Δύο παίκτες με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Ο Ράιτ είναι παίκτης, που κάνει πολλές δουλειές μέσα στο παρκέ, είναι πολύ δυνατός στην άμυνα, στο «1 εναντίον 1″ είναι όχι ανίκητος, αλλά δύσκολα κόβεται, έχει και παιχνίδι με πλάτη στο καλάθι, που αρέσει στον Πεδουλάκη. Εχει βεβαίως βεβαίως και μειονεκτήματα. Με βασικότερο το ότι δεν έχει το τρίποντο στο παιχνίδι του. Δεν είναι μόνο ότι δεν έχει καλό σουτ, είναι ότι δεν το χρησιμοποιεί κιόλας.
Ο Τζέτερ από την άλλη είναι πιο γρήγορος (όντας πολύ κοντός άλλωστε), έχει το σουτ, που δεν έχει ο Ράιτ, πιέζει πολύ πάνω στην μπάλα. Μειονεκτημά του; Αυτό, που αναφέραμε: Είναι 1.80. Αρα θα έχει πρόβλημα στην άμυνα με ψηλότερους παίκτες. Βεβαίως, όλες οι αδυναμίες καλύπτονται ομαδικά (και όχι μόνο), κάτι, που μας έχει δειξει η ιστορία.
Ποιον θα πάρει ο Πεδουλάκης από τους δύο (ή μήπως κάποιον άλλον;) ή αν θα πάρει τελικά (όπως και ο Ολυμπιακός) θα το δούμε πολύ σύντομα, αφού η προθεσμία λήγει πριν από το ξεκίνημα του δεύτερου γύρου του TOP-16. Ετσι, ωστόσο, έχουν τα δεδομένα στους «αιώνιους» μέχρι αυτή τη στιγμή, που μιλάμε. Και αν θέλετε τη γνώμη μας, ο Παναθηναϊκός είναι εκείνος, που έχει τη μεγαλύτερη ανάγκη για μεταγραφή. Μόνο και μόνο λόγω του προβλήματος του Ούκιτς.

Πηγή: superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: