Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

«Νίκη από τα αποδυτήρια»

konstantinidis-610x350
Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Άρη, Γιώργος Κωνσταντινίδης, φιλοξενήθηκε  στον Arena FM 89,4. Θυμήθηκε και μίλησε για το πώς έζησε από την δική του σκοπιά τον αείμνηστο Νίκο Καμπάνη, αλλά και τον Βαγγέλη Συρόπουλο, δύο στρατιώτες των “κίτρινων” που έφυγαν σαν σήμερα (13/02). Παράλληλα, αναφέρθηκε και στη σημερινή κατάσταση της ομάδας και τόνισε πως η ομάδα πρέπει να παίζει με πάθος και να κερδίζει παιχνίδια όπως αυτό με την Βέροια από τα αποδυτήρια.
Αναλυτικά τα όσα είπε ο Γιώργος Κωνσταντινίδης:
Για τον Νίκο Καμπάνη:
“Ήταν από τους λίγους λατρεμένους παράγοντες του Ελληνικού ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, αλλά με επαγγελματικές προδιαγραφές. Με το πέρασμά του από τα αθλητικά δρώμενα άφησε την δική του σφραγίδα και ήταν ο άνθρωπος που ήξερε τα πάντα για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Ήταν γνώστης όλων των αθλημάτων. Είχε βέβαια τα καλά του και τα κακά του. Ήταν εγωιστής και έπαιρνε πάντα όλες τις αποφάσεις. Ήθελα να περνάνε όλα από το χέρι του. Όταν παίξαμε στην την Αγγλία με Τσέλσι μας είχαν κάνει δώρο από μια ξυριστική μηχανή με μπαταρίες. Τα άρπαξε τα πακέτα από τα χέρια του εφόρου, του Ποζάνη, για να τα μοιράσει ο ίδιος. Ήθελε να τα κάνει όλα. Μια άλλη φορά παρακολουθούσε ένα παιχνίδι στην Κατερίνη και αισθάνθηκε αδιαθεσία. Του είπαν οι φίλοι του να πάει να ξεκουραστεί και αντί να πάει να ξεκουραστεί, πήγε στο μπάσκετ. Από την αρχή που είχε αναλάβει σαν πρόεδρος ήταν πάντα στη πρώτη γραμμή. Ήταν τόσο εγωιστής που κάποια φορά είχε μαλώσει με τον Ασλανίδη τον τότε υπουργό γιατί δεν ασπαζόταν τις απόψεις του.Ήταν παντού πρώτος και δίπλα στην ομάδα. Ήταν και ο μοναδικός που πανηγύρισε τίτλο του Άρη”.
Για τον Βαγγέλη Συρόπουλο:
“Ο Βαγγέλης Συρόπουλος αν και μικρόσωμος ήταν ιδιαίτερη παρουσία και έγραψε την δική του σελίδα στον σύλλογο. Δυστυχώς τον χάσαμε γρήγορα. Ήταν η προσωποποίηση του δυνατού παίκτη και του τσαμπουκά. Έβαζε παντού το πόδι του, με δύναμη και δεν φοβόταν, έτρεχε πάνω κάτω και τα έδινε όλα. Όταν κάναμε ένα παιχνίδι οι παλαίμαχοι πήγαμε να παίξουμε 10 λεπτά και έπαιξα ενάμιση ημίχρονο, γιατί έτσι ένιωθα ότι βοηθάω τον Βαγγέλη. Μετά βέβαια δεν μπορούσαμε να περπατήσουμε. Ήταν πολύ ωραίος τύπος. Τότε που παίξαμε στο Κάλιαρι, είχε κάνει ένα πολύ δυνατό τάκλινγκ σε ιταλό παίκτη και όλοι έπεσαν πάνω του. Μπήκε ο κόσμος μέσα στο γήπεδο και είδα τέσσερις καραμπινιέρους να τον κρατάνε για να τον συλλάβουν, ενώ ακόμη δεν είχε τελειώσει ο αγώνας. Ο κοντός έκανε τα επεισόδια, όρμηξε ο Σπυρίδων και χτύπησε έναν Αστυνομικό, ορμήξαμε όλοι και κάπου το θέμα τελείωσε. Τέτοια έκανε ο Βαγγέλης, που ήταν μάγκας μέσα στο γήπεδο και παικταράς”.
Για το αν πρέπει να τιμηθούν οι παλαίμαχοι του ΄70:
“Αυτό είναι θέμα διοίκησης. Δεν θυμάμαι καμία εκδήλωση όλα αυτά τα χρόνια να έχει γίνει για να τιμηθεί η ομάδα που πήρε το κύπελλο το 1970″.
Για τα μπαράζ της Λαμίας:
“Στο μπαράζ της Λαμίας δεν είχα παίξει. Πήγα όμως να το δω. Έδινα εξετάσεις στο γυμνάσιο και ήμουν στον Άρη. Το είδα σαν φίλαθλος τότε. Είχε έρθει ο έφορος και με πήρε από το σχολείο, αλλά δεν προλάβαμε την έναρξη του αγώνα, ενώ τότε δεν υπήρχαν αλλαγές και απαγορευόταν. Όσοι ήταν έπαιζαν και αν τραυματιζόταν κάποιος έπαιζαν οι υπόλοιποι. Η ομάδα έδωσε τρία μάτς αλλά με το δεύτερο είχε καθαρίσει. Στην Λαμία είχε κερδίσει και με ισοπαλία στον Βόλο είχε τελειώσει”.
Για τον σημερινό Άρη:
“Μετά την προχθεσινή νίκη και τη νίκη που θα κάνει με την Βέροια ελπίζω πως δεν θα ξανά υπάρξει παρόμοια κατάσταση. Νομίζω πως η ομάδα θα το παλέψει και η Βέροια δεν έχει καλή ομάδα να απειλήσει. Ο Άρης έχει γίνει λίγο καλύτερος. Πρέπει να βάλει την Βέροια κάτω και να συνεχίσει. Πρέπει να κερδίζονται τέτοια παιχνίδια από τα αποδυτήρια. Αν η Βέροια μπει δυνατά ας μπει ο Άρης πιο δυνατά.Εμείς είχαμε βρεθεί σε παρόμοια θέση. Είχαμε δυο παιχνίδια με τον Εθνικό και τον Πανιώνιο. Έπρεπε να κερδίσουμε τον Εθνικό για να σωθούμε. Μπήκαμε μέσα στο γήπεδο με δύναμη και στο πρώτο λεπτό φάγαμε γκολ. Μετά έγινε ο χαμός.  Ο τσαμπουκάς με τον Πανιώνιο μου άρεσε. Με τον Παναιτωλικό επίσης η ομάδα έπαιξε καλά. Η νίκη με την Βέροια είναι απαραίτητη, διαφορετικά τελείωσε. Δεν έχει σημασία να παίζεις καλά αλλά να κερδίζεις τώρα. Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα. Πρέπει να το καταλάβουν και οι παίκτες αυτό. Εγώ είμαι αισιόδοξος”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: