Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Υπέγραψε ο Θεοχάρης!


ariskaeΜια πολύ μεγάλη έκπληξη περίμενε χθες το μεσημέρι τους ανθρώπους της ΚΑΕ Άρης. Έπειτα από αρκετές ημέρες υπομονής και αναμονής, το πολυπόθητο έγγραφο από το Υπουργείο Οικονομικών έφτασε στα γραφεία της ΚΑΕ Άρης. Ο γενικός γραμματέας εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, πήρε την θετική γνωμοδότηση του νομικού συμβουλίου του κράτους και υπέγραψε την συναίνεση του Δημοσίου για την ένταξη της ΚΑΕ Άρης στο άρθρο 99. 
Το νομικό επιτελείο της ΚΑΕ και η διοίκηση Αρβανίτη, μετά από πολύ σκληρή δουλειά, κατάφεραν να πάρουν την υπογραφή του πιο σημαντικού πιστωτή της ΚΑΕ και πλέον, έχουν στα χέρια τους το έγγραφο που τους έλειπε για να συμπληρωθεί ο ογκωδέστατος φάκελος για το άρθρο 99, που κατατίθεται στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης την Πέμπτη για να οριστεί δικάσιμος για την ΚΑΕ.
Οι κίτρινοι, μετά την υπογραφή Θεοχάρη, ξέρουν ότι θα μπορέσουν να πληρώσουν το χρέος τους (ύψους 800 χιλιάδων ευρώ) προς το Δημόσιο σε 90 δόσεις, ενώ σε ρύθμιση 48 δόσεων θα μπουν και οι οφειλές του ΙΚΑ. Σε ελεύθερη μετάφραση, η ΚΑΕ Άρης θα πρέπει από τον ερχόμενο Απρίλιο να ξεκινήσει να πληρώνει τις μηνιαίες δόσεις ύψους 18 χιλιάδων ευρώ περίπου, ώστε να φτάσει στην οριστική της οικονομική εξυγίανση.
Παράλληλα, η υπογραφή Θεοχάρη και το «πράσινο φως» του Δημοσίου, ανοίγουν και τον δρόμο ώστε η ομάδα να εξασφαλίσει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, ώστε να συμμετέχει απρόσκοπτα στο πρωτάθλημα. Οι απαραίτητες ενέργειες θα γίνουν αύριο για το συγκεκριμένο ζήτημα και ο Άρης θα παρουσιαστεί στην Ε.Ε.Α ενήμερος φορολογικά και ασφαλιστικά.
Μέσα στις επόμενες ημέρες, ο Λευτέρης Αρβανίτης θα επιδιώξει μια συνάντηση με τους μετόχους της ΚΑΕ, προκειμένου να τους ενημερώσει για τις εξελίξεις και πλέον, να μπει ένα συγκεκριμένο πλάνο χρηματοδότησης ώστε να εκπληρώνει η ΚΑΕ τις προϋποθέσεις του άρθρου 99 και να είναι συνεπής στις δόσεις της.


Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: