Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Ο... σπέσιαλ «Μίνο»!

Απ' το πρώτο του κεράκι στην τούρτα, μέχρι την πρώτη του μεταγραφή και το βραβείο του για το καλύτερο γκολ, ο Μίροσλαβ Στοχ αποδεικνύει ότι είναι... διαφορετικός!

Ο... σπέσιαλ «Μίνο»
Γεννήθηκε με μια… μπάλα, με το μυαλό του μόνο σ’ αυτήν και από πιτσιρίκι επέλεγε να ξεχωρίζει.

Μπορεί τα τατουάζ και η «άγρια» φυσιογνωμία του να σε κάνουν να τον χαρακτηρίσεις «κακό παιδί», όμως αυτοί που τον ξέρουν καλύτερα χρησιμοποιούν μόνο την δεύτερη λέξη.

Ο Μίροσλαβ Στοχ είναι ακόμα ένα παιδί που «ψάχνεται» σε μεγάλα γήπεδα της Ευρώπης και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ άνοιξε το άλμπουμ της ζωής του.

inner

Ακόμα και στα πρώτα του γενέθλια ο Σλοβάκος δεν μοιάζει με συνηθισμένος πιτσιρίκι που ποζάρει. Μετά από 23 χρόνια «τρελαίνει» τον ΠΑΟΚ, αλλά κυρίως τους αντιπάλους.

inner
Η αδερφή του, Μίρκα ήταν αυτή που του «κόλλησε» το παρατσούκλι «Μίνο», επειδή ήταν μικροκαμωμένος.

inner
Ο πατέρας του είναι ο… μεγαλύτερος φαν του Στοχ. Για χάρη του, ντύθηκε Άγιος Βασίλης πριν πολλά χρόνια. Πλέον, αρκείται στο να τον βλέπει να ανεβάζει την καριέρα του ψηλότερα.

inner
Ακόμα και η κλασσική φωτογραφία του νηπιαγωγείου, που υπάρχει για κάθε πιτσιρίκι, είναι ξεχωριστή για τον Μίροσλαβ Στοχ.

inner
Η Μαρία Στοχ με τον Μίροσλαβ και την υπόλοιποι οικογένεια, συγκεντρωμένοι.

inner
«Easy rider» με την μηχανή του πατέρα του, ο οποίος ασχολούνταν με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, μετά την ενασχόλησή του με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

inner
Η αδυναμία του για τον Ρονάλντο, αντικαταστάθηκε απ’ την προτίμησή του στον Λιονέλ Μέσι, με το πέρασμα των χρόνων.

inner
Επτά χρονών ήταν ο «Μίνο» όταν έκανε το ντεμπούτο του στις ακαδημίες της Νίτρα και ένα χρόνο αργότερα άρχισε να βάζει στο τσεπάκι τις πρώτες διακρίσεις.

inner
Δεν πέρασε πολύς καιρός, μέχρι τη στιγμή που οι προπονητές του τον έβαλαν στο «μάτι» για την πρώτη ομάδα. Τους ανάγκασε μάλιστα να περιμένουν πως και πως να κλείσει τα 16, για να μπορεί να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο.

inner
Λίγο πριν την μεταγραφή του στην Τσέλσι, η Μαρία Στοχ δεν φαίνεται να… διασκεδάζει, όμως ο Μίροσλαβ έκανε το πρώτο του βήμα στα μεγάλα ευρωπαϊκά σαλόνια.

inner
Οι εμφανίσεις του με την Νίτρα και η έφεσή του στο σκοράρισμα, είχε γίνει η αφορμή για έναρξη της συνεργασίας με τον μάνατζερ της FIFA, Mίλαν Λαντνίτσκι.

inner
Σε… ναό της Τσέλσι μετατράπηκε το παιδικό δωμάτιο του Μίροσλαβ Στοχ, όταν έφυγε απ’ το πατρικό του.

inner
Ο Λουίς Φελίπε Σκολάρι ήταν αυτός που εμπιστεύτηκε το Σλοβάκο ποδοσφαιριστή για το ντεμπούτο του στην Premier League, τον Νοέμβριο του 2008. Πέρασε ως αλλαγή στη θέση του Ντέκο, στο ματς με την Άρσεναλ στο «Εμιρέιτς».

inner
Ο δανεισμός του στην Τβέντε εκτόξευσε την καριέρα του, αφού κατέκτησε το πρωτάθλημα με τον ολλανδικό σύλλογο και αναδείχτηκε MVP της ομάδας, σε μια απ’ τις πιο επιτυχημένες χρονιές του.

inner
Η αγάπη που του έχει ο κόσμος στην Σλοβακία βέβαια, είναι μεγάλη.

inner
Κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Φενερμπαχτσέ ήταν… άτακτος, αφού κυκλοφόρησαν φωτογραφίες που τον έδειχναν μεθυσμένο σε πάρτι να χορεύει με ημίγυμνη χορεύτρια.

inner
Το γκολ που πέτυχε με την Φενερμπαχτσέ κόντρα στην Γκεντσλερμπιρλιγκί είναι και με τη… βούλα το καλύτερο της καριέρας του, αφού βραβεύτηκε γι’ αυτό με το βραβείο «Πούσκας». Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: