Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Καμία εξέλιξη στον Αρη


Ο Γιάννης Κόντης Τα μεταγραφικά θα απασχολήσουν άμεσα και οι συζητήσεις εξακολουθούν να βρίσκονται σε ένα ενδιαφέρον επίπεδο. Υπό κανονικές συνθήκες θα έχουμε ανακοινώσεις μέσα στις πρώτες μέρες του μήνα και έπεται συνέχεια με τον Αρη να διευκρινίζει ότι θα υπάρχει αρκετό ελληνικό αίμα στην ομάδα της επόμενης περιόδου. Ωστόσο, για την εκκαθάριση, ούτε κουβέντα.

Στο μεταξύ, άλλο ένα φιλικό οριστικοποιήθηκε για τους "κίτρινους" με την πρωταθλήτρια Ρωσίας τα δύο τελευταία χρόνια και κάτοχο του φετινού Σούπερ Καπ, Ρούμπιν Καζάν να μπαίνει στο πρόγραμμα προετοιμασίας. Το παιχνίδι θα διεξαχθεί στις 3 Ιουλίου στην Αυστρία, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της ομάδας της Θεσσαλονίκης στο Κίτσμπουελ.

Κόντης: "Δέκα καθοριστικά δευτερόλεπτα"
Ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ ’ρης, Γιάννης Κόντης, μίλησε στον NovaΣπορ FM 94,6 για:

- τη φετινή πορεία του Aρη: "Στο ποδόσφαιρο μιλάμε πάντα εκ του αποτελέσματος και δεν υπολογίζουμε τους διάφορους αστάθμητους παράγοντες. Η ομάδα δεν εμφανίστηκε όπως περιμέναμε στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα για τα πλέι οφ, όπου έχασε δίκαια. Αν δεν έχανε εκεί, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Επίσης για δέκα δευτερόλεπτα, όταν ισοφαριστήκαμε από την ΑΕΚ στις καθυστερήσεις, δεν πήραμε το καλύτερο εισιτήριο για το Europa League.

Η χρονιά δεν τελείωσε όπως περιμέναμε, αλλά σε γενικές γραμμές ήταν καλή. Η μεγαλύτερη απογοήτευση ήταν η χαμένη ευκαιρία να κατακτήσουμε το Κύπελλο, καθώς ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καλύτερος από μας στον τελικό. Αυτό με πείραξε περισσότερο και από την πορεία στο πρωτάθλημα".

- τις φήμες περί ενδιαφέροντος του Ολυμπιακού για τον Έκτορ Κούπερ: "Έχουμε ανανεώσει το συμβόλαιο και δεσμεύεται για έναν ακόμη χρόνο. Αν διαβάζουμε ότι θα φύγει, είναι στα πλαίσια της εποχής, όπου ο Τύπος σπεκουλάρει. Κι εγώ διαβάζω για παίκτες που ούτε καν μας απασχολούν. Όταν δεν βάζεις την υπογραφή σου, είναι εύκολο να γράψεις τα πάντα. Είμαστε κάτι παραπάνω από ικανοποιημένοι από τον προπονητή μας, από όσα βλέπουμε από τη δουλειά του, αλλά και τον άνθρωπο Κούπερ".

- το πλήθος ξένων στο ρόστερ του Aρη: "Έχω βαρεθεί να απαντάω σε αυτή τη "ρατσιτσική" ερώτηση. Νομίζετε πως υπάρχουν σήμερα περιορισμοί στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο; Πόσους Ιταλούς είχε η Ίντερ που κατέκτησε το Champions League; Εγώ θέλω να βάλω ελληνικό στοιχείο στην ομάδα, αλλά θέλω πρώτα από όλα την ποιότητα και είναι δύσκολο να στελεχώσουμε την ομάδα με Έλληνες παίκτες ποιότητας.

Έχουμε στραφεί στους Έλληνες παίκτες, θα προσπαθήσουμε να πάρουμε αυτούς που θέλουμε, αλλά με τα χρήματα που μπορούμε. Κι εγώ θέλω στην ομάδα μου τον Κατσουράνη και τον Κυργιάκο, αλλά δεν μπορούμε να δώσουμε ένα και δύο εκατ. ευρώ. Ασφαλώς και υπάρχουν πολλοί ξένοι στο ελληνικό πρωτάθλημα που δεν κάνουν τη διαφορά, αλλά έρχονται με τα μισά χρήματα από αυτά που κοστίζουν οι Έλληνες.

Ο κόσμος θα ήθελε να βλέπει Έλληνες, αλλά σίγουρα προτιμά να είναι η ομάδα τρίτη ή τέταρτη και να συμμετέχει στον τελικό του Κυπέλλου, από το να έχει Έλληνες και να μάχεται για τη σωτηρία. Δεν θα αποκτήσουμε Έλληνες που δεν μπορούν να παίξουν ούτε στη δεύτερη ομάδα μας. Είναι δύσκολο να συνδυάσεις ποιότητα με χαμηλές απολαβές".

- το αν υπάρχει ενδεχόμενο πώλησης του Μιχάλη Σηφάκη: "Ο Σηφάκης είναι ένας παίκτης που πιστεύουμε και αγαπάμε. Αν υπάρξει πρόταση που θα είναι αξιόλογη, θα βοηθήσει την ομάδα να κάνει το κάτι παραπάνω και να τον αντικαταστήσει, θα την εξετάσουμε. Δεν έχουμε βάλει πωλητήριο, αλλά τα πάντα είναι προς συζήτηση".

- το θέμα παραμονής του Κριστιάν Νασούτι: "Είναι μια δύσκολη περίπτωση. Με άλλα δεδομένα κάναμε πέρυσι τη συμφωνία κι αλλιώς είναι οι συνθήκες φέτος. Η Ρίβερ Πλέιτ μένει αμετακίνητη στο ποσό που ζητάει, γύρω στο 1,3 εκατ. ευρώ. Ο παίκτης είναι ελεύθερος του χρόνου κι έχει εκφράσει την επιθυμία να παίξει μόνο στον Aρη, παρόλο που τον έχουν πλησιάσει από το Μεξικό κι από άλλες ομάδες".

- τον τρόπο που πρέπει να λειτουργήσει το ποδόσφαιρο: "Θα δείτε ότι στο μέλλον θα υπάρξουν πολλά προβλήματα για τις ομάδες και νομίζω πως θα επιβιώσουν τρεις-τέσσερις. Πρέπει οι ομάδες να δουλέψουν σωστά και να παράγουν ποδοσφαιριστές, όχι να βγαίνουν να τους αγοράζουν. Πιστεύω με ένα μακροπρόθεσμο πλάνο που έχουμε κάνει, θα μπορέσουμε στο μέλλον να έχουμε ποδοσφαιριστές από τις τάξεις μας. Πιστεύω πολύ στον πρόεδρο της ΕΠΟ, τον κύριο Πιλάβιο, και τις ιδέες του. Έχει την αντίληψη ότι το ποδόσφαιρο πρέπει να παράγει και αισιοδοξώ πως θα έχουμε καλύτερο μέλλον".

- το αν διέκρινε βελτίωση στο φετινό πρωτάθλημα: "Είδα βήματα βελτίωσης. Όσο κι αν φωνάξαμε για μερικές διαιτησίες, ειδικά μετά το δεύτερο γύρο είδα στα περισσότερα ματς καλές διαιτησίες. Υπάρχει καλό υλικό και πρέπει να αφήσουμε τη διαιτησία να δουλέψει και να ασχοληθούμε εμείς με το ποδόσφαιρο. Επίσης οι ομάδες έκαναν επενδύσεις σε ποδοσφαιριστές, ενώ βλέπουμε πως αρκετές από αυτές φτιάχνουν καινούριο γήπεδο".

Δεν υπάρχουν σχόλια: