Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Εισαγγελική έρευνα σε αγώνα Κυπέλλου


Τυφλή η δικαιοσύνη Στο "μικροσκόπιο" της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης μπήκε ο αγώνας Κυπέλλου Ελλάδος ανάμεσα στον Αγροτικό Αστέρα Ευόσμου και την Καβάλα, που περιλαμβανόταν στη λίστα των 27 αγώνων, τους οποίους η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (UEFA) χαρακτήρισε από "ελαφρώς ύποπτους" έως "άκρως διεφθαρμένους".

Ο αρμόδιος εισαγγελέας για αθλητικά θέματα, Νίκος Κωνσταντίνου, θα αρχίσει το επόμενο διάστημα να καλεί ποδοσφαιριστές και παράγοντες των δύο συλλόγων, προκειμένου να διερευνήσει στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας αν το τελικό 0-3 (ημίχρονο 0-1), ήταν προϊόν αλλοίωσης κι αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της δωροδοκίας - δωροληψίας.

Η έρευνα ξεκίνησε μετά από παραγγελία του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αναστάσιου Κανελλόπουλου.

Όπως έγινε γνωστό, στο συγκεκριμένο παιχνίδι, που διεξήχθη στις 28 Οκτωβρίου του περασμένου χρόνου στο γήπεδο του Ευόσμου, "παίχτηκαν" περί της 158 χιλιάδες ευρώ μέσω του ΟΠΑΠ. Το δε ποσό που κατέβαλε ο Οργανισμός στους παίκτες του Στοιχήματος, που είχαν στα κερδισμένα τους δελτία τον συγκεκριμένο αγώνα, ανήλθε συνολικά σε 382.000 ευρώ.

Επίσης, μεγάλη "κινητικότητα" παρατηρήθηκε στο ζωντανό στοίχημα των διαδικτυακών εταιριών, όπου από τις αρχές του β' ημιχρόνου και κατά τη διάρκεια αυτού επενδύονταν μεγάλα χρηματικά ποσά στο "over 2,5".

Από την έρευνα των αρχών προέκυψε, επίσης, ότι παίχτηκαν ασυνήθιστα μεγάλα χρηματικά ποσά σε 16 πρακτορεία Προ-Πο της Θεσσαλονίκης, της Βέροιας και του Παλαιού Φαλήρου Αττικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: