Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

"Ποια στημένα;"

Έγγραφο της UEFA προς τον ένατο τακτικό ανακριτή Γιώργο Κασίμη πιθανώς να αλλάξει τα δεδομένα της υπόθεσης των στημένων αγώνων. Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία αναφέρει ρητά πως δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι τα συγκεκριμένα παιχνίδια στήθηκαν!
"Ποια στημένα;"
Ο κ. Κασίμης είχε στείλει στις 13 Δεκεμβρίου έγγραφο στην UEFA, ζητώντας διευκρινίσεις για το πώς κρίνονται τα παιχνίδια ως στημένα αλλά και το πώς γίνονται οι διαβαθμίσεις (σ.σ.: "διεφθαρμένο", "άκρως διεφθαρμένο»" κ.λπ.).
Η απάντηση ήρθε στις 23 Ιανουαρίου, δύο μέρες πριν ο κ. Κασίμης παραδώσει επισήμως τον φάκελο των στημένων αγώνων στους εφέτες-ανακριτές Γιώργο Καλόφωνο και Γιώργο Αυγέρη.
Στο έγγραφο που αποκαλύπτει η "SportDay" αναφέρεται ότι η ΟΥΕΦΑ δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να πει εγγυημένα ότι τα παιχνίδια όντως "στήθηκαν" και επίσης ότι η ανάλυση του ελεγκτικού της μηχανισμού δεν επιτρέπει σε καμία περίπτωση την αυτόματη απόδοση ευθυνών σε φυσικά πρόσωπα χωρίς περαιτέρω διερεύνηση.
"Η ανάλυση των αποτελεσμάτων και των αποδόσεων δεν επιτρέπει από μόνη της να αναγνωρίσουμε τα φυσικά πρόσωπα που μπορεί να έχουν ενεργήσει για να στήσουν μία αναμέτρηση", αναφέρει το χαρακτηριστικό απόσπασμα της απαντητικής επιστολής της UEFA στον κ. Κασίμη και προσθέτει:
"Έχουμε αποστείλει στην Ελληνική Ομοσπονδία τις αναφορές που μας εστάλησαν. Δεν έχουμε λόγο να αμφιβάλουμε πως αν τα παιχνίδια στήθηκαν για λόγους που αφορούν το στοίχημα, τότε αυτό θα αποτυπωθεί στη διακύμανση των αποδόσεων σε μία και γενικότερα περισσότερες εταιρείες στοιχήματος, οι οποίες εξετάζονται από την εταιρία που συνεργαζόμαστε και επομένως ανιχνεύονται από το σύστημα παρακολούθησης. Παρ' όλα αυτά δεν έχουμε καμία απόλυτη εγγύηση".
Κάποιοι θεωρούν πως το έγγραφο της UEFA πιθανώς να δώσει μεγάλη δύναμη στους κατηγορούμενους για την υπόθεση αποτελώντας ένα δυνατό υπερασπιστικό χαρτί.
Μένει να φανεί αν από όσα καταγράφηκαν από τον κοριό της ΕΥΠ προκύπτουν αρκετά στοιχεία για την καταδίκη των συλληφθέντων, ειδικά από τη στιγμή που δεν εμφανίζονται μάρτυρες κατηγορίας.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: