Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Τραύμα είσαι ανοιχτό!!

Τραύμα είσαι ανοιχτό!
Η λαϊκή ρήση για το κλήμα και τον γάιδαρο δε θα μπορούσε να βρει πιστότερη αποτύπωση από τη φετινή Ρεάλ Μαδρίτης, Σαν να μην έφτανε το τραγικό ξεκίνημα για το πρωτάθλημα που την άφησε νωρίς με οκτώ πόντους πίσω από τη Μπαρτσελόνα, οι «μερένχες» βλέπουν τον έναν μετά τον άλλον τους ποδοσφαιριστές τους να κοσμούν το ιατρικό δελτίο και τους τραυματισμούς να μετατρέπονται σε ανοιχτή πληγή για την ομάδα τους.

Τελευταίος στην μακρά λίστα των τραυματιών προστέθηκε ο Γκονζάλο Ιγκουαΐν. Ο Αργεντινός επιθετικός υπέστη μυϊκό τραυματισμό στον μηρό στις αρχές του αγώνα με την Μπορούσια, γεγονός που ανάγκασε τον προπονητή του να τον αντικαταστήσει στο ημίχρονο.

Υπόθεση που δεν ήταν και ιδιαίτερα εύκολη, καθώς και ο Καρίμ Μπενζεμά είχε τεθεί εκτός μάχης εξαιτίας ενός προβλήματος στον προσαγωγό, με τους δύο παίκτες να παραμένουν αμφίβολοι και για το παιχνίδι με τη Λεβάντε.

Δεν είναι μόνο, όμως, η γραμμή κρούσης των Μαδριλένων που κυριολεκτικα… νοσεί. Ο Κοεντράο αντιμετωπίζει κι εκείνος πρόβλημα με τον τραυματισμό του και δεν αναμένεται να είναι έτοιμος για τουλάχιστον έναν μήνα.

Τα ίδια και χειρότερα ισχύουν και για τον Μαρσέλο, ο οποίος μετά το κάταγμα στο πέμπτο μετατάρσιο του ποδιού του, βρίσκεται στο πρώτο στάδιο αποθεραπείας του και θα αργήσει να τεθεί στη διάθεση του Μουρίνιο.

Ελαφρύτερη, είναι η κατάσταση του Κεντίρα, ο οποίος έχει υποστεί τράβηγμα. Ωστόσο, η απουσία του ήταν αισθητή από το ματς με την Ντόρτμουντ, ενώ αναμένεται να χάσει και την επόμενη αναμέτρηση για το πρωτάθλημα.

Κι αν οι φίλοι της Ρεάλ αποδίδουν ίσως σε κάποια… κακοδαιμονία τη φετινή κατάσταση με τους τραυματισμούς, δε θα πρέπει να εκπλαγούν αν δουν κι άλλους παίκτες να βγαίνουν νοκ άουτ.

Ο Σέρχιο Ράμος συμμετέχει κανονικά στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας, όμως εδώ και καιρό παίζει στα όρια του. Τις τελευταίες 12 μέρες ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα προπόνησης καθώς έχει ενοχλήσεις στους γλουτιαίους κι ενώ θα έπρεπε να απέχει από τα παιχνίδια, οι ήδη υπάρχουσες απουσίες δεν του δίνουν τη δυνατότητα να αποθεραπευτεί με τον τρόπο που θα έπρεπε.

Στην ίδια κατηγορία ανήκει και ο Εσιέν, ο οποίος έπαιξε εναντίον της Σαραγόσα με πρόβλημα στο πόδι και για τον ίδιο λόγο χρησιμοποιήθηκε μόνο στο δεύτερο ημίχρονο απέναντι στην Ντόρτμουντ.

Ίσως όλα αυτά τα προβλήματα να είναι το «καμπανάκι» για τον Μουρίνιο ώστε να αρχίσει να δίνει ευκαιρίες σε νεαρούς ποδοσφαιριστές, κάτι το οποίο δεν συνηθίζει και για αυτό έχει δεχτεί έντονη κριτική.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: