Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Ζάετς: «Φαβορί ο ΠΑΟΚ λόγω έδρας»

Ζάετς: «Φαβορί ο ΠΑΟΚ λόγω έδρας»
Ο πρώην προπονητής της Ντιναμό Ζάγκρεμπ Βέλιμιρ Ζάετς, που πραγματοποίησε σπουδαία καριέρα ως ποδοσφαιριστής με τη φανέλα του Παναθηναϊκού κλήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» να σχολιάσει την αυριανή αναμέτρηση των Κροατών με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ που θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Τούμπας.
Για το αυριανό παιχνίδι στην Τούμπα: «Θεωρώ πως θα γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι, καθώς αναμετρώνται δύο ομάδες με ποιότητα. Μπορεί ο ΠΑΟΚ τελευταία να μην τα πηγαίνει πολύ καλά, όμως στην Ευρώπη τα πηγαίνει μια χαρά και αν αύριο κερδίσει την Ντιναμό Ζάγκρεμπ θα είναι μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης. Η Ντιναμό διαθέτει 3-4 πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, όπως είναι ο Σαμίρ που παίζει χρόνια στην Κροατία, ενώ μπορεί να παίξει και στην Εθνική ομάδα πλέον. Υπάρχει βέβαια και ο Ρουκάβινα που είναι ένας ποδοσφαιριστής γνωστός που βρίσκεται σε πολύ καλή φόρμα και μπορεί να κάνει τη ζημιά. Πιστεύω πως ο ΠΑΟΚ είναι φαβορί, λόγω έδρας έχει ένα μικρό αβαντάζ, όμως πολλά θα εξαρτηθούν και από την αντίδραση της Ντιναμό Ζάγκρεμπ».
Κληθείς να σχολιάσει τον τρόπο που θα αγωνιστούν αύριο οι Κροάτες τόνισε: «Λογικά θα παραταχθούν περισσότεροι ποδοσφαιριστές που μπορούν να κρατήσουν το αποτέλεσμα. Σίγουρα δεν είναι πάντα εύκολα να παίζεις μπροστά σε τέτοιο κόσμο. Ο ΠΑΟΚ διαθέτει φανταστικό φίλαθλο κοινό που βοηθάει πάντα την ομάδα, αλλά η Ντιναμό διαθέτει έμπειρους παίκτες και μπορεί να αντιδράσει».
Για το πώς βλέπει τον ΠΑΟΚ, αλλά και δίνοντας τις δικές του πιθανότητες πρόκρισης για όλους τους αντιπάλους ανέφερε: «Ο ΠΑΟΚ διαθέτει ποδοσφαιριστές με μεγάλη ποιότητα όπως είναι ο Ίβιτς, ο Βιεϊρίνια, ο Μουσλίμοβιτς, αλλά κι αυτοί που αγωνίζονται στη μεσαία γραμμή. Είμαι σίγουρος πως μπορεί να φέρει καλύτερα αποτελέσματα, σίγουρα βρίσκεται ακόμη στην αρχή και δεν έχει βρει τη φόρμα του. Θεωρώ πως ΠΑΟΚ, Ντιναμό και Βιγιαρεάλ έχουν τις ίδιες δυνατότητες και πιθανότητες να πάρουν την πρόκριση στην επόμενη φάση».
Κλείνοντας δεν αρνήθηκε να σχολιάσει γενικότερα το ελληνικό πρωτάθλημα: «Θεωρώ πως ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος, αν και αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός διαθέτει εξαιρετικό κλίμα τη δεδομένη χρονική στιγμή. Ελπίζω όμως ΠΑΟΚ, Άρης και ΑΕΚ που είναι πολύ μεγάλες ομάδες να μπορέσουν να κάνουν ζημιές για να διεξαχθεί καλύτερο πρωτάθλημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: