Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Άξιος πρωταθλητής ο ΠΑΟ!!

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Παναθηναϊκό.

Άξιος πρωταθλητής ο ΠΑΟ
Τα επεισόδια και η διακοπή στο φινάλε, δυστυχώς, δεν μας προκαλούν εντύπωση. Το να τα καταδικάσεις, να αρχίσεις μοιρολόγια για όσα έγιναν και ευχολόγια για να μην ξαναγίνουν είναι το μόνο εύκολο. Δεν λέει τίποτα σε κανένα. Συνήθεια βλαβερή έχει καταντήσεις. Η διακοπή δεν κόστισε μόνο το δικαίωμα στον Ολυμπιακό να διεκδικήσει ως το τέλος τις όποιες ελπίδες είχε για τη νίκη. Θα του κοστίσει και βαριά τιμωρία. Την έχει ξαναπάθει με τη διακοπή το 2010 σε ανάλογο περιβάλλον.

Θα αρχίσει με -2 βαθμούς την ερχόμενη χρονιά και το αβαντάζ έδρας (αν και φέτος δεν του ήταν αρκετό) δύσκολα θα το καταφέρει. Πολλαπλή ζημιά για τους «ερυθρόλευκους» που πάντως έχασαν τον τίτλο ουσιαστικά με κάτω τα χέρια. Ο Παναθηναϊκός, αυτή είναι η αγωνιστική ουσία, είναι δίκαια ο πρωταθλητής Ελλάδας. Για την ακρίβεια νταμπλούχος.

Επαιξε και πάλι με ηρεμία και μυαλό και δεν μπλόκαρε στο ΣΕΦ. Είχε σωστά αντανακλαστικά στα ξεσπάσματα του Ολυμπιακού και νίκησε δίκαια. Νικούσε με +4 στο 1.27 για το τέλος. Αν θα το κρατούσε; Τι σημασία έχει τώρα; Ας μην γινόταν η διακοπή ώστε να ξέραμε τι θα μπορούσε να κάνει ο Ολυμπιακός. Δεν αλλάζει η ιστορία. Δεν είναι τίτλος στα χαρτιά αν αυτό βολεύει εκείνους που έκαναν τα επεισόδια, διέκοψαν το ματς και δεν το άφησαν να ξαναρχίσει. Ο ΠΑΟ ήταν πιο έτοιμος, αποφασισμένος και διαβασμένος σε όλη τη σειρά.

Τη σκούπισε με 3-0 αφού είχε τον Διαμαντίδη να αποδεικνύει γιατί είναι ο απόλυτος ηγέτης. Τεράστιο ματς από τον 3D που είχε βοήθεια από τον Κώστα Τσαρτσαρή. Ενα μεγάλο μπράβο στον Αργύρη Πεδουλάκη που γέλασε τελευταίος προς απογοήτευση όλων όσων τον αμφισβήτησαν ως και στα μισά της περιόδου. Ο ΠΑΟ επέστρεψε στην κορυφή σε μια χρονιά που έμοιαζε ξεγραμμένος μετά τις σαρωτικές αλλαγές του περασμένου καλοκαιριού και δείχνει ικανός και έτοιμος να συνεχίσει σε υψηλότατο επίπεδο για πολλά χρόνια ακόμη.

Ο Ολυμπιακός απέτυχε να διατηρήσει τα σκήπτρα του στην Ελλάδα, αλλά δεν είναι αποτυχημένος. Ο τίτλος, δεύτερος σερί, του πρωταθλητή Ευρώπης δεν ξεγράφει. Τον κρατάει ψηλά. Η απώλεια του τίτλου στην Α1 μπορεί να του δώσει την ευκαιρία να διορθώσει τις ανορθογραφίες που έχει (ποιος δεν έχει άλλωστε) ώστε να μείνει και αυτός σε τοπ επίπεδο σε Ελλάδα και Ευρώπη... Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: