Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Τι δεν καταλαβαίνεις;

Ο Μιχάλης Τσόχος απορεί με όλους αυτούς που στην Ελλάδα του 2013 εξακολουθούν να βλέπουν το δέντρο και όχι το δάσος...  
Διάβασα σχεδόν όλα τα σχόλια που στάλθηκαν για το χθεσινό μου κείμενο. Είδα ανάλογα στους προσωπικούς λογαριασμούς μου στο twitter και το facebook. To 99% όσων διαφώνησαν μαζί μου, στέκονταν σε πράγματα όπως το πόσα χρήματα φαγώθηκαν, πόσα έπαιρναν όσοι κάθονταν και δεν δούλευαν, τα παχυλά συμβόλαια ορισμένων “αστεριών”. Ετσι και αλλιώς είχα αναφερθεί και είχα συμφωνήσει με όλα αυτά στο ίδιο το κείμενο.

Πολλά από τα σχόλια στάθηκαν στο γεγονός ότι δεν έχει σχέση η τηλεόραση με τα δημόσια νοσοκομεία, σχολεία και Πανεπιστήμια που ανέφερα. Σε γενικές γραμμές και με αυτό θα συμφωνήσω, αλλά θα σας υπενθυμίσω ότι πρώτοι από όλους εσείς το λέτε και έχετε σε μεγάλο βαθμό δίκιο, ότι η Ελλάδα σήμερα μπορεί να μην ήταν σε αυτό το σημείο, αν η ενημέρωση που είχαν οι Ελληνες ήταν διαφορετική. Αρα κάποια σημασία παίζει και η ενημέρωση του πολίτη, ή αν προτιμάτε η μη ενημέρωση, η παραπληροφόρηση, η ελεγμένη και φιλτραρισμένη πληροφόρηση. Συνεπώς μην αντιμετωπίζετε εσείς οι ίδιοι την ΕΡΤ ως αδιάφορο ζήτημα, όταν συχνά επικαλείστε το κακό που έχουν κάνει σε αυτή τη χώρα οι δημοσιογράφοι της.
Ας τα αφήσω όμως όλα αυτά και ας πάω στην ουσία.

Η συντριπτική πλειοψηφία των όσων έστειλαν σχόλια δεν ασχολήθηκε με την ουσία του κειμένου που ήταν το σημείο στο οποίο έγραφα ότι επί της ουσίας η ΕΡΤ δεν έκλεισε, απλώς θα ξανανοίξει μόνο με “τα δικά μας παιδιά”.

Αρκετοί από τους κομματο-δημοσιογράφους θα περάσουν από το ταμείο θα εισπράξουν την μεγάλη αποζημίωση τους τις επόμενες ημέρες για το κλείσιμο της ΕΡΤ. Μετά από ένα δύο μήνες και αφού πάνε διακοπές με τις αποζημιώσεις δεκάδων χιλιάδων ευρώ θα επιστρέψουν, θα ξαναπεράσουν από το ταμείο για να υπογράψουν τη νέα πρόσληψή τους στην ανεξάρτητη και καθαρή ΕΡΤ που δεν θα την λένε ΕΡΤ, αλλά ΝΕΡΙΤ.
ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ;

Ο Σίμος Κεδίκογλου στο είπε καθαρά, κατάμουτρα. Δεν θα πληρώνεις ΕΡΤ στο λογαριασμό της ΔΕΗ για όσο διάστημα (δύο, τρεις μήνες) μείνει κλειστή. Μετά θα την πληρώνεις ξανά κανονικά. Απλώς λέει, αντί να δίνεις 300 εκατ. ευρώ το χρόνο που δίνεις τώρα, θα δίνεις 200 εκατ. ευρώ. Στο είπε καθαρά γιατί δεν τον ακούς. Και το άλλο στο είπε καθαρά, αλλά και πάλι δεν το κατάλαβες.

Οσοι απολυθούν έχουν δικαίωμα να προσληφθούν ξανά στην νέα ΕΡΤ. Η πρόσληψη θα γίνει μέσω ΑΣΕΠ” σου είπε ο Κεδίκογλου. Τι σημαίνει ΑΣΕΠ φίλε μου; Θες να σου θυμίσω; Να λοιπόν μερικά από τα κριτήρια.

Να έχεις κατέβει στις εκλογές υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ και να μην έχεις εκλεγεί. Προσλαμβάνεσαι.
Να είσαι νυν Βουλευτής και να έχεις ωραία κόρη (ενίοτε και γκόμενα). Προσλαμβάνεται.
Να είσαι εγγεγραμμένος (τουλάχιστον) σε μία τοπική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας ή του ΠΑΣΟΚ και να είσαι γνωστός για την κομματική σου δράση. Προσλαμβάνεσαι.
Να δηλώσεις προυπηρεσία στην ΕΡΤ 20 ετών και ας μην σε έχει δει ποτέ άνθρωπος. Προσλαμβάνεσαι.

Τι, πάλι δεν καταλαβαίνεις γιατί έκλεισε η ΕΡΤ και ανοίγει η ΝΕΡΙΤ; Πάλι δεν καταλαβαίνεις ότι έφτασε η ώρα να είναι στην ΕΡΤ “μόνο γαλάζια και πράσινα παιδιά και όχι και τίποτα ξέμπαρκοι”.

Θες να σου πω τι έχει γίνει στην ΕΡΤ από αυτή την “καθαρή” κυβέρνηση μόνο τον τελευταία ένα χρόνο που κυβερνά; Αυτή την Κυβέρνηση που θέλει να σπάσει το κακό σπυρί του Δημοσίου και ξεκινάει από την τηλεόραση. Αυτή την Κυβέρνηση που θα φτιάξει τη νέα ανεξάρτητη, καθαρή και χωρίς μεγάλο κόστος νέα δημόσια τηλεόραση; Θες να σου πω τι έκανε ο ανεξάρτητος, πεντακάθαρος, κύριος Κεδίκογλου; Αντε να σου τα πω και εγώ μετά από τόσους και τόσους που τα έχουν πει και τα έχουν γράψει μπας και καταλάβεις γιατί πανηγύριζες που έκλεισε η ΕΡΤ;

Σε μέρα απεργίας στην ΕΡΤ λοιπόν, πριν μερικούς μήνες, έπαιζε (λούπα), δηλαδή επανάληψη ανά ένα τέταρτο η συνάντηση Σαμαρά, Μέρκελ; Κανείς δεν ξέρει πώς; Μαγικά χέρια έβαζαν το βίντεο...
Κόρη Βουλευτή έγινε σε μία νύχτα κεντρική παρουσιάστρια...
Οσοι ήταν δημοσιογράφοι και κατέβηκαν στις τελευταίες εκλογές με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ ή της Ν.Δ και δεν εκλέχτηκαν, προσελήφθησαν μετά τις εκλογές στην ΕΡΤ, μέσω ΑΣΕΠ φυσικά...
Οσοι χρειάστηκε να ανανεώσουν τις μη μόνιμες συμβάσεις τους κλήθηκαν να υπογράψουν κομματική ταυτότητα. Θες και παράδειγμα συγκεκριμένο. Ζήτησαν από τον ανταποκριτή στις Βρυξέλες να υπογράψει τέτοιο χαρτί.

Πάλι λοιπόν δεν καταλαβαίνεις γιατί το πρώτο πράγμα που κάνει η κάθε Κυβέρνηση μόλις ορκιστεί είναι να ορίσει νέο Πρόεδρο και νέο Διευθυντή Ειδήσεων στην ΕΡΤ! Εξακολουθείς να πανηγυρίζεις που έκλεισε αυτή η ΕΡΤ από αυτούς τους πολιτικούς για να ανοίξει μία άλλη ΕΡΤ, η ΝΕΡΙΤ, από τους ίδιους πολιτικούς;

Το “με το έτσι θέλω και τσαμπουκαλίδικο κλείσιμο” της ΕΡΤ πρέπει να μας ενοχλεί όλους για αυτό που συμβολίζει η ΕΡΤ (ελεύθερη τηλεόραση) και όχι για αυτό που την κατάντησαν αυτοί που την κλείνουν. Δεν σε πονηρεύει έστω και στο ελάχιστο, ότι τα περισσότερα δελτία ειδήσεων σε όλο τον κόσμο ξεκίνησαν με αυτή την είδηση και την αντιμετώπισαν περίπου σαν αδιανόητη...

Οσο για την αντιπολίτευση, για να μη νομίσει κανείς ότι κάνω και προπαγάνδα υπέρ του Τσίπρα ή των αριστερών κομμάτων γενικότερα, το καλύτερο που άκουσα ήταν το εξής: “Ρε συ ο Τσίπρας έχει εξελιχθεί στο tavor της ελληνικής κοινωνίας. Τα παίρνεις στο κρανίο με ότι συμβαίνει γύρω σου, είσαι έτοιμος να βγεις στους δρόμους, αλλά ακούς τον... επαναστάτη Τσίπρα και κάθεσαι ξανά στον καναπέ σου...”

Αν και τώρα εξακολουθείς να μην καταλαβαίνεις γιατί έκλεισε η ΕΡΤ και ανοίγει η ΝΕΡΙΤ, αν ακόμη και τώρα δεν καταλαβαίνεις τι θα βλέπεις στη ΝΕΡΙΤ που επίσης θα πληρώνεις, τότε δεν έχω να σου πω κάτι άλλο. Συνέχισε να πανηγυρίζεις που έκλεισε η ΕΡΤ.

Καληνύχτα και καλή τύχη...

πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: