Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

Ανακοίνωση της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ο ΗΡΑΚΛΗΣ επιστρέφει αυτή την αγωνιστική στο Καυτανζόγλειο, που δεν θα είναι άδειο, όπως στο ματς με την ΑΕΛ. Eίναι ευκαιρία να πούμε κάποια πράγματα για το γήπεδο και τη περίφημη περίφραξη των εξέδρων του.

Οταν η διοίκησή μας ανέλαβε, τρία καλοκαίρια πριν, έκανε ένα λάθος: πήρε πολύ σοβαρά τους πολιτικούς και τις υποσχέσεις τους. Μια από τις υποσχέσεις αυτές ήταν τα έργα, που θα γίνονταν στο Καυτανζόγλειο, ώστε να σταματήσει το γήπεδο να είναι επικίνδυνο για τους οπαδούς και, ταυτόχρονα, ξέφραγο αμπέλι, για όποιον θέλει να μπει στον αγωνιστικό χώρο και να διακόψει τα ματς, κάνοντας ανυπολόγιστη ζημιά στην αγαπημένη μας ομάδα. Εμείς, από τη μεριά μας, προσφέραμε στην Πολιτεία και στους λειτουργούς της την καλύτερη δυνατή διάθεση συνεργασίας: αποδεχτήκαμε, π.χ., και τηρούμε ευλαβικά τη ρύθμιση των χρεών μας (ρύθμιση, η οποία δεν έγινε για τον Ηρακλή αλλά για άλλους), χωρίς ποτέ να δοκιμάσουμε τις αντοχές του Κράτους, κάνοντας του κεφαλιού μας. Η μόνη μας αληθινή απαίτηση ήταν να υλοποιηθούν τα έργα περίφραξης του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου, καθώς και ο διαχωρισμός των τμημάτων της εξέδρας, ώστε να διεξάγονται οι αγώνες υπό καλύτερες δυνατές συνθήκες.

Αυτό, που πολλοί δεν γνωρίζουν, είναι ότι η διοίκηση της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ζήτησε αρκετές φορές, τόσο από τη διοίκηση του σταδίου, όσο και από το Υφυπουργείο Αθλητισμού και την ΓΓΑ, να πληρώσει η ίδια το κόστος των έργων, αρκεί αυτά να γίνουν το γρηγορότερο. Η απάντηση, που εισπράξαμε, ανέφερε ότι αυτό είναι πρακτικά αδύνατο και ότι για το γήπεδο θα πρέπει να μεριμνήσει αυτός, ο οποίος έχει την κυριότητα του, δηλαδή το Κράτος. Μόνο που το Κράτος και οι λειτουργοί του, από ό,τι αποδείχτηκε, τα αιτήματα του ΗΡΑΚΛΗ δεν τα αντιμετωπίζουν όσο σοβαρά πρέπει, ίσως γιατί θεωρούν τη μετριοπαθή μας συμπεριφορά ως απόδειξη αδυναμίας. Δεν είμαστε αδύναμοι. Απλώς προτιμούμε τη σοβαρότητα από τους λαϊκισμούς και τις υπερβολές των πολιτικών μας.

Η συμπεριφορά, τόσο της πρόσφατης ηγεσίας του Υφυπουργείου Αθλητισμού, όσο και της ΓΓΑ, απέναντι στο πρόβλημα του Καυτανζογλείου υπήρξε σχεδόν εγκληματική: η αμέλεια των υπευθύνων υπήρξε πρωτοφανής στα χρονικά. Η υπόσχεση ότι στο στάδιο θα γίνει ό,τι προβλέπεται και ό,τι πρέπει δόθηκε αρχικά τον περασμένο Μάρτιο. Για μήνες δεν γίνονταν απολύτως τίποτα, παρά τις συνεχείς μας υποδείξεις, τόσο στην διοίκηση του σταδίου, όσο και στους αρμόδιους. Αν οι άνθρωποι της κυβέρνησης αντιμετώπισαν και τα υπόλοιπα προβλήματα της χώρας με τον ίδιο τρόπο, που αντιμετώπισαν το θέμα του Καυτανζογλείου, τότε η πρόσφατη εκλογική βαριά ήττα είναι ένα μάλλον κολακευτικό αποτέλεσμα.

Τώρα, πλέον, έχοντας εικόνα των δήθεν έργων, που έγιναν στο γήπεδο, μπορούμε να πούμε πως ο εμπαιγμός του Ηρακλή υπήρξε απόλυτος. Τα έργα περίφραξης και διαχωρισμού των εξεδρών περιορίζονται σε κάποια καγκελάκια, τα οποία μπήκαν μπροστά στα µπέταλα¶, λες και αυτό ήταν το πρόβλημα! Στο Καυτανζόγλειο δεν έχει γίνει σχεδόν τίποτα. Δεν ξέρουμε πόσο στοίχισαν αυτά τα περίφημα έργα, αλλά το γήπεδο δεν άλλαξε στο παραμικρό. Ούτε πλέξιγκλας τοποθετήθηκαν, ούτε καν κάποιο προστατευτικό δίχτυ, ούτε τίποτα! Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ΓΓΑ για να απευθυνθούμε, ελπίζοντας ότι θα βρούμε κατανόηση. Εχουμε μια καινούρια Κυβέρνηση και η ελπίδα μας είναι να μην κάνει κι αυτή τα λάθη των ανθρώπων της προηγούμενης: από τους νέους κυβερνώντες ζητάμε να δείξουν, μόνο, μια κάποια συνέπεια. Την ίδια, που δείχνει και η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ στις υποχρεώσεις της απέναντι στην Πολιτεία.

Ο κόσμος του ΗΡΑΚΛΗ στην Καβάλα είχε μια εξαιρετική συμπεριφορά, η οποία φυσικά και μας κάνει περήφανους. Αυτός, λοιπόν, ο κόσμος μπορεί να προστατεύσει, από εδώ και στο εξής, την ομάδα μας. Χωρίς να περιμένουμε τίποτα από κανένα. Ό,τι ήταν να κάνουν το είδαμε...

ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: