Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

ΕΛΛΑΔΑ: Τα μπαράζ και το «χρυσό» πριμ


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Εν αναμονή της Δευτέρας, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση για τα μπαράζ του Μουντιάλ, βρίσκονται στην Εθνική ομάδα. Η ΕΠΟ στην προσπάθεια της να δώσει ένα επιπλέον κίνητρο στους διεθνείς σκέφτεται να δώσει πριμ της τάξης των 3,5-4 εκατομμυρίων ευρώ.

Την προσεχή Δευτέρα στη Ζυρίχη (14:00) θα γίνει γνωστός ο αντίπαλος που θα κληθεί να αντιμετωπίσει (στις 14 και 18 Νοεμβρίου) το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στα μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι υποψήφιοι αντίπαλοι είναι η Βοσνία, η Ουκρανία, η Σλοβενία και το ΕΪΡΕ.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία προτίθεται λοιπόν να δώσει ένα σεβαστό ποσό ως πριμ. Ο υπολογισμός του γίνεται με βάση τη συμφωνία που είχε γίνει όταν πρόεδρος της Ομοσπονδίας ήταν ο Βασίλης Γκαγκάτσης και θέλει το 50% των εσόδων που έρχονται από τη FIFA να πηγαίνουν στους παίκτες και τα άλλα μισά θα μένουν στην ΕΠΟ.

Αν τελικά η «γαλανόλευκη» καταφέρει να εξασφαλίσει ένα «εισιτήριο» για το Μουντιάλ, τότε οι διεθνείς θα πάρουν σε δόσεις τα χρήματα και η πρώτη εξ αυτών θα δοθεί λίγο πριν από την έναρξη της τελικής φάσης της διοργάνωσης.

«Δεν έχω προτίμηση σε κάποιον αντίπαλο για τα μπαράζ. Όποιος και να τύχει, θα είναι αγώνες "όλα ή τίποτα"», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο πρώτο κανάλι της γερμανικής τηλεόρασης ο ομοσπονδιακός προπονητής, Ότο Ρεχάγκελ.

«Αν είμαστε εμείς καλά, δεν έχουμε να φοβηθούμε καμία από τις τέσσερις ομάδες που είναι οι πιθανοί μας αντίπαλοι. Αν είμαστε όμως όπως στο παιχνίδι με το Λουξεμβούργο, τότε δεν έχουμε τύχη», αναφέρουν οι διεθνείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: