Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Champions League -5η αγ.:Μεγάλο ενδιαφέρον στο Γκελζενκίρχεν

Η 5η αγωνιστική του Champions League συνεχίζεται απόψε (24/11) με τους αγώνες των ομίλων 1 έως 4. Το μεγάλο ματς διεξάγεται στην Αουφσάλκε Αρένα του Γκελζενκίρχεν μεταξύ της Σάλκε και της Λιόν. ' όμιλος:
Η Ιντερ διανύει περίοδο ντεφορμαρίσματος και η νίκη στον αγώνα με την Τβέντε θα αποτελέσει το καλύτερο φάρμακο για να ξεπεράσει τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα εντός κι εκτός ιταλικών συνόρων. Οι πρωταθλητές Ευρώπης υποδέχονται τους επικίνδυνους πρωταθλητές Ολλανδίας οι οποίοι μπήκαν για τα καλά στο κόλπο της πρόκρισης μετά την εκτός έδρας νίκη επί της Βέρντερ.
Ο Ράφα Μπενίτεθ παίζει το... μέλλον του στον πάγκο των "νερατζούρι" και στον κρίσιμο αυτό αγώνα θα έχει στη διάθεσή του τον Εστέμπαν Καμπιάσο αλλά και τον Τιάγκο Μότα, ο οποίος, όμως, δεν θα βρίσκεται στο βασικό σχήμα. Σε περίπτωση νίκης η Ιντερ εξασφαλίζει την πρόκριση στους "16" και στην προσπάθεια αυτή θα έχει σύμμαχο την παράδοση καθώς έχει νικήσει στους τελευταίους 6 εντός έδρας αγώνες στο Champions League και μετρά μόνο νίκες σε τρεις αγώνες με ολλανδικές ομάδες, χωρίς να έχει δεχθεί γκολ.
Στο άλλο ματς του ομίλου η Τότεναμ, μετά τις νίκες επί της Ιντερ (3-1) αλλά και στο ντέρμπι του Λονδίνου με την Αρσεναλ (3-2) ευελπιστεί να δώσει συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα υποδεχόμενη στο White Hart Lane την παραπαίουσα, Βέρντερ.  Με νίκη η αγγλική ομάδα θα περάσει στην επόμενη φάση, στην παρθενική της εμφάνιση στη διοργάνωση.
Β' όμιλος:
Μεγάλο ματς διεξάγεται στην Αουφσάλκε Αρένα με την Σάλκε να υποδέχεται τη Λιόν. Τα δεδομένα είναι τα εξής: Η Λιόν θα βρεθεί από απόψε στη φάση των "16" εάν φύγει νικήτρια από τη Γερμανία αλλά και η ισοπαλία θα είναι αρκετή, εάν η Μπενφίκα δεν μπορέσει να νικήσει στο Ισραήλ τη Χάποελ Τελ Αβίβ. Επίσης, εάν οι Πορτογάλοι ηττηθούν, τότε η Λιόν θα προκριθεί ανεξάρτητα από το αποτέλεσμά της στο Γκελζενκίρχεν. Πιθανότητες πρόκρισης από απόψε έχει και η Σάλκε αρκεί να νικήσει τη Λιόν και ηττηθεί η Μπενφίκα.
Η Μπενφίκα μπορεί να έχει ηττηθεί στα έξι από τα τελευταία 7 εκτός έδρας ματς στο Champions League αλλά μετά τη νίκη με 4-3 επί της Λιόν την 4η αγωνιστική, έχει μία μεγάλη ευκαιρία να νικήσει και να κάνει αποφασιστικό βήμα πρόκρισης. Κι αυτό γιατί την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται τη Σάλκε.
Γ' όμιλος:
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Βαλένθια ήταν εκ του προοιμίου τα φαβορί για την πρόκριση από τον τρίτο όμιλο και αμφότερες έχουν την ευκαιρία να επιβεβαιώσουν τα προγνωστικά από την πέμπτη αγωνιστική. Η Γιουνάιτεντ αντιμετωπίζει στο Αϊμπροξ την Ρέιντζερς ενώ η Βαλένθια έχει σαφώς πιο εύκολο έργο υποδεχόμενη στο Μεστάγια την ουραγό, Μπούρσασπορ.
Η νίκη ή η ισοπαλία αρκεί στην ομάδα του Σερ Αλεξ Φέργκιουσον για να σφραγίσει το εισιτήριο για τη φάση των "16" ενώ οι "νυχτερίδες" θα πάρουν την πρόκριση εάν νικήσουν και δεν μπορέσει και η Ρέιντζερς να νικήσει τη Γιουνάιτεντ.
Η Ρέιντζερς συμπληρώνει απόψε 300 ευρωπαϊκούς αγώνες και θέλει να αποφύγει την 100ή ήττα. Οι Σκωτσέζοι καλούνται να δώσουν τέλος σε ένα αρνητικό σερί μίας νίκης στους τελευταίους επτά εντός έδρας αγώνες τους στο Champions League απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ η οποία είναι η μόνη ομάδα που δεν έχει δεχθεί γκολ στους τέσσερις πρώτους αγώνες των φετινών ομίλων και μετρά 8 νίκες στα τελευταία 9 εκτός έδρας ματς στη διοργάνωση!

Δεν υπάρχουν σχόλια: