Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

3ος Όμιλος: «Καθάρισαν» Γιουνάιτεντ και Βαλένθια

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Βαλένθια εξασφάλισαν με τις σημερινές τους νίκες την πρόκριση στην επόμενη φάση, με την πρώτη να περνάει νικηφόρα από τη Σκωτία (1-0 τους Ρέιντζερς) και τη δεύτερη να... σκορπά τη Μπουρσασπόρ με 6-1.
Εντυπωσιακές οι «Νυχτερίδες»

Η Βαλένθια υποδέχθηκε στην Ισπανία την Μπουρσασπόρ, η οποία ούτε βαθμό είχε μέχρι στιγμής, ούτε είχε καταφέρει να πετύχει το πρώτο της τέρμα στη διοργάνωση και είχε εύκολο έργο... Το 4-0 του πρώτου ημιχρόνου τα λέει όλα, με το τελικό 6-1 να βρίσκει τη Βαλένθια να πανηγυρίζει την πρόκριση στη φάση των νοκ άουτ και να ταξιδεύει στο Μάντσεστερ για τη νίκη που θα σημάνει παράλληλα και την κατάληψη της 1ης θέσης.

Ο Μάτα άνοιξε το σκορ στο 17' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, ο Σολδάδο πρόσθεσε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ δις, με τέρματα στο 21' και στο 55', ενώ από ένα τέρμα πέτυχαν οι Αντούριθ (30'), Χοακίν (37') και Ντομίνγκες (78'). Οι Τούρκοι είχαν μειώσει προσωρινά σε 5-1 με γκολ του Μπατάλια στο 69', το οποίο ήταν και το πρώτο στη διοργάνωση στην ιστορία τους.

Πήγε για την ισοπαλία, πήρε τη νίκη η Γιουνάιτεντ

Η Γιουνάιτεντ με τον Γουέιν Ρούνεϊ να επιστρέφει στην ενδεκάδα ήθελε ένα βαθμό στο «Άιμπρονξ» προκειμένου να πάρει και μαθηματικά την πρόκριση στην επόμενη φάση και όχι μόνο τα κατάφερε, αλλά με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του... ασώτου Άγγλου επιθετικού πήρε τη νίκη με 1-0.

Οι Ρέιντζερς απείλησαν ελάχιστα, οι Άγγλοι από την πλευρά τους δε ρίσκαραν σε κανένα σημείο της αναμέτρησης και χρειάστηκε ένα ανόητο πέναλτι του Νέισμιθ στον Φάμπιο για να επιτευχθεί ένα τέρμα. Οι Σκωτσέζοι μένουν στην 3η θέση του ομίλου συνεχίζουν στο Europa League, ενώ αντίθετα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ναι μεν προκρίθηκε στους «16», όμως θα χρειαστεί έναν τουλάχιστον βαθμό στο τελευταίο παιχνίδι με τη Βαλένθια του «Ολντ Τράφορντ» για να πάρει την 1η θέση.

Η βαθμολογία:

1. Μάντσεστερ Γ. 13
2. Βαλένθια 10
3. Ρέιντζερς 5
4. Μπουρσασπόρ 0

Επόμενη αγωνιστική:

Μάντσεστερ Γ. - Βαλένθια
Μπουρσασπόρ - Ρέιντζερς

Δεν υπάρχουν σχόλια: