Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Εδώ Παππάς, εκεί Παππάς, που είναι ο Νοτιάς;

Εδώ Παππάς, εκεί Παππάς, που είναι ο Νοτιάς;
Στην ΑΕΚ η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει εδώ και πολύ καιρό και άκρη δεν έχει βρεθεί. Σε μία εβδομάδα από σήμερα η ΠΑΕ ΑΕΚ θα πρέπει να δείξει στην UEFA τα λεφτά και το πλάνο.

Και επειδή σε μία εβδομάδα δεν τελειώνει τίποτα, απλώς αρχίζει το θρίλερ και μέχρι το τέλος του μήνα 31 Μαρτίου να βρει η ΑΕΚ τα λεφτά πάλι το πρόβλημα θα ξεπεραστεί. Αλλά ακόμη ακόμη και αν τώρα τιμωρηθεί, αν τον Ιούνιο έχει βρει τα λεφτά η ΑΕΚ μπορεί και να αλλάξει η ποινή και τελικά να παίξει Ευρώπη.

Του Μιχάλη Τσόχου

Επειδή όμως αν υπάρχει κάποιος που θέλει να δώσει λύση στο πρόβλημα, είναι μέρος αυτού και έχει τα λεφτά, λογικά θα το κάνει τώρα ή τέλος πάντων πριν το τέλος του Μαρτίου και δεν θα περιμένει τον Ιούνιο για να δει αν τότε θα μπορεί να αλλάξει την απόφασή της η ευρωπαική ομοσπονδία ποδοσφαίρου, οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος της ΑΕΚ.

Ο Παππάς είναι και εδώ και εκεί για να χρησιμοποιήσω και εγώ τον χαρακτηρισμό του Γιάννη Κυφωνίδη ότι στην ΑΕΚ δεν παίζουν το γνωστό παιχνίδι «εδώ Παππάς, εκεί Παππάς, που είναι ο Παππάς;», αλλά ένα δικό τους άλλο παιχνίδι το «εδώ Νοτιάς, εκεί Νοτιάς που είναι ο Νοτιάς;» απάντηση ακόμη δεν έχουν πάρει.

Και για να είμαστε ειλικρινείς θα πρέπει στην ΑΕΚ να ψάχνουν να βρουν αν υπάρχει λύση να σωθεί το πράγμα χωρίς την συμμετοχή του Νοτιά, ή τέλος πάντων χωρίς να περιμένουν από αυτόν να δώσει λύση ή να βάλει τα πολλά λεφτά. Αν το έβλεπε έτσι θα το είχε κάνει ως τώρα. Από τη στιγμή που (προφανώς κακώς) δεν το έχει κάνει πρέπει να πάνε παρακάτω. Διότι θα έρθει η 21η Μαρτίου, μέρα κατά την οποία οι εκπρόσωποι της ΑΕΚ θα πάνε στην UEFA και το επιχείρημα «ψάχνουμε τον Νοτιά, αλλά δεν τον βρίσκουμε» δεν θα είναι καθόλου χρήσιμο.

Θα αναρωτηθείτε βεβαίως, αν έχω κάποια λύση στο πρόβλημα. Όχι δεν έχω, αλλά εκείνο που ξέρω είναι ότι ο Παππάς θα πρέπει να πάψει να λέει «τι να κάνω παιδιά εγώ ο Νοτιάς δεν υπάρχει πουθενά» και να αρχίσει να ψάχνει να βρει τι θα γίνει χωρίς τον Νοτιά. Ας πάει να δει τον Μελισσανίδη χωρίς τον Νοτιά και ας του προτείνει κάτι. Ας βρει έναν δύο ακόμη που είναι διαθέσιμοι να βάλουν κάτι και ας πάνε όλοι μαζί στον Μελισσανίδη.

Ας κάνουν τέλος πάντων κάτι διαφορετικό από αυτό που κάνουν εδώ και περισσότερο από ένα μήνα. Να περιμένουν τον Νοτιά μάλλον δεν έχει νόημα, αν ήταν να εμφανιστεί με πολλά λεφτά στην τσέπη θα το είχε κάνει ήδη, οπότε ή θα συνεχίσει να κρύβεται ή και να εμφανιστεί κάποια στιγμή θα το κάνει για να δώσει τίποτα ψίχουλα ή τέλος πάντων χρήματα που δεν θα δίνουν τη λύση. Διότι αν σκόπευε να δώσει λύση, δηλαδή να βάλει τόσα πολλά χρήματα θα το είχε κάνει ήδη.

Επαναλαμβάνω αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να βγει από το κάδρο ο Νοτιάς ή δεν πρέπει να του ασκηθεί πολύ έντονη κριτική. Λέω όμως ότι όσο και μέσα στο κάδρο να είναι, όσο κριτική και να του ασκείται λεφτά δεν βάζει, άρα λύση στο πολύ σοβαρό πρόβλημα της ΑΕΚ δεν βρίσκεται. Καιρός λοιπόν αν όντως ενδιαφέρονται κάποιοι να σωθεί η ΠΑΕ, να πάνε στο plan B το οποίο προφανώς και δεν έχει Νοτιά μέσα. Διαφορετικά η ΑΕΚ θα μείνει εκτός Ευρώπης, κάτι που σημαίνει ότι ούτε τρελός δεν θα βάζει λεφτά τότε και συνεπώς πάπαλα ΑΕΚ και αυτοί θα παίζουν ακόμη το παιχνίδι «εδώ Νοτιάς, εκεί Νοτιάς, που είναι ο Νοτιάς;».


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: