Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Η πρώτη επαφή έγινε...

Ο Ιβαν Σαββίδης και πάλι προ των πυλών του ΠΑΟΚ; Το όνομα του έρχεται εκ νέου στην επικαιρότητα λόγω της παρουσίας του στη Θεσσαλονίκη, που συνδυάζεται με προσωπικό οικογενειακό πρόβλημα και επ' ευκαιρία αυτής της παρουσίας του έκανε και μια συζήτηση για τον ΠΑΟΚ με τον Θοδωρή Ζαγοράκη. Δεδομένης όμως της παρουσίας του εδώ στην Μακεδονική πρωτεύουσα και της βεβαιωμένης συνάντησης του με τον πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ, ξεκίνησαν ήδη οι συσχετισμοί και τα σενάρια, που θέλουν τον ισχυρό άνδρα της Ρωσικής Δούμα, και πάλι στο προαύλιο της ασπρόμαυρης ομάδας, που εδώ και χρόνια αναζητά -χωρίς επιτυχία- έναν ικανό και άξιο επενδυτή.
Η πρώτη συνάντηση του ομογενή επιχειρηματία με τον Θόδωρο Ζαγοράκη έγινε στο αεροδρόμιο και ακριβέστερα στο λεωφορείο που μετέφερε τους δυο άνδρες από το αεροσκάφος στον αερολιμένα. Εκεί με την μεσολάβηση δικηγόρου που εκτελούσε και χρέη μεταφραστή, οι δυο άνδρες πρωτογνωρίστηκαν καθώς ήταν η πρώτη φορά που συνομιλούσαν και κλείστηκε ένα ραντεβού που έγινε στο ξενοδοχείο "Hayatt".
Στην συνάντηση αυτή που ήταν διάρκειας περίπου 20 λεπτών, ο Ιβαν Σαββίδης ρώτησε τον Θοδωρή Ζαγοράκη για τον ΠΑΟΚ και από τον τελευταίο έλαβε την ενημέρωση πως δεν είναι πλέον πρόεδρος της ομάδας και για κάθε θέμα που αφορά τον ΠΑΟΚ θα έπρεπε να αποταθεί στην διοίκηση του και τον πρόεδρο της Ζήση Βρύζα. Μετά την συνάντηση αυτή που επιβεβαιώνεται από κάθε πλευρά, οι δυο άνδρες έκλεισαν τον κύκλο αυτής της επαφής, η οποία βεβαιώνει την ύπαρξη ενδιαφέροντος από την πλευρά του κ. Σαββιδη, γιατί αλλιώς δεν θα υπήρχε και λόγος παραπομπής και συνέχειας του ενδιαφέροντος αυτού προς την διοίκηση της ΠΑΕ.
Ο Ιβαν Σαββίδης είχε ενδιαφερθεί και προ εξαετίας για τον ΠΑΟΚ με τις γνωστές συνέπειες, του ενδιαφέροντος αυτού, που ποτέ δεν καρποφόρησε και δεν δικαιώθηκε.

Λόγω των διαφορετικών αντιλήψεων που επικρατούσαν τότε στην ομάδα και κυρίως μεταξύ του ίδιου και της διοίκησης του ΑΣ ΠΑΟΚ. Δεν είναι βέβαιο πως οι διαφορές του 2006 έχουν ξεπεραστεί καθώς και ο ίδιος έχει κάθε λόγο να είναι αμετακίνητος σε θέσεις που τον χαρακτήριζαν αλλά και η διοίκηση του ΑΣ επίσης. Από το 2006 ως τώρα γεγονός είναι πως αρκετά πράγματα δεν είναι ίδια. Ο ΠΑΟΚ ανέβασε το αγωνιστικό του κύρος και το έφθασε σε ψηλά επίπεδα, έγινε θελκτικότερος και πιο αξιοποιήσιμος αλλά ταυτόχρονα και οικονομικά έγινε πιο ευάλωτος. Οι οφειλές του αυξήθηκαν αντί να μειωθούν και η επιτήρηση από την ΟΥΕΦΑ έγινε σημείο αναφοράς.

Ο Ιβάν Σαββίδης, που δεν έχει εκφράσει ακόμα άποψη ανάμιξης έχει ενημερωθεί για την κατάσταση του ΠΑΟΚ σε γενικές γραμμές και είναι εύλογο αν θελήσει να κλιμακώσει το ενδιαφέρον του να φθάσει και στην ΠΑΕ. Είναι άλλωστε ο μόνος εφικτός δρόμος σε συνδυασμό με τον ΑΣ φυσικά που είναι και ο θεματοφύλακας της ομάδας.

Όμως οι καιροί είναι διαφορετικοί από το 2006 και ο ΠΑΟΚ χρειάζεται έναν ικανό χορηγό, όπως πολλές φορές ως τώρα επικαλέστηκαν οι πρόεδροι της ομάδας στο πρόσφατο παρελθόν και στο σήμερα. Το μοντέλο της αυτοδιαχείρισης είναι καλό για ένα χρονικό περιθώριο και όταν τα δεδομένα αλλάζουν, η απουσία ενός επενδυτή γίνεται επιτακτικότερη. Και ο Ιβαν Σαββίδης είναι πάλι στη Θεσσαλονίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: