Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

«Υπάρχει αλλαγή νοοτροπίας»

«Υπάρχει αλλαγή νοοτροπίας»
«Υπάρχει διαφορά στη νοοτροπίας της ομάδας. Μια αρκετά έντονη αποφασιστικότητα»… Ο Βασίλης Τοροσίδης μίλησε στην ιστοσελίδα της UEFA για το μυστικό της επιτυχίας του Ολυμπιακού στα παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι τώρα στο Europa League. Ο διεθνής αμυντικός των ερυθρολεύκων απέδωσε τις αμυντικές επιδόσεις της ομάδας στην ομαδική προσπάθεια και ξεκαθάρισε ότι στο μυαλό του αλλά και των συμπαικτών πρώτος στόχος παραμένει η κατάκτηση του νταμπλ.

«Υπάρχει διαφορά στη νοοτροπία της ομάδας, μία... αρκετά έντονη αποφασιστικότητα. Πραγματικά τα δίνουμε όλα σε κάθε παιχνίδι, είτε εάν αντιμετωπίζουμε μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες είτε όταν παίζουμε απέναντι σε θεωρητικά πιο αδύναμες, και εντός και εκτός έδρας. Ελπίζω να μπορέσουμε να διατηρήσουμε αυτή την νοοτροπία στο μυαλό μας, γιατί τα αποτελέσματα που παίρνουμε, αυξάνουν βελτιώνουν το πρεστίζ της ομάδας», τόνισε ο αρχηγός του Ολυμπιακού για απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα επιτυχημένα αποτελέσματα της ομάδας στη διοργάνωση.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις αμυντικές επιδόσεις της ομάδας:

«Για να κρατήσει ανέπαφη την εστία της σε τόσα παιχνίδια στη σειρά μία ομάδα χρειάζεται -πάνω από όλα- να έχει και την τύχη με το μέρος της. Επίσης είναι προϊόν σκληρής και ομαδικής δουλειάς και όχι μόνο των παικτών που παίζουν στην άμυνα. Όποιος και να παίζει μπροστά, είτε στο κέντρο είτε στην επίθεση έχει βοηθήσει στο να πετύχουμε αυτό το απίστευτο στατιστικό».

Πλέον, στην ομάδα όλοι σκέφτονται το παιχνίδι με τη Μέταλιστ και ο Βασίλης Τοροσίδης επεσήμανε ότι το ματς της Πέμπτης θα είναι πιο δύσκολο από αυτό στο Χάρκοβο.

«Είναι τεχνική ομάδα και έχει γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι της. Ο προπονητής μας, μας είπε μετά το ματς στην Ουκρανία πως το δεύτερο παιχνίδι θα είναι ακόμη πιο δύσκολο για εμάς. Συμφωνώ απόλυτα μαζί του, γιατί ο καλός αγωνιστικός χώρος του «Γ. Καραϊσκάκης» ευνοεί γρήγορες ομάδες όπως είναι η Μέταλιστ»,

Τέλος ανέφερε πως στόχοι της ομάδας είναι η κατάκτηση του νταμπλ και ξεκαθάρισε ότι απλώς στο Europa League προσεγγίζουν κάθε παιχνίδι τη φορά…

«Ο ρεαλιστικός μας στόχος για την σεζόν είναι το νταμπλ στην Ελλάδα. Όσο για το Europa League δε θέλω να θέσω κάποιο στόχο. Προσεγγίζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Πρώτα από όλα θα πρέπει να προκριθούμε την Πέμπτη. Αν το καταφέρουμε, θα είναι κάτι θαυμάσιο.

Το να είσαι μία από τις οκτώ καλύτερες ομάδες του Europa League δεν είναι κάτι που πρέπει να το υποτιμήσουμε. Από εκεί και πέρα, αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να ελπίζουμε πώς η τύχη θα είναι με το πλευρό μας», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: