Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

O αφρικανικός... χορός!!

O αφρικανικός... χορός!
Με το γκολ του κατά της Στόουκ ο Ντιντιέ Ντρογκμπά έφτασε τα 100 γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ, όλα με τη φανέλα της Τσέλσι. Με την ευκαιρία αυτή το england365.gr παρουσιάζει τους κορυφαίους αφρικανούς σκόρερ στο αγγλικό πρωτάθλημα, αλλά και τον ποδοσφαιριστή που αναμένεται να περάσει στον σχετικό πίνακα, τον Ντρογκμπά!

Ο Ιβοριανός επιθετικοός έφτασε, λοιπόν, τα 100 γκολ, αλλά θεωρητικά δύσκολα θα κρατήσει την θέση του πρώτου Αφρικανού σκόρερ στην Πρέμιερ Λιγκ. Ηδη εδώ και αρκετούς μήνες ακούγεται ότι το καλοκαίρι θα αποχωρήσει από την Τσέλσι στο πλαίσιο της ανανέωσης και στα 34 του θα αναζητήσει αλλού τον επόμενο ποδοσφαιρικό του σταθμό.
Αντιθέτως ο Γιακούμπου που βρίσκεται πίσω του και βασικός είναι στην Μπλάκμπερν, αλλά αποτελεί και μεταγραφικό στόχο πολλών ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ. Ετσι στα 29 του, είναι θέμα
χρόνου να τον ξεπεράσει και να δημιουργήσει το δικό του ρεκόρ, που δύσκολα θα καταρριφθεί, καθώς οι υπόλοιποι σκόρερ είναι αρκετά πίσω...
Ο Αντεμπαγιόρ για παράδειγμα που ακολουθεί, πλέον δεν πετυχαίνει στην Πρέμιερ Λιγκ πολλά γκολ, όπως στην εποχή της Αρσεναλ, ενώ ο Κανού έχει αποσυρθεί από τα σαλόνια της μεγάλης κατηγορίας και αγωνίζεται στην Πόρτσμουθ. Ο 5ος στην λίστα Εκόκου, έχει σταματήσει το ποδόσφαιρο από το 2004.
Αναλυτικά οι παίκτες:
100 γκολ: Ντιντιέ Ντρογκμπά – Τσέλσι (Ακτή Ελεφαντοστού) 99:    Γιακούμπου  Αγιεκμπένι  - Πόρτσμουθ, Μίντλεσμπρο, Εβερτον, Λέστερ, Μπλάκμπερν (Νιγηρία)
72 Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ – Αρσεναλ, Μάντσεστερ Σίτι, Τότεναμ  (Τόγκο) 54   Νουάνκο Κανού  - Αρσεναλ, Γουέστ Μπρομ, Πόρτσμουθ  (Νιγηρία)
53  Εφάν Εκόκου – Νόριτς, Γουϊμπλετον, Σέφιλντ Γουένσντεϊ  (Νιγηρία)  


πηγή: england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: