Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Ο Θεός, ο Παππάς και ο… Αγιος!!

Γράφει ο Σπύρος Καβαλιεράτος
 Ευτυχώς για τον Ολυμπιακό, οι εκτελεστές της τελευταίας στιγμής είχαν έδρα την Πόλη. Ο Τζένινγκ το έβαλε στη Ρεάλ Μαδρίτης το βράδυ της Τρίτης, ο Γκάουντλοκ το είχε κάνει μια μέρα πριν στο Τελ Αβίβ και έβλεπε το ματς της Εφές από την τηλεόραση, έχοντας οδηγήσει την Φενέρ στο φάιναλ φορ για πρώτη φορά στην ιστορία της.
Ενα εύστοχο ή ένα άστοχο σουτ μπορεί να γράψουν διαφορετικά την ιστορία μιας ομάδας ή ακόμα και μιας διοργάνωσης. Ποιος ξέρει αν δεν το έβαζε ο Αμερικανός του Ομπράντοβιτς τι θα μπορούσε να προκύψει στη σειρά με την Μακάμπι; Ποιος μπορεί να προδικάσει το μέλλον των αναμετρήσεων της Εφές με τη Ρεάλ, όσο οι Τούρκοι είναι ζωντανοί; Πόσο διαφορετικά θα μπορούσαν να ήταν να πράγματα αν ο Ολεσον είχε βάλει ένα από τα δύο του τρίποντα στο ΣΕΦ; Η αν θέλετε, τι θα λέγαμε σήμερα αν ο Παππάς δεν είχε βάλει την κρίσιμη βολή στο ΟΑΚΑ;
Τέσσερα θρίλερ ζήσαμε μέσα σε δύο μέρες και νικητές ήταν Ελληνες και Τούρκοι… H Εφές είχε μαζί της τους Θεούς (όπως είπε ο Ντούσαν Ιβκοβιτς), Ο Παναθηναϊκός είχε Παππά, ο Ολυμπιακός είχε… Αγιο. Προφανώς η Φενέρ θα είχε τον Αλλάχ μαζί της, δεν εξηγείται αλλιώς. Ολοι τους όμως άξιζαν να κερδίσουν γιατί έκαναν υπερπροσπάθεια. Κι επειδή μας νοιάζουν πρώτα οι ελληνικές ομάδες, ο Παναθηναϊκός έμεινε ζωντανός, ο Ολυμπιακός έχει δύο ευκαιρίες για να πάρει τη νίκη πρόκριση. Η πρώτη και πιο καθοριστική, την Πέμπτη στο ΣΕΦ. Αν χρειαστεί να ταξιδέψει πάλι στη Βαρκελώνη, δύσκολα θα κάνει δεύτερο διπλό. Αρα το πιο μεγάλο ματς στη φετινή Ευρωλίγκα θα γίνει στο Φάληρο την Πέμπτη στις 10 το βράδυ. Μακάρι – αφού πιάσαμε τις Ανώτερες Δυνάμεις – ο San Jordi να έχει άλλες ασχολίες την Πέμπτη και να μην βοηθήσει την Μπαρτσελόνα.
Είναι ακόμα πιο δύσκολο παιχνίδι γιατί στην πραγματικότητα η Μπαρτσελόνα πήγε να κλέψει το ματς, σε μια βραδιά που δεν ήταν καλή. Και απλά ο Ολυμπιακός της επέτρεψε να ξαναμπεί στο παιχνίδι σε δύο περιπτώσεις. Ειδικά στο τελευταίο δίλεπτο, οι ερυθρόλευκοι κόντεψαν να… αυτοκτονήσουν. Αλλά ο Ολεσον δεν έβαλε το μεγάλο σουτ.
Χάρη στην άμυνά του κέρδισε ο Ολυμπιακός. Στο πρώτο ημίχρονο έβαλε τις βάσεις, στην αρχή του τέταρτου δεκαλέπτου έκανε τη μεγάλη αντεπίθεση με τον Χάντερ και τον Παπαπέτρου να κυριαρχούν στα ριμπάουντ και τον Μάντζαρη να περνάει χειροπέδες στον Ναβάρο. Μόνο που τούτη τη φορά οι ερυθρόλευκοι δεν ήταν εξίσου καλοί στην επίθεση. Ο Πρίντεζης ήταν κορυφαίος, ο Σπανούλης εξαιρετικός στο πρώτο ημίχρονο, αλλά οι υπόλοιποι δεν ακολούθησαν. Κάτι που πρέπει να γίνει την Πέμπτη, γιατί η Μπαρτσελόνα θα είναι περισσότερο υποψιασμένη και λιγότεροι φοβισμένη. Το τέταρτο παιχνίδι της σειράς θα είναι ακόμα πιο δύσκολο για τον Ολυμπιακό, που έχει κάνει ήδη μεγάλη προσπάθεια, έχει πετύχει δύο νίκες, αλλά κανείς δεν θα τις θυμάται, αν δεν έρθει και ο μαγικός αριθμός… τρία.
*Πηγή: superbasket.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: