Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Απειλούν με αποχή οι διαιτητές λόγω εγκληματικής οργάνωσης!!

Η κλήση των έξι διαιτητών από τον ειδικό ανακριτή διαφθοράς Γιώργο Ανδρεάδη ίσως οδηγήσει διαιτητές και βοηθούς σε αποχή, ως ένδειξη διαμαρτυρίας!
Μεγάλη κινητοποίηση υπάρχει, σύμφωνα με πληροφορίες, στις τάξεις των διαιτητών ως αντίδραση στις κλήσεις του Ανδρεάδη, εξαιτίας των οποίων ποινικοποιήθηκαν σφυρίγματά τους. Γι' αυτό το λόγο πραγματοποιήθηκε συνάντηση ορισμένων διαιτητών που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα Ανδρέαδη, με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Γκιρτζίκη και τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή, Χρήστο Υφαντή, στα γραφεία της ΕΠΟ.
Η αρχική σκέψη ήταν οι διαιτητές και οι βοηθοί να στείλουν κωλύματα για τα παιχνίδια της 32ης αγωνιστικής, που γίνονται Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα, όμως βάση του κανονισμού αυτό έπρεπε να γίνει μέχρι την Τρίτη (21/4), οπότε πέρασε η προθεσμία.Το αν τελικά θα προχωρήσουν σε αποχή, θα εξαρτηθεί από μία άτυπη ψηφοφορία που γίνεται μεταξύ τους, ώστε να αποφασίσουν για αποχή, πιθανότατα για την 33η αγωνιστική. Στην εν λόγω ψηφοφορία θα λάβουν μέρος όλοι οι διαιτητές αλλά κι οι βοηθοί με κάποιους από αυτούς να ζητούν αποχή από την ερχόμενη, 32η αγωνιστική, παρότι είναι δύσκολο να βρεθεί μια σχετική φόρμουλα να γίνει αυτό!
Σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr, πάντως, η ψηφοφορία μοιάζει με... τυπική διαδικασία, αφού η απόφαση θεωρείται ειλημμένη, με την συντριπτική πλειοψηφία των διαιτητών να είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στη συγκεκριμένη κίνηση.
 Παράλληλα γίνεται κίνηση είτε οι διεθνείς, είτε η ΕΠΟ απευθείας, να καταγγείλουν στην ΟΥΕΦΑ την ποινικοποίηση σφυριγμάτων και ποιοι φρόντισαν για αυτό.
Θυμίζουμε το πρόγραμμα της 33ης αγωνιστικής:
Κυριακή 19.00:
Βέροια - Πανθρακικός
Ξάνθη - Αστέρας Τρίπολης
Κέρκυρα - Παναθηναϊκός
Ολυμπιακός - Καλλονή
ΠΑΣ Γιάννινα - Εργοτέλης
Ατρόμητος - Πανιώνιος
ΠΑΟΚ - Λεβαδειακός

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: