Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

«Παναθηναϊκός σημαίνει μαχητική ψυχή»

Υπόσχεση ότι οι παίκτες του Παναθηναϊκού θα δώσουν το… 150% στο τέταρτο ματς με την ΤΣΣΚΑ ώστε να οδηγήσουν τη σειρά των play offs ξανά στη Μόσχα έδωσε ο Γιάνκοβιτς μέσω της «SportDay».

«Παναθηναϊκός σημαίνει μαχητική ψυχή»
Ένας από τους παίκτες που ξεχώρισαν (9π., 3/9τρίπ., 4ριμπ., 4ασ., 2κλεψ.) στο τρίτο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την ΤΣΣΚΑ Μόσχα για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, στο οποίο επικράτησε 86-85 η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς, ο Βλάντο Γιάνκοβιτς μίλησε στη «SportDay» και τόνισε ότι αυτός και οι συμπαίκτες του θα δώσουν ό,τι έχουν για να επιστρέψει η σειρά στη Ρωσία.

«Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια σε όλους. Ήταν μια μάχη και έχουμε και συνέχεια. Πρέπει ωστόσο να δείξουμε το ίδιο πρόσωπο, να καταθέσουμε ξανά καρδιά και ψυχή στο παρκέ. Κάτι που ζητούν όλοι από εμάς, αλλά και οι ίδιοι μας οι εαυτοί».

Ο 25χρονος σμολ φόργουορντ έφερε στο μυαλό του τα δύο πρώτα παιχνίδια στη Μόσχα στα οποία ο Παναθηναϊκός έχασε με μεγάλη διαφορά αν και στο δεύτερο ήταν αρκετά βελτιωμένος.

«Θεωρώ ότι αδικήσαμε τους εαυτούς μας. Άλλο να χάνεις και να προσπαθείς και άλλο να χάνεις με κατεβασμένα τα χέρια» και έθεσε ένα πρέπει.
«Να δίνουμε πάντα τον καλύτερό μας εαυτό, να δίνουμε μάχη σε κάθε λεπτό του αγώνα. Δεν είμαστε μόνο ομάδα με ταλέντο και δεν στηριζόμαστε μόνο στην ευστοχία στο δίποντο ή στο τρίποντο, αλλά οφείλουμε να βάζουμε τα κορμιά μας στη φωτιά».

Οι μέρες που μεσολάβησαν μετά το δεύτερο παιχνίδι ήταν εξίσου σημαντικές για την αλλαγή στην αγωνιστική εικόνα της ομάδας.

«Ήταν δύσκολες μέρες γιατί σε βάζει να σκέφτεσαι πολύ, να κοιτάς πράγματα εκτός μπάσκετ, να μην περνάει η ώρα και να βλέπεις εφιάλτες. Οταν δεν νιώθεις καλά με τον εαυτό σου και την προσπάθεια που έχεις κάνει δεν περνάς και ωραία. Αρα θεωρώ ότι μια χρονιά όσο επιτυχημένη και να είναι, άλλο τόσο ρόδινα περνάς τις μέρες σου».

Το τσιπάκι πώς άλλαξε; Ο Γιάνκοβιτς ήταν ξεκάθαρος. «Δεν υπάρχει τσιπάκι σε νίκη ή ήττα. Παλεύεις ή δεν παλεύεις. Το θέμα είναι να παλέψεις και ό,τι βγει». Η ενέργεια βγήκε και πιστοποιήθηκε η φράση «Παναθηναϊκός σημαίνει μαχητική ψυχή». «Ετσι είναι! Ξαφνιάστηκα με τον κόσμο που ήρθε και μας στήριξε. Μακάρι να το ζήσει κάθε αθλητής αυτό στην καριέρα του. Ενιωσα ξανά τι σημαίνει αυτός ο κόσμος και πόσο κοντά είναι οι φίλαθλοί μας». Αλήθεια γιατί τέτοιο ξάφνιασμα; «Διότι το δείγμα που δείξαμε στη Μόσχα ήταν αρνητικό εκτός από μερικές περιπτώσεις. Ημασταν στενοχωρημένοι και δεν ξέραμε τι να περιμένουμε. Μας αποστόμωσαν. Νιώθω συγκινημένος. Τους το χρωστούσαμε, όπως και σε όλη την ομάδα».

Οσον αφορά το που μπορεί να φτάσει η ομάδα, ήταν προσγειωμένος. «Δεν μπορούμε να βάλουμε ταμπέλες και όρια. Υπάρχει μπροστά μας άλλο ένα μεγάλο ματς για την ιστορία του Παναθηναϊκού και θέλουμε να κάνουμε το 2-2 ώστε να πάμε στη Μόσχα».

Πώς μπορεί να γίνει αυτό; «Δεν χρειάζονται μεγάλα λόγια. Πρέπει να γίνουμε ακόμα πιο δυνατοί, να παίξουμε σκληρά και αν χρειαστεί να βγούμε... όλοι και με 5 φάουλ». Ενέργεια υπάρχει στο ρεζερβουάρ; Ο Γιάνκοβιτς ήταν ξεκάθαρος. «Θα το δούμε στο παρκέ. Πάντως θα δώσουμε το 150% των δυνατοτήτων μας».

Ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς και ελέω της ψηλής πεντάδας που έχει η ΤΣΣΚΑ, ξεκινάει συνήθως ως σούτινγκ γκαρντ με τον 25χρονο παίκτη να τονίζει πως «θα αγωνίζομαι σε όποια θέση θέλει ο προπονητής μου. Σε όποια θέση με έχει ανάγκη η ομάδα. Από πλέι μέικερ μέχρι και σέντερ. Αν χρειαστεί θα μαρκάρω και τον Κάουν. Αλλωστε στο μπάσκετ δεν υπάρχουν θέσεις. Σημασία έχει να δουλέψεις στον τρόπο μαρκαρίσματος». Φυσικά δεν θα μπορούσε
να μην αναφερθεί και στο φιλαράκι του, τον Νίκο Παππά που έκανε το παιχνίδι της ζωής του. «Ο Νίκος βγήκε μπροστά. Πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση για άλλη μια φορά και απέδειξε γιατί έφτασε έως εδώ και τι τύπος είναι. Μας οδήγησε μαζί με τον Διαμαντίδη και τον Φώτση σε αυτή την μεγάλη νίκη και είμαι διπλά χαρούμενος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: