Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Το ελληνικό μπάσκετ είναι εδώ!

Γράφει ο Κώστας Κούσης
Νίκησε κι ο Ολυμπιακός χθες, κι ο Παναθηναϊκός προχθές. Τι άλλο να ζητήσουμε απ’ τις ελληνικές ομάδες που παίζουν με τα μεγαθήρια στην Ευρωλίγκα με μειονέκτημα έδρας; Μείωσαν ο μεν σε 2-1 νίκες, περνάει ο δε με 2-1 νίκες, και κατάφεραν να πάρουν δύναμη  για τη συνέχεια. Αλλά και να μην την πετύχουν, ακόμη κι αν αποκλειστούν, κάτι για το οποίο είναι ακόμη… φαβορί, ο ΠΑΟ, κατάφεραν για ακόμη μία σεζόν, να στείλουν ένα βροντερό μήνυμα πως το ελληνικό μπάσκετ – παρά τις παθογένειες του – είναι ακόμη εδώ! Παραμένει ακμαίο και ακόμη κι αν έχει χτυπηθεί – τουλάχιστον στο κορυφαίο του επίπεδο – από την κρίση και έχει αναγκαστεί να μειώσει το μπάτζετ δραματικά. Παραμένουμε όμως μια χώρα που έχει πολύ καλούς προπονητές – ίσως τους καλύτερους στην Ευρώπη συνολικά, μαζί με τους Ισπανούς και τους Σέρβους – πολύ ταλέντο και εξυπνάδα, ενώ έχουμε βελτιωθεί, ως λαός, και σωματομετρικά. Όλα αυτά φαίνονται τόσα χρόνια μέσα στα ευρωπαϊκά γήπεδα, καθώς οι επιτυχίες διαδέχονται η μια την άλλη και τίποτα δεν είναι τυχαίο. Απλά η χθεσινή και η προχθεσινή νίκη δείχνουν πως το ελληνικό μπάσκετ, ακόμη και στο υψηλότερο επίπεδο, έχει «φωνή». Είναι ακόμη… «ζωντανό»!
Tips
  • Ακόμη πιο παρήγορο, έστω κι αν το έκαναν με τα λεφτά τους, είναι ότι οι δύο «αιώνιοι» έχουν δείξει ότι υπολογίζουν αρκετά και στα νέα παιδιά. Δεν το λέμε για τον Παππά, που πλέον δε θεωρείται νέος, αν και είναι ηλικιακά, αλλά για τα πιτσιρίκια που έχει μαζέψει από πίσω, όπως και ο Ολυμπιακός με Παπαπέτρου, Χριστοδούλου, Μουράτο, Αγραβάνη κλπ.
  • Μακάρι και οι άλλες ομάδες να δείχνουν ακόμη καλύτερα πράγματα με τους νέους τους, μια που όλοι πλέον έχουν πλούσια υποδομή, παρά την κρίση.
  • Ο Γιάννης Φούφης συνεχίζει την παράδοση της Μπασκετομάνας και στη διαιτησία. Επιλέχθηκε να σφυρίξει στον τελικό του Eurocup, και συγκεκριμένα στον 2ο τελικό, που θα γίνει στη Μόσχα. Μπράβο στον Γιάννη που είναι και άριστος διαιτητής πλέον και πολύ καλό παιδί…
*Πηγή: arenafm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: