Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Εφτά στα οχτώ για τη Μπαρτσελόνα στα ημιτελικά!!

Η ομάδα με τις περισσότερες παρουσίες στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, την τελευταία 10ετία έγινε η Μπαρτσελόνα, ξεπερνώντας το εμπόδιο και της Παρί Σεν Ζερμέν για φέτος.
Οι «μπλαουγκράνα» μετά το 3-1 στο «Παρκ ντε Πρενς» επικράτησαν άνετα και με σκορ 2-0 στη ρεβάνς του «Καμπ Νόου» για να βρεθούν πλέονσ τη φάση των «4» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης για φέτος και να περιμένουν την επόμενη αντίπαλό τους.
Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε, έχει καταφέρει να φτάσει εφτά φορές στα τελευταία οχτώ χρόνια στα ημιτελικά του θεσμού, ενώ στη δεκαετία, είναι οχτώ οι παρουσίες σε αυτή τη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.
Το 2006 στο «Stade de France», το 2009 στο «Ολίμπικο» και το 2011 στο «Γουέμπλεϊ», η Μπαρτσελόνα έφτασε μέχρι την κατάκτηση του πολύτιμου τροπαίου, στους τελικούς με Άρσεναλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Πέρυσι, η Ατλέτικο ήταν εκείνη που σταμάτησε την πορεία των Καταλανών για να φτάσει στον μεγάλο τελικό και να δούμε ντέρμπι της Μαδρίτης, το οποίο πήρε η Ρεάλ με το τελικό 4-1 στην παράταση.
Το 2007, η Λίβερπουλ σταμάτησε τον σύλλογο της Βαρκελώνης, αλλά στη φάση των «16» και αυτή η αποτυχία, θεωρήθηκε καθοριστική από τους ανθρώπους της ομάδας για τα όσα έχει καταφέρει τα τελευταία 8 χρόνια.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: