Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

Ηρακλής-Εργοτέλης 0-2




Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Εργοτέλης διατήρησε την παράδοση που τον θέλει τα τρία τελευταία χρόνια να μην χάνει από τον Ηρακλή στο "Καυτανζόγλειο", επικρατώντας με 2-0 χάρις στα γκολ των Ορφανού (50') και Μπούντιμιρ (84').

Σε ένα αρκετά "φτωχό" πρώτο ημίχρονο, ο Ηρακλής μπορεί να είχε αρχικά την πρωτοβουλία στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο δεν κατάφερε να την μετουσιώσει σε κάποια αξιόλογη ευκαιρία.

Ο Εργοτέλης μπόρεσε στη συνέχεια να ισορροπήσει ενώ είχε στο ενεργητικό του και την καλύτερη στιγμή του ημιχρόνου με τον Κοβαλέφσκι όμως να λέει "όχι" στον Βερπακόφσκις.

Στην επανάληψη όμως ο Εργοτέλης είχε την ουσία και χτυπώντας δύο φορές, μία στο 50' και μία στο 84' με Ορφανό και Μπούντιμιρ αντίστοιχα επικράτησε εκτός έδρας με 2-0.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Ηρακλής (Κωφίδης): Κοβαλέβσκι, Παπαζαχαρίας, Σαρακατσάνος, Περπερίδης, Μάρτος (57' Βέλλιος), Ντιέ (78' Μπόσνιακ), Παπαστεριανός, Ηλιάδης, Κονέ (46' Μιλάνο), Επστάιν, Ιάκομπ

Εργοτέλης (Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Κορδονούρης, Σασιασβίλι, Ρουμπάκης, Γελαδάρης, Ζούνιορ, Μπέτο, Τσεσνάουσκις (91' Τσεσνάουσκις), Ρομάνο, Ορφανός (71' Χίμπλινγκερ), Βερπακόφσκις (75' Μπούντιμιρ)

Γήπεδο: "Καυτανζόγλειο"
Διαιτητής: Α. Σιδηρόπουλος
Βοηθοί: Χ. Γενναίος (Αθηνών), Μ. Καρσιώτης (Κορίνθου)
Κίτρινες: Ιάκομπ (2), Παπαστεριανός, Ντιε / Τζούνιορ, Βερπακόφσκις, Ρομάνο, Χίμπλινγκερ
Κόκκινες: Ιάκομπ
Με μια ματιά

Να σπάσει την κακή παράδοση των τριών τελευταίων ετών η οποία τον θέλει να μην έχει γευτεί τη χαρά της νίκης κόντρα στον Εργοτέλη, όταν υποδέχεται τους Κρητικούς στο "Καυτανζόγλειο", επιθυμούσε ο Ηρακλής.

Δύο ισοπαλίες και μία ήττα ο απολογισμός για την ομάδα του Σάββα Κωφίδη, η οποία πάντως στα τελευταία παιχνίδια δείχνει να βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, ο Εργοτέλης, που δεν αγωνίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα (σ.σ. λόγω του θανάτου του Ντε Νίγκρις και την αναβολή του ματς με την ΑΕΛ) ήθελε να δώσει συνέχεια στο σερί που έχει δημιουργήσει από καταβολής Super League (σ.σ. τα τελευταία τρία χρονια) περνώντας, για ακόμα μία φορά, αλώβητος από την έδρα του "Γηραιού".

Ο αγώνας

Η έναρξη της αναμέτρησης στο "Καυτανζόγλειο" δεν επεφύλασσε σπουδαίες συγκινήσεις. Μάλιστα η πρώτη καταγεγραμμένη φάση στο ματς (σ.σ. κεφαλιά του Βερπακόφσκις λίγα λεπτά πριν τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου) δεν απείλησε σε καμία περίπτωση την εστία του Κοβαλέφσκι.

Τουλάχιστον όχι τόσο, όσο ένα ομολογουμένως καλό σουτ του Ηλιάδη στο 11', αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, το οποίο μπλόκαρε ο Δασκαλάκης.

Ο Ηρακλής μέχρι το 20' έδειχνε πιο... ζωηρός, είχε την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο στο διάστημα που υπερτερούσε εντός αγωνιστικού χώρου του αντιπάλου του δεν κατάφερε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από τα καρέ του Εργοτέλη.

Ισορρόπησε ο Εργοτέλης

Αποτέλεσμα της αδυναμίας του Ηρακλή να εκμεταλλευτεί προς όφελός του την υπεροχή του στα πρώτα 20 λεπτά, ήταν ο Εργοτέλης σταδιακά να ανεβάσει ρυθμό και να ισορροπήσει το παιχνίδι, δημιουργώντας παράλληλα την καλύτερη στιγμή του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Ρομάνο με έξοχη πάσα βρήκε τον Βερπακόφσκις μέσα στην αντίπαλη περιοχή, ο Λετονός παρά το ασφυκτικό μαρκάρισμα κατάφερε με προβολή να τελειώσει τη φάση, όμως ο Κοβαλέφσκι αποσόβησε τον κίνδυνο για την εστία του απομακρύνοντας την μπάλα με τα πόδια.

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι τη λήξη του πρώτου 45λέπτου. Άλλωστε ένα ένα σουτ του Ιάκομπ στα τελευταία λεπτά δεν ανησύχησε κανέναν.

Το πλήρωσε...

Ο Σάββας Κωφίδης βλέποντας την αδυναμία που παρουσίαζε η ομάδα του στο κομμάτι της ανάπτυξης και συνεπώς τη δημιουργία φάσεων αποφάσισε να ρίξει στο παιχνίδι τον Μάουρο Μιλάνο. Και ο άσος του "Γηραιού" πριν προλάβει καν να ζεσταθεί έδωσε με πάσα από τα δεξιά έτοιμο γκολ στον Παπαστεριανό, ωστόσο το κακό κοντρόλ του τελευταίου είχε ως αποτέλεσμα μία σπουδαία ευκαιρία να πάει χαμένη.

Η απάντηση των Κρητικών στη φάση του Παπαστεριανού ήταν άμεση και... εύστοχη! Ο Τσεσνάουσκις με μπαλιά στο δεύτερο δοκάρι βρήκε τον Ορφανό, ο οποίος με διαγώνια κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην αντίθετη γωνία με τον Κοβαλέφσκι να "πέφτει", αλλά την μπάλα να καταλήγει στο βάθος της εστίας του στο 50'.

Άγγιξε την ισοφάριση

Το νεότερο όπλο στη φαρέτρα του Σάββα Κωφίδη ακούει στο όνομα Βέλλιος και ο Έλληνας τεχνικός απόφάσισε να το χρησιμοποιήσει από νωρίς στην επανάληψη.

Μάλιστα θα μπορούσε να "κλέψει" την παράσταση σε ακόμα ένα ματς, όταν στην σπουδαιότερη ευκαιρία όσον αφορά την ισοφάριση, που προήλθε έπειτα από άψογη συνεργασία Ηλιάδη και Επστάιν, βρέθηκε σε θέση βολής στο ύψος του πέναλτι, ωστόσο ο Ιάκομπ επέλεξε να τελειώσει μόνος του τη φάση με σουτ από καλή θέση στην κλειστή γωνία της εστίας του Δασκαλάκη ο οποίος πάντως απομάκρυνε σε κόρνερ.

"Καθάρισε" ο Μπούντιμιρ

Με τον χρόνο να κυλά εις βάρος του, ο Ηρακλής ήταν αναγκασμένος να τα παίξει όλα για όλα. Όμως αυτή η τακτική άφηνε εκτεθειμένη την άμυνα και ο Ρομάνο το εκμεταλλεύτηκε βγάζοντας με εκπληκτική μπαλιά στην αντεπίθεση τον Τσεσνάουσκις.

Ο Λιθουανός από τα δεξιά μπήκε στην περιοχή, "σέρβιρε" ακόμα ένα γκολ αυτή τη φορά στον Μπούντιμιρ που απλά την έσπρωξε σχεδόν εξ΄ επαφής στα δίχτυα του Κοβαλέφσκι γράφοντας στο 84' το τελικό 2-0.

Στα λεπτά που απέμειναν μέχρι τη λήξη του αγώνα τίποτα δεν άλλαξε και ο Εργοτέλης πανηγύρισε μία σπουδαία εκτός έδρας νίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: