Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

Μπασινάς: «Δεν έχω συμβόλαιο με την Εθνική»



Επιμέλεια: Δ.Μ.

Φυσιολογικά και χωρίς να εκφράσει το παραμικρό παράπονο, δέχθηκε ο Άγγελος Μπασινάς το γεγονός ότι, ουσιαστικά, έχει ολοκληρώσει την καριέρα του με την Εθνική. «Η Εθνική δεν είναι σύλλογος», είπε ο μέσος της Μαγιόρκα σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Sportday» και πρόσθεσε:

«Ήξερα ότι κάποια στιγμή δεν θα συμμετέχω. Δεν θεωρώ ότι είναι κακό, ούτε προσβλητικό που δεν με καλεί στα τελευταία παιχνίδια ο προπονητής. Αν εκείνος κρίνει στην παρούσα φάση ότι δεν μπορώ να βοηθήσω η απόφαση του είναι σεβαστή».

Ο 33χρονος χαφ μίλησε ακόμη:

Για τη νίκη της Εθνικής στο Ντόνετσκ: «Η Εθνική έπαιξε όπως ακριβώς έπρεπε να παίξει για την πρόκριση και τα κατάφερε. Αγωνίστηκε με στυλ που την έχει οδηγήσει σε επιτυχίες και πολύ καλά έκανε. Το ποδόσφαιρο που παίζει δεν είναι φαντεζί αλλά έχει ουσία με όλη την σημασία της λέξης. Η Ουκρανία ήταν μία ομάδα με σταθερότητα αλλά δεν ήταν στο επίπεδο της π.χ Γαλλίας. Δεν ήταν το απόλυτο φαβορί στα ματς με την Ελλάδα. Ήταν μέσα στις δυνατότητες μας να τους αποκλείσουμε και τα καταφέραμε. Η Εθνική έχει συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια να ακούσει πολλά. Είναι αναμενόμενο κάποια στιγμή στο ποδόσφαιρο μία ομάδα να κάνει κοιλιά ή να έρθει η στραβή σε κάποιο παιχνίδι. Το σημαντικό είναι ότι η Εθνική ομάδα εδώ και οκτώ χρόνια βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο. Ας σταματήσει εδώ η γκρίνια γιατί δεν της αξίζει».

Για την πιθανότητα επιστροφής του στο ελληνικό πρωτάθλημα: «Στο ποδόσφαιρο ποτέ μη λες ποτέ. Αυτή τη στιγμή προτεραιότητα μου είναι να συνεχίσω σε ομάδα του εξωτερικού. Από εκεί και πέρα τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί. Θεωρώ ότι έχω μπροστά μου άλλα δύο χρόνια μπάλας σε καλό επίπεδο. Θα ήθελα να κλείσω την καριέρα μου στην Μαγιόρκα. Έχω καλές αναμνήσεις από την παρουσία μου σε αυτή την ομάδα. Πέρασα πολύ όμορφα, έζησα την εμπειρία του ισπανικού πρωταθλήματος και έκανα πολλούς φίλους με τους οποίους εξακολουθώ να κρατάω επαφή. Από την Ελλάδα δεν έχω δεχτεί καμία πρόταση».

Για τις συζητήσεις του που είχε στο παρελθόν με τον Ολυμπιακό: «Με τον Ολυμπιακό μίλησε ο μάνατζερ μου. Στην Ελλάδα ένα απλό ενδιαφέρον από ομάδα πολλές φορές το μεταφράζουν τα ΜΜΕ ως τετελεσμένο γεγονός. Δεν είναι έτσι. Έγιναν συζητήσεις δεν τα βρήκαμε σε κάποιους σημαντικούς τομείς και έτσι τελείωσε το θέμα. Δεν έγινε κάτι άλλο και δεν υπάρχει κάτι που με έχει ενοχλήσει. Πιστεύω ότι το ίδιο ισχύει και για τους ανθρώπους του Ολυμπιακού. Η συζήτηση ολοκληρώθηκε και ο καθένας τράβηξε το δρόμο του».

Για την αλλαγή της τεχνικής ηγεσίας στην Πόρτσμουθ και την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Άβρααμ Γκραντ: «Eλπίζω να αλλάξει αυτή η κατάσταση προς το καλύτερο. Και δεν είναι μόνο για τον εαυτό μου. Μιλάω γενικά για την ομάδα. Μακάρι να έρθουν καλύτερες ημέρες για την ομάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: