Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Γκατούζο, γκολ, Scudetto!

Η Μίλαν έχει να κατακτήσει το Scudetto από το 2004. Ο Γκατούζο είχε να σκοράρει από το 2006. Το έκανε στο Τορίνο (1-0 τη Γιουβέντους) και οι «ροσονέρι» αγκαλιάζουν κούπα!

Το ντέρμπι στο «Ολίμπικο» του Τορίνο είχε μεγάλη σημασία και για τις δύο ομάδες και τελικά αποδόθηκε δικαιοσύνη και νίκησε ο καλύτερος. Η Μίλαν, δηλαδή, που από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και αναπτυσσόταν πιο ορθόδοξα, σε αντίθεση με τη Γιουβέντους του Ντελ Νέρι, που προκαλεί πλέον κατάθλιψη στους οπαδούς της...

Τα προβλήματα με τους Ακουιλάνι και Πάτο ανάγκασαν τους δύο προπονητές να αλλάξουν κάποια πράγματα την τελευταία στιγμή στις 11άδες τους αλλά αυτό δεν πτόησε τους Ροσονέρι, που ήλεγχαν την αναμέτρηση και από νωρίς απείλησαν με τον Ιμπραΐμοβιτς. Την ίδια ώρα, οι Μπιανκονέρι είχαν ορεξάτο τον Κράσιτς και από εκεί και πέρα το απόλυτο μηδέν, με κάποιον Τραορέ στα αριστερά να δυσκολεύεται ακόμη και να κοντρολάρει την μπάλα...

Το ημίχρονο έληξε χωρίς γκολ, στην ανάπαυλα ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι αντικατέστησε τον τραυματία Μπόατενγκ με τον Ρομπίνιο, το ματς συνεχιζόταν με την ίδια εικόνα -δηλαδή τη Μίλαν να πιέζει περισσότερο και τη Γιούβε να θέλει αλλά να μην μπορεί- και το γκολ για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 68', όταν ο Γκατούζο σούταρε από το ύψος της περιοχής και ο Μπουφόν έκανε ένα λάθος που δε συνηθίζει, με συνέπεια να δει την μπάλα στα δίχτυα του για το 0-1. Εκείνη τη στιγμή τελείωσε και το ματς, καθώς η ημιθανής Γιουβέντους... πέθανε ψυχολογικά, ο Ντελ Νέρι στον πάγκο δεν ήξερε τι του γινόταν βάζοντας τον Ντελ Πιέρο στο... 80' και κάνοντας τρίτη αλλαγή τον στόπερ Μπονούτσι αντί του αριστερού μπακ Τραορέ (!), ενώ ο Αλέγκρι έβγαλε τον Κασάνο για να βάλει τον Ζέεντορφ και είδε τους παίκτες του απλά να κοντρολάρουν το ματς και να κλειδώνουν τους τρεις βαθμούς, που τους φέρνουν ακόμη πιο κοντά στο πρώτο πρωτάθλημα μετά το 2004.

Οσο για τη Γιουβέντους, είναι προφανές ότι Ο Αντρέα Ανιέλι θα πρέπει άμεσα να ανακοινώσει στους Ντελ Νέρι και Μαρότα ότι στο τέλος της σεζόν θα φύγουν και δε θα μπορούν να ξαναπλησιάσουν στο Πιεμόντε, ενώ σε λίγους μήνες θα πρέπει να γίνουν τεράστιες αλλαγές και στο ρόστερ.

Πριν ακόμη το τέλος του αγώνα οι τιφόζι της Μίλαν αποθέωναν την ομάδα τους και τραγουδούσαν για το Scudetto που έρχεται, ενώ αυτοί της Μεγάλης Κυρίας φώναζαν ρυθμικά το όνομα του Λουτσιάνο Μότζι, αλλά και πολλά συνθήματα κατά των παικτών, του προπονητή και του Μαρότα... Και σήκωσαν και ένα πανό με μια δήλωση του Τζιαμπιέρο Μπονιπέρτι στο παρελθόν, που αποτελεί μήνυμα προς όλους στον σύλλογο: «Για τη Γιουβέντους το να κερδίζει δεν είναι σημαντικό, είναι το μόνο που μετράει»!

Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος








Δεν υπάρχουν σχόλια: