Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Ξανά στους +10 η Μπαρτσελόνα

Στους δέκα βαθμούς αύξησε τη διαφορά από τη Ρεάλ η Μπαρτσελόνα, η οποία χωρίς τον Βίγια στο βασικό σχήμα, επικράτησε 1-0 της Σαραγόσα στο «Καμπ Νόου». Ο Κεϊτά το γκολ.

Το προβάδισμα ασφαλείας από την Ρεάλ Μαδρίτης διατήρησε η Μπαρτσελόνα, η οποία με το μυαλό στο Champions League έκαμψε την αντίσταση της Σαραγόσα (1-0) αν και τα βρήκε σκούρα στο πρώτο μέρος. Με 11 αγωνιστικές να απομένουν, οι παίκτες του Γκουαρδιόλα έδειξαν ότι δεν είναι διατεθειμένοι να πετάξουν στα σκουπίδια το προβάδισμα που έχουν αποκτήσει κόντρα στην αιώνια αντίπαλο και ενόψει Αρσεναλ πήραν τρεις βαθμούς σε ένα ματς, που θα μπορούσε να γίνει πολύ επικίνδυνο.

Από τη Σαραγόσα δημιουργήθηκε η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι, με τον Μπέρτολο να φεύγει στην πλάτη της άμυνας στο 9' και να κόβεται τελευταία στιγμή από τον Βαλδές. Από εκείνο το σημείο και μετά οι Μπλαουγκράνα, που δεν είχαν στο αρχικό σχήμα τον Νταβίδ Βίγια, πήραν για τα καλά τα ηνία του ματς και δέκα λεπτά αργότερα, ο Τόνι Ντόμπλας απέκρουσε δύσκολα το σουτ του Πέδρο. Οσο η ώρα περνούσε, η πίεση γινόταν και όλο αυξανόταν με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να φτάσουν σε σημείο να αμύνονται με εννιά παίκτες μέσα στην περιοχή!

Στο 29' ο Κεϊτά σκόραρε με σκαστή κεφαλιά, όμως το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ σε μία εξαιρετικά δύσκολη φάση, με τον μέσο από το Μάλι να είναι οριακά στην ευθεία του αμυντικού. Στη συνέχεια ήρθαν δύο καλά σουτ έξω από την περιοχή για τους Καταλανούς, πρώτα από τον Μασεράνο (37') και στη συνέχεια από τον Τσάβι (41') όμως και στις δύο περιπτώσεις ο Ντόμπλας ήταν σωστά τοποθετημένος και απέκρουσε. Τελικά η άμυνα της Σαραγόσα ξεκλειδώθηκε στο 43' όταν ο Μέσι μπούκαρε από τα δεξιά, έκανε το γύρισμα, οι αμυντικοί των φιλοξενούμενων δεν κατάφεραν να απομακρύνουν με επιτυχία και ο Κεϊτά από κοντά πήρε την εκδίκησή του για το 1-0.

Στο 55' ήρθε η πρώτη καλή στιγμή της Μπάρτσα στην επανάληψη με τον Ομπράντοβιτς να κόβει πάνω στην γραμμή το κοντινό σουτ του Ντάνι Αλβες. Τρία λεπτά μετά ο Γκάμπι Μιλίτο έκανε καρατιά στο στήθος του Σιναμά-Πονγκόλ και είδε κίτρινη κάρτα, ενώ στο 62' ο Γάλλος άσος τη Σαραγόσα μετά από λάθος του Πικέ βρέθηκε σε καθαρό τετ α τετ με τον Βαλδές ο οποίος τον σταμάτησε! Η Μπαρτσελόνα είχε την κατοχή και τις φάσεις για γκολ, όμως ήταν σαφές ότι κρατάει δυνάμεις για τον αγώνα-ρεβάνς των «16» του Champions League με την Αρσεναλ. Στο 63' ο Ντόμπλας, που είχε πολύ δουλειά, έβγαλε το σου του Μπόγιαν, ο οποίος δύο λεπτά μετά πήγε στον πάγκο για να μπει ο Βίγια.

Ο πρώην επιθετικός της Βαλένθια μπήκε με όρεξη, όμως είδε τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων να λέει «όχι» σε δύο προσπάθειες στο 67' και το 70'. Το passing game συνεχίστηκε μέχρι τα τελευταία στάδια του αγώνα, με τους Καταλανούς να κρατούν μπάλα και την Σαραγόσα να συνεχίζει να ψάχνει αντεπίθεση. Στο 73' το γυριστό του Μέσι πέρασε άουτ και ο Ντόμπλας στο 75' αρνήθηκε στην ίδια φάση Μάξουελ και Βίγια. Τελευταία απειλή για την Μπαρτσελόνα, που έδειξε σημάδια νευρικότητας ήρθε στο 94' με το καλό φάουλ του Μέσι να περνά άουτ στο 94'.


Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος








Δεν υπάρχουν σχόλια: