Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 4-0

Η ΑΕΚ κέρδισε το πτώμα του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ με 4-0 παίζοντας σε ορισμένα σημεία εκπληκτικό ποδόσφαιρο, ενώ είχε σε εξαιρετική μέρα τους Σκόκο και Γκερέιρο. Τραγική η ομάδα του Μάκη Χάβου που παρέδωσε τα όπλα από το πρώτο ημίχρονο.

Έπρεπε να περάσουν κάτι λίγο παραπάνω από 80 ημέρες για να κερδίσει στο γήπεδο της η ΑΕΚ και αυτή τη φορά το έκανε με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο. Η Ένωση νίκησε εύκολα τον ΠΑΟΚ με 4-0 και πήρε ένα σαφές προβάδισμα όσον αφορά την τελική κατάταξη στα πλέι οφ έναντι της ομάδας από την Θεσσαλονίκη που κινδυνεύει να μείνει εκτός Ευρώπης!

Από τα πρώτα λεπτά φάνηκε ποια ομάδα ήταν σε καλύτερη μέρα, αφού η ΑΕΚ ήταν διαρκώς στην επίθεση και έχανε την μία ευκαιρία μετά την άλλη. Το γρήγορο γκολ του Ντιόπ ξεκλείδωσε τον ΠΑΟΚ που στη συνέχεια δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Η ΑΕΚ είχε σε μεγάλη μέρα τον Νάτσο Σκόκο που πέτυχε δυο τέρματα (το δεύτερο εκπληκτικό), ενώ από κοντά και ο Ρότζερ Γκερέιρο που ήταν ο δημιουργός των δυο. Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να μπει στο παιχνίδι και πλέον φαίνεται με τον πιο εμφαντικό τρόπο πως το ρόστερ έχει μεγάλες αδυναμίες. Πάντως οι δυο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους ξανά για τον θεσμό του Κυπέλλου σε λίγες ημέρες.

Στοιχεία αγώνα

Γήπεδο: ΟΑΚΑ
Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθηνών)
Βοηθοί: Πάνου (Αιτ/νιας), Καρατζίκας (Αθηνών)
4ος: Βοσκάκης (Ρεθύμνου)
Παρατηρητής: Βέλλιος (Ξάνθης)


Το πρώτο ημίχρονο:

Δυστυχώς σε ακόμα ένα παιχνίδι οι οπαδοί δεν σεβάστηκαν τη μνήμη των δυο Αστυνομικών που δολοφονήθηκαν και έλεγαν συνθήματα στο ένα λεπτό σιγής που κρατήθηκε πριν από τη σέντρα. Και μετά θέλουμε ποδόσφαιρο... Το παιχνίδι ξεκίνησε με την ΑΕΚ να μπαίνει πιο δυνατά στην αναμέτρηση και να κλείνει τον ΠΑΟΚ στα καρέ του. Μάλιστα θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ στο 5ο λεπτό, όταν ο Γκερέιρο έκανε ένα καλό σουτ όμως η μπάλα κόντραρε τελευταία στιγμή πάνω σε σώματα παικτών του ΠΑΟΚ.
1-0: Στο 10ο λεπτό Πάπα Μπουμπά Ντιόπ άνοιξε το σκορ με καρφωτή κεφαλιά, μετά από εκτέλεση φάουλ του Γκερέιρο, όμως στη φάση ευθύνη έχει και ο Κρέσιτς που έκανε να βγει αλλά το... μετάνιωσε.
Στο 23ο λεπτό λεπτό η ΑΕΚ έφτασε μία ανάσα από το 2-0, όταν ο Μίτσελ πήγε να κάνει μία μπαλιά η μπάλα κόντραρε και έφτασε στον Μπλάνκο που ήταν απέναντι από τον Κρέσιτς. Ο Αργεντινός άργησε για λίγο και αυτό ήταν αρκετό για να κάνει λάθος πλασέ με αποτέλεσμα η μπάλα να περάσει άουτ. Τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Μίτσελ να κάνει ένα σουτ, χωρίς όμως να ανησυχήσει τον Κρέσιτς.

Κέρβερος ο Σάχα - εκτελεστής ο Σκόκο

Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ ανέβασε την απόδοση του και πίεσε για την ισοφάριση, έχοντας μάλιστα δυο καλές στιγμές. Ο Ελ Ζαρ στο 33ο λεπτό χόρεψε Ντιόπ, Γεωργέα και έκανε καλό σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, όμως ο Σάχα έπεσε και έδιωξε σε κόρνερ.
2-0: Παρόλα αυτά η ΑΕΚ έκανε δυο τα τέρματα της στο 35ο λεπτό, όταν ο Γκερέιρο συνδυάστηκε ωραία με τον Γεωργέα που γύρισε μέσα στην περιοχή στον Σκόκο που με δυνατό σουτ νίκησε τον Κρέσιτς.
Ο Σκόκο είχε άλλη μία καλή στιγμή στο 42ο λεπτό, όταν και κινήθηκε έξυπνα στα όρια της μεγάλης περιοχής. Στη συνέχεια πραγματοποίησε δυνατό σουτ, όμως ο Κρέσιτς πετάχτηκε με υπερένταση και έδιωξε σε κόρνερ.

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Σάχα, Γεωργέας(Μανωλάς 78'), Δέλλας, Ματέος, Καράμπελας, Μάκος, Μίτσελ, Ντιόπ, Γκερέιρο(Λεονάρντο 84'), Μπλάνκο, Σκόκο(Μπαχά 72').

Πάγκος: Αραμπατζής, Νασούτι, Μανωλάς, Λεονάρντο, Λαγός, Μπερνς, Μπαχά.


ΠΑΟΚ (Χάβος): Κρέσιτς, Σνάουτσνερ(Σακελλαρίου 46'), Ετό, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Βιτόλο, Φωτάκης, Τσουκαλάς(Αρίας 66'), Ελ Ζαρ, Σαλπιγγίδης(Μουσλίμοβιτς 59'), Αθανασιάδης.

Πάγκος: Χαλκιάς, Μπαλάφας, Μουσλίμοβιτς, Μαλεζάς, Κουτσιανικούλης, Σακελλαρίου, Αρίας.

Σκορερ: Ντιόπ (κεφαλιά 10'), Σκόκο (σουτ 35', σουτ 55'), Δέλλας (κεφαλιά 79')

Καρτες: Σνάουτσνερ (κίτρινη 8'), Καράμπελας (κίτρινη 65'), Τσιρίλο (κίτρινη 69').


Το δεύτερο ημίχρονο:

Το δεύτερο μέρος δεν είναι καμία διαφορά σε σχέση με το πρώτο, αφού ο ΠΑΟΚ έμοιαζε να έχει παραδοθεί στον ρυθμό της ΑΕΚ με αποτέλεσμα να δεχθεί και τρίτο γκολ από την Ένωση.
3-0: Ο Αργεντινός άσος ανέβηκε από τα αριστερά και αφού ξεπέρασε όποιον βρήκε μπροστά του έκανε ένα δύσκολο σουτ από την γωνία, στέλνοντας την μπάλα στον ουρανό των διχτυών του Κρέσιτ. Το γκολ στο 55ο λεπτό.
Σαν να μην έφτανε το γκολ ήρθε και ένα δοκάρι του Μπλάνκο στο 60ο λεπτό. Μετά από σέντρα του Μάκου ο Αργεντινός πήρε μία δύσκολη κεφαλιά, η μπάλα σηκώθηκε ψηλά και κατέληξε στο δεξί δοκάρι του Κροάτη κίπερ που δεν ήταν σε καλή μέρα.

Κάτι κουρασμένα παλικάρια

Η μεσαία γραμμή του δικέφαλου του Βορρά ήταν σε κακή μέρα, με αποτέλεσμα Βιτόλο και Τσουκαλάς να μην μπορούν να σταματήσουν Μάκο, Σκόκο και Ντιόπ. Η κούραση ήταν φανερή για την ομάδα του Μάκη Χάβου που απλά περίμενε το σφύριγμα της λήξης για να μην μεγαλώσει και άλλο το σκορ. Επίσης ο Βιτόλο ήταν φανερά ανέτοιμος, ενώ ο Φωτάκης κινήθηκε στην μετριότητα.
Στο 73ο λεπτό η ΑΕΚ έχασε άλλη μία καλή ευκαιρία, όταν ο Δέλλας έκανε γυριστό σουτ(!) μέσα από τη μεγάλη περιοχή, όμως ο Κρέσιτς έπεσε σωστά στη γωνία του και έδιωξε σε κόρνερ.

Σαν σε προπόνηση

4-0: Η ΑΕΚ σαν σε προπόνηση έκανε τέσσερα τα τέρματα της στο 79ο λεπτό. Ο Γκερέιρο εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά με τον Δέλλα να πηδά μόνος του στο ύψος της μικρής περιοχής και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Ο Κρέσιτς πάλι έκανε κακή έξοδο στη φάση.
Το παιχνίδι τελείωσε με τον ΠΑΟΚ να μένει για πέμπτο σερί παιχνίδι χωρίς να σκοράρει.


Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος






 



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: