Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Καβάλα- Αστέρας Τρίπολης 1-0

Μετά από ένα πολύ κακό παιχνίδι στο "Ανθή Καραγιάννη" η Καβάλα με γκολ του Αμπντούν πήρε τη νίκη με 1-0 επί του Αστέρα Τρίπολης και παρέμεινε σε ευρωπαϊκή τροχιά. Σε δύσκολη θέση η ομάδα της Τρίπολης.

Μετά από ένμα ματς το οποίο θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα, η Καβάλα κατάφερε να πάρει τη νίκη με 1-0 επί του Αστέρα Τρίπολης στο "Ανθή Καραγιάννη" με σκόρερ τον Αμπντουν στο 60ο λεπτό της αναμέτρησης. Με τη νίκη της αυτή η ομάδα του Χένρικ Κάσπερτσακ έφτασε στους 38 βαθμούς, όσους έχει και ο Ολυμπιακός Βόλου στον βαθμολογικό πίνακα. Από την άλλη ο Αστέρας παρέμεινε στους 25 βαθμούς.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν κακό, με τις δύο ομάδες να έχψουν συνολικά τρεις ευκαιρίες, με την μπάλα να παίζεται στον χώρο του κέντρου. Το μοναδικό αξιοσημείωτο ήταν το δοκάρι του Ρίος στο 38ο λεπτό.

Στο, δεύτερο ημίχρονο η Καβάλα ανέβασε για λίγο την απόδοσή της, σημείωσε ένα γκολ με τον Αμπντούν και πήρε την σπουδαία νίκη που την κρατά σε τροχιά ευρώπης. Από την πλευρά του ο Αστέρας Τρίπολης δεν έδειξε κάτι το ιδιαίτερο στο ματς και πλέον είναι σε δύσκολη θέση.

Πριν την αναμέτρηση κρατήθηκε ενός λεπτου σιγή στην μνήμη των δύο αδικοχαμένων αστυνομικών.

Γήπεδο: "Ανθή Καραγιάννη"

Διαιτητής/ Βοηθοί: Κάκος (Κέρκυρας) / Μπαλτάς (Αχαΐας), Μπιτσίδης (Θράκης)

Καβάλα (Χένρικ Κάσπερτσακ): Γκαλίνοβιτς, Πφερτζέλ, Τόμασιτς, Θεοδωρέλλης, Χργκόβιτς, Ντιέ, Ντικρόκ, Ρίος (91' Σιόντης), Αμπντούν, Ονουάτσι (17΄λ.τρ. Περεϊρίνια), Νικουλάε.

Αστέρας Τρίπολης (Παύλος Δερμιτζάκης): Αναστασόπουλος, Αργυρόπουλος, Πουλίδο, Μπαρτολίνι, Φυτανίδης, Λαδάκης, Κερ (80' Αράς), Ουντότζι (55' λ.τρ. Φορτούνης), Ροζέριο, Αρσενίεβιτς (62' Φρανκού), Παπάζογλου.

Κίτρινες κάρτες: Ρίος (24', Καβάλα), Ντιέ (89', Καβάλα), Σιόντης (95', Καβάλα)- Αργυρόπουλος (40', Αστέρας Τρ.), Λαδάκης (47', Αστέρας Τρ.), Κερ (57', Αστέρας Τρ.), Πουλίδο (66', Αστέρας Τρ.), Φορτούνης (86', Αστέρας Τρ.)

Σκόρερ: Αμπντούν (60', Καβάλα)


Κακό το πρώτο μέρος


Το πρώτο ημίχρονο στο "Ανθή Καραγιάννη" ήταν πάρα πολύ κακό, καθώς τρεις ήταν οι μοναδικές αξιοσημείωτες φάσεις. Στο 11΄ ο Χργκόβιτς έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή και ο Αναστασόπουλος απομάκρυνε σε κόρνερ και στο 15' από ένα σουτ του Ουντόζι η μπάλα έφυγε λίγο άουτ από την εστία του Γκαλίνοβιτς. Στο 38', η Καβάλα στην μοναδική καλή της ευκαιρία παραλίγο να σημειώσει και γκολ, όταν ο Ρίος από το ύψος της μεγάλης περιοχής έκανε το δυνατό σουτ,κ αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Αναστασόπουλου και έτσι το πρώτο ημίχρονο τελείωσε χωρίς τέρματα.


Γκολ και τέλος

Και στο δεύτερο ημίχρονο το θέαμα ήταν κακό από τις δύο ομάδες και το μόνο που άξιζε ήταν το γκολ της Καβάλας στο 60ο λεπτό της αναμέτρησης. Στο 60' λοιπόν ο Αμπντούν βρέθηκε μέσα στην περιοχή της ομάδας της Τρίπολης, στόπαρε ωραία την μπάλα και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους. Η τελευταία καλή ευκαιρία στο ματς, ήταν στο 79' πάλι για την Καβάλα και με τον Αμπντούν, όταν βγήκε τετ α τετ με τον Αναστασόπουλο έκανε το πλασέ και η μπάλα έφυγε λίγο έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι. Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Τάσου Κάκου, δεν άλλαξε κάτι και έτσι η Καβάλα μετά από ένα παιχνίδι που θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα πήρε τη νίκη με 1-0 με το γκολ του Αμπντούν και έμεινε σε τροχιά Ευρώπης. Από την άλλη ο Αστέρας παραμένει σε δύσκολη θέση.


Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος














Δεν υπάρχουν σχόλια: