Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Πιο δυνατή η Πρέμιερ από την Πριμέρα; Last year…!

H κόντρα για το ισχυρότερο πρωτάθλημα της Ευρώπης, αποτελεί ένα θέμα συζήτησης για όσους φίλους ασχολούνται με το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Γράφει ο Κώστας Μιαούλης.
Πιο δυνατή η Πρέμιερ από την Πριμέρα; Last year…
Η αλήθεια είναι πως στα δικά μας μέρη, η πιο άνετη πρόσβαση, στο αγγλικό πρωτάθλημα, λόγω της διατήρησης του συγκεκριμένου πρωταθλήματος από την πλατφόρμα της NOVA το κάνει να διατηρεί περισσότερο κοινό συγκριτικά με εκείνο που βλέπει την Πριμέρα Ντιβιζιόν από το OTE TV SPORT.
Ωστόσο οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους, οπότε φέτος στην ευρωπαϊκή κόντρα των δύο κορυφαίων πρωταθλημάτων, οι Ισπανοί είναι εκείνοι που κερδίζουν τις εντυπώσεις μάλλον κατά κράτος. Μάλιστα αν Γιουνάιτεντ και Τσέλσι αποκλειστούν, όπως είναι το πιθανότερο οι Ισπανοί θα συνεχίζουν με πέντε εκπροσώπους και οι Άγγλοι μόλις με έναν ή ίσως και με κανέναν, αν η Σίτι δεν καταφέρει να επιστρέψει από το 1-0 με το οποίο έχασε στη Λισσαβόνα.
Το χθεσινό μάθημα της Μπιλμπάο μέσα στο «Ολντ Τράφορντ» απέναντι στη Γιουνάιτεντ, στην μοναδική ισπανοαγγλική μονομαχία της φάσης των «16» στο Τσάμπιονς και στο Γιουρόπα Λιγκ, ήρθε να προσδώσει ακόμα πιο μεγαλύτερη υπογράμμιση στο γεγονός πως οι ισπανικοί σύλλογοι φέτος, εμφανίζονται πολύ πιο ισχυροί από τους Άγγλους. Οι τελευταίοι εκκίνησαν τις φετινές διοργανώσεις με 8 ομάδες, τους έχουν απομείνει τρεις, με τις δύο Μάντσεστερ και την Τσέλσι όμως να βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο μετά τους πρώτους αγώνες. Η Τσέλσι καλείται να γυρίσει το σε βάρος της 3-1 με τη Νάπολι, η Σίτι το σε βάρος της 1-0 από την Σπόρτινγκ και βέβαια η Γιουνάιτεντ έχει ν’ ανέβει βουνό στο «Σαν Μαμές» για να επιστρέψει από το 2-3 του «Ολντ Τράφορντ». Για όποιον δεν έχει δει το ματς το αποτέλεσμα ίσως να φαντάζει τυχαίο. Κι όμως το συμπτωματικό σύμφωνα με την εικόνα του ματς είναι το γεγονός πως η Γιουνάιτεντ δεν δέχτηκε πολλά παραπάνω από τρία γκολ.
Την ίδια ώρα ήδη έχει καθαρίσει η Μπαρτσελόνα και βρίσκεται στους 8 του Τσάμπιονς Λιγκ, η Ρεάλ πρέπει ν’ αυτοκτονήσει για ν’ αποκλειστεί από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με το 1-1, η Βαλένθια και η Ατλέτικο Μαδρίτης έχουν σοβαρό προβάδισμα απέναντι σε Αϊντχόφεν και Μπεσίκτας, ενώ η Μπιλμπάο αν είναι αυτή που έδειξε στο πρώτο ματς, τότε δεν έχει να φοβάται τη Γιουνάιτεντ με το υπέρ της 3-2. Οι Άγγλοι στις δύο οκτάδες των ευρωπαϊκών διοργανώσεων το πιθανότερο είναι να έχουν μία ομάδα, με δύο θα πρέπει να είναι ευχαριστημένοι. Οι Ισπανοί αν δεν τους στραβώσει κάτι, είναι πιθανότατο να έχουν πέντε συλλόγους στις τελικές οκτάδες του Τσάμπιονς και του Γιουρόπα Λιγκ. Αν σκεφτεί κανείς πως παίζουν ακόμα πέντε από τους επτά που ξεκίνησαν με πολλές πιθανότητες να συνεχίσουν και οι Άγγλοι άρχισαν με 8 και συνεχίζουν οι τρεις, με πιθανότητα να μην περάσει και κανένας είναι ένα δείγμα σημαντικό για το επίπεδο των πρωταθλημάτων.
Τη στιγμή αυτή η φετινή συγκομιδή για τους Ισπανούς έχοντας υπόψη πως άρχισαν με επτά ομάδες είναι 14.428, ενώ για την Αγγλία 13.375. Επίσης κρατήστε πως από τις οκτώ αγγλικές ομάδες που συμμετείχαν φέτος στα ευρωπαϊκά κύπελλα, οι πέντε έδωσαν προκριματικά σε σύγκριση με τους Ισπανούς που είχαν τέσσερις από τις επτά να αρχίζουν νωρίς. Πέρσι στη σούμα των βαθμολογιών των χωρών οι Πορτογάλοι, λόγω της πορείας τριών ομάδων στο Γιουρόπα Λιγκ, με την Πόρτο και την Μπράγκα να φτάνουν ως τον τελικό και με τη Μπενφίκα ημιτελικό, είχαν τερματίσει σαν χώρα με 18.800 μπροστά σε συγκομιδή πόντων από την Αγγλία (18.357) και την Ισπανία (18.214) Φέτος η ισπανική επικράτηση διαφαίνεται ολοκληρωτική.
Πέρα από τους βαθμούς και τα αποτελέσματα πάντως οι Ισπανοί σε επίπεδο ποδοσφαίρου φαίνονται πιο ουσιαστικοί και πιο θεαματικοί. Αυτό δεν ισχύει μόνο για την Μπαρτσελόνα και την Ρεάλ Μαδρίτης που αποδίδουν ωραίο ποδόσφαιρο. Το ισπανικό ποδόσφαιρο μας προσφέρει φέτος μια Μπιλμπάο (αμιγώς βασκική) που βγάζει μάτια, μια Ατλέτικο που επιθετικά στη μέρα της μπορεί να σε διαλύσει και μια Βαλένθια που μπορεί να μην γεμίζει το μάτι, αλλά σαν… νυχτερίδα μπορεί να πιει το αίμα του αντιπάλου της, όπως έκανε με την Αϊντχόφεν. Την ίδια ώρα η Τσέλσι παραπαίει, η Γιουνάιτεντ αποκλείστηκε από την συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ από την Βασιλεία και τώρα πάει να μείνει έξω από την Μπιλμπάο, ενώ δεινοπάθησε και με τον Άγιαξ στους «32», ενώ και η λαμπερή εντός Αγγλίας, Σίτι δεν δείχνει τόσο φανταχτερή στην Ευρώπη. Οι Ισπανοί κυριαρχούν άνετα φέτος σε ουσία και εντυπώσεις σε βάρος των Άγγλων.
ΠΗΓΗ: Sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: