Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Φθείρουν άδικα τον Βρύζα!!

Ο Σταύρος Κόλκας εξηγεί το γιατί η φθορά που προκαλείται αυτή τη στιγμή στον Βρύζα είναι πέρα για πέρα άδικη
Φθείρουν άδικα τον Βρύζα
Σήμερα λέω να προσεγγίσω λίγο διαφορετικά την όλη ιστορία που ονομάζεται ΠΑΟΚ. Στο πιο χαλαρό, αλλά επειδή βλέπω πως πολλοί ξενέρωσαν με αυτά που ακούνε χωρίς να μπορούν να τα φιλτράρουν, καλό θα είναι να πάρουμε μία εικόνα του τι πραγματικά συνέβη.
Πρώτα απ όλα, ο Ζαγοράκης είχε παραδεχτεί πως έκανε λάθη, αλλά δεν μπήκε στη διαδικασία να τα αναλύσει. Ναι, το άνοιγμα είναι μεγαλύτερο από αυτό που ξέραμε γιατί ουδείς το είπε. Ναι, το άνοιγμα είναι μεγαλύτερο από αυτό που ξέραμε γιατί κανένας μα κανένας δεν ήταν σε θέση να το υπολογίσει. Αφού δεν είχαμε οικονομικό διευθυντή.
Η ιστορία έχει καταγράψει πως ο Ζαγοράκης μας βοήθησε να βγούμε από τον βούρκο, αλλά μας άφησε μέσα σε αυτόν. Και το βάρος πέφτει στον Βρύζα, ο οποίος μόνο διάθεση για διχασμό δεν είχε όταν ενημέρωσε τους μετόχους για τα οικονομικά της ΠΑΕ.
Ο Βρύζας μίλησε γιατί και αυτός δεν γνώριζε τι ακριβώς συνέβαινε. Όταν επέστρεψε το περασμένο καλοκαίρι, έθεσε κάποιους όρους κυρίως οργανωτικούς. Η αναβλητικότητα του Ζαγόρ ήταν γνωστή και ολοκληρώθηκε μέχρι και το τέλος της θητείας του. Μέσα σε αυτά που συζητήθηκαν τότε, ήταν η πρόσληψη οικονομικού και εμπορικού διευθυντή, οι οποίοι προσλαμβάνονται τώρα.
Πολλοί λένε πως ο Βρύζας γνώριζε. Εγώ λέω πως δεν γνώριζε γιατί εδώ και δύο χρόνια ήταν εκτός ΠΑΟΚ. Τον πρώτο, όταν επέστρεψε ο Ζαγόρ πέρασε στο περιθώριο και τον δεύτερο αποχώρησε. Δεν υπάρχει καμία υπογραφή του σε πρακτικά διοικητικού συμβουλίου, τα οποία το περασμένο καλοκαίρι του τα έδωσαν να τα διαβάσει και δεν τα υπέγραψε.
Ο Βρύζας δεν ήξερε για τις υποχρεώσεις του ΠΑΟΚ ακόμη κι όταν ανέλαβε και είναι λογικό να θέλει να μιλήσει για αυτές έτσι ώστε να μη νομίζει ο κόσμος πως το έργο του είναι εύκολο. Ίσως και να έπρεπε πρώτα να δώσει μία συνέντευξη Τύπου και έπειτα να περάσει τα θέματα από τη γενική συνέλευση. Σίγουρα τον κρέμασε και ο Ζιγκερίδης ο οποίος έχει έναν δικό του τρόπο να λειτουργεί παρότι είναι απλά εκπρόσωπος του Α.Σ. στη ΠΑΕ. Και όχι εκφραστής της στρατηγικής της διοίκησης που συμμετέχει.
Ο νυν πρόεδρος του ΠΑΟΚ ήταν υποχρεωμένος να παρουσιάσει την κατάσταση και μέσα σε αυτή τη διαδικασία έπρεπε να μπει και η αμοιβή του. Όσοι γνωρίζουν τον Βρύζα, κατανοούν πως τα χρήματα που έχει ξοδέψει για ραντεβού, ταξίδια, προκαταβολές και διάφορα άλλα όλο αυτό το διάστημα, είναι αρκετά.
Το να περάσει μέσα από τη γενική συνέλευση η πληρωμή Βρύζα, είναι κάτι που θα μπορούσε να αποφύγει ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ. Υπάρχουν τρόποι για να βάζει τσέπη επτά χιλιάδες ευρώ το μήνα χωρίς να δώσει και λογαριασμό σε κανέναν. Όταν όμως πρέπει να πεις στον κόσμο την αλήθεια, τότε ναι, πρέπει να τον ενημερώσεις πως αυτή θα είναι η αμοιβή σου.
Αν μάλιστα είχε γνώση κανείς για το πως περνάει μία μέρα του προέδρου του ΠΑΟΚ, τότε θα κατανοούσε πως τα επτά χιλιάρικα είναι τα έξοδά του.
Ο Βρύζας δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο μία πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση, αλλά και την παγωμάρα του κόσμου μέσα από αυτά που ακούει. Επιλογές τρελές δεν έχει και μόνο οι πράξεις μπορούν να αλλάξουν την εικόνα. Και βέβαια η ομάδα.
Κάπου εδώ μπαίνουν πολλά αν. Αν ο Βρύζας βάλει τρεις – τέσσερις δυνατούς οικονομικά παράγοντες μέσα στη ΠΑΕ κερδίζει ένα στοίχημα. Αν επιτύχει μία – δύο καλές εμπορικές συμφωνίες, κερδίζει ένα άλλο. Αν η ομάδα μπει δυνατά στη μάχη των πλέι οφ και κατακτήσει την πρώτη θέση σε αυτά, κερδίζει άλλο ένα.
Αύριο δεν γνωρίζω ποια θα είναι η εικόνα της Τούμπας. Θα έχουν ξενερώσει πολλοί, θα έχουν ξεπεράσει το σοκ, θα είναι ο καιρός καλός ή κακός, θα αδιαθετήσουν κάποιες κοπέλες και θα πονάνε; Ειλικρινά δεν ξέρω και δεν μπορώ να προβλέψω.
Αυτό που ξέρω είναι πως ναι ο κόσμος είναι παγωμένος και δικαιολογημένα. Υπάρχουν τρεις μήνες για τον Βρύζα και τα άλλα παιδιά να αντιστρέψουν το κλίμα.
ΥΓ Πολλοί είναι αυτοί που ανοίγουν το στόμα τους για τον Βρύζα χωρίς να ξέρουν πως σκέφτονται. Οι περισσότεροι εξ αυτών δεν είναι καν ΠΑΟΚ, αλλά κλίμα για έναν άνθρωπο που έχει στοιχεία να διοικήσει την ομάδα δημιουργούν με ευκολία. Επίσης, δεν τους απασχολεί ξεκάθαρα πως πίσω από τον Βρύζα υπάρχει ένα παραγοντικό χάος. Αλλά εδώ δεν απασχολεί τον ίδιο τον ΠΑΟΚ, ως σύλλογο, θα απασχολεί αυτούς;
Η φθορά που προκαλείται αυτή τη στιγμή στον Βρύζα είναι πέρα για πέρα άδικη. Και για τον ΠΑΟΚ επικίνδυνη. Το μόνο λάθος που έκανε στη προκειμένη περίπτωση είναι να εμπιστευτεί τον Ζιγκερίδη, μην έχοντας άλλον ενημερωμένο σε οικονομικά θέματα μέσα στη ΠΑΕ.
Πηγή: paok24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: