Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

«Ζαχαρωτά» όνομα και πράγμα!

«Ζαχαρωτά» όνομα και πράγμα!
Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό για την Έβερτον για να βάλει τις βάσεις που οδήγησαν στη νίκη της κόντρα στην Τότεναμ, με σκορ 1-0. Τα «ζαχαρωτά» πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση, στο πρώτο μέρος, κράτησαν το προβάδισμα με δυσκολία και πλησίασαν στους δύο βαθμούς τη συμπολίτισσα Λίβερπουλ, την οποία αντιμετωπίζουν την Τρίτη!

Η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες θύμισε …Τότεναμ στο πρώτο μέρος και με το γκολ του Νίκιτσα Γιέλαβιτς –στο πρώτο παιχνίδι που ξεκίνησε βασικός- πήραν τη νίκη.

Οι Λονδρέζοι προσπάθησαν στην επανάληψη να ισοφαρίσουν, ωστόσο τα «ζαχαρωτά» κατάφεραν με «νύχια και με δόντια» να κρατήσουν το αποτέλεσμα και να πάρουν το «τρίποντο».

Με τη νίκη αυτή, η Έβερτον ανέβηκε στην 8η θέση, μόλις 2 βαθμούς πίσω από τη Λίβερπουλ, την οποία αντιμετωπίζει την Τρίτη. Αντίθετα, η Τότεναμ έμεινε ακόμη πιο πίσω από τις πρωτοπόρες ομάδες του Μάντσεστερ και θα δει την Άρσεναλ να την πλησιάζει στον 1 πόντο, εάν αυτή επικρατήσει της Νιούκαστλ.

Α’ Ημίχρονο
Οι δύο ομάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με επιθετικές διαθέσεις, με το ρυθμό να ανεβαίνει από τα πρώτα λεπτά και τους δύο προπονητές να επιλέγουν να παίξουν από τα «φτερά». Η Έβερτον φρόντισε να φορτώσει την αριστερή της πλευρά, με τους Μπέινς και Κόουλμαν να «ντουμπλάρουν» τον Γουόκερ και να ανεβαίνουν με αξιώσεις μέχρι την περιοχή των Λονδρέζων. Η επιλογή αυτή είχε αποτέλεσμα, αφού στο 21’ ο Όσμαν μπήκε από τα αριστερά στα καρέ της Τότεναμ, πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Γιέλαβιτς, ο οποίος με ωραίο σουτ άνοιξε το σκορ.

Η Έβερτον δεν σταμάτησε εκεί τις προσπάθειές της και συνέχισε να ψάχνει και το 2ο γκολ, κάτι που δεν ήρθε, αφού στο 34’ ο Φρίντελ έδιωξε την μπάλα, μετά την εκτέλεση φάουλ του σκόρερ της αναμέτρησης.

Β’ Ημίχρονο
Οι φιλοξενούμενοι είδαν τα «ζαχαρωτά» να αγωνίζονται όπως συνήθως κάνουν αυτοί και θέλησαν να βάλουν τέλος στην εικόνα που είχε το παιχνίδι. Και το κατάφεραν, αν και όχι ολοκληρωτικά, αφού το δεύτερο μέρος ήταν μονόλογος για την Τότεναμ, χωρίς όμως αυτό να αλλάξει το τελικό σκορ. Η ομάδα του Χάρι Ρέντναπ ήταν συνεχώς στην επίθεση, κράτησε και κυκλοφόρησε την μπάλα και με όπλο τόσο τις κάθετες πάσες, όσο και την ανάπτυξη από την αριστερή της πλευρά έφτανε με ευκολία στην περιοχή της Έβερτον.

Ωστόσο, η τελική επιλογή δεν ήταν πάντα η καλύτερη, ενώ και ο Χάουαρντ επενέβη σωστά, στις περιπτώσεις που αυτό χρειάστηκε. Ο Αμερικανός τερματοφύλακας βγήκε νικητής στο τετ α τετ με τον Ντεφό, στο 53’, και η Τότεναμ συνέχιζε να φτάνει με αξιώσεις στην …πηγή, χωρός να καταφέρνει να …πιεί νερό.

Ο αγώνας στο «Γκούντισον Παρκ» θα μπορούσε να είχε …τραγικό τέλος, αφού ο –μέχρι τον Ιανουάριο παίκτης της Έβερτον- Λουίς Σαχά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι στα τελευταία δευτερόλεπτα του ματς, με τον Ντέιβιντ Μόγιες να πανηγυρίζει τη νίκη, λίγες ημέρες πριν συμπληρώσει 10 χρόνια στον πάγκο του συλλόγου του Λίβερπουλ.

Οι ενδεκάδες της αναμέτρησης
Έβερτον: Χάουαρντ - Νέβιλ, Χάιτινγκα, Ντεστέν, Μπέινς – Κόουλμαν (82' Γιαγκέλκα), Όσμαν, Φελάϊνί, Ντρέντε (65' Ρόντγουελ) – Κέιχιλ, Γιέλαβιτς (78' Στρακουαλούρσι)

Τότεναμ:
Φρίντελ – Γουόκερ,Καμπούλ, Κινγκ, Ασού-Εκοτό – Σάντρο (68' Φαν ντερ Φάαρτ), Μόντριτς, Πάρκερ (86' Λίβερμορ), Μπέιλ – Αντεμπαγιόρ (54' Σαχά), Ντεφό

Το πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής:

Σάββατο 10/3(17:00)

Μπόλτον – ΚΠΡ 2-1
(37' Πράτλεϊ, 86' Κλάσνιτς - 48' Σισέ)

Άστον Βίλα – Φούλαμ 1-0
(90' + 2' Βέιμαν)

Τσέλσι – Στόουκ 1-0
(68' Ντρογκμπά - 25' κοκ. Φούλερ)

Σάντερλαντ – Λίβερπουλ 1-0
(56' Μπέντνερ)

Γουλβς – Μπλάκμπερν 0-2
(43', 69' Χόιλετ)

Έβερτον – Τότεναμ 1-0
(22' Γέλαβιτς)

Κυριακή 11/3

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Γουέστ Μπρομ (16:00)
Σουόνσι – Μάντσεστερ Σίτι (16:00)
Νόριτς – Γουίγκαν (18:00)

Δευτέρα 12/3

Άρσεναλ – Νιούκαστλ (22:00)

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: