Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Πέρασε και τη Γιουνάιτεντ ο Ολυμπιακός!!

Προσπέρασε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και είναι πλέον 22ος στην επίσημη εφετινή βαθμολογία των Κυπέλλων Ευρώπης ο Ολυμπιακός στο σύνολο των 236 ομάδων που μετείχαν στις δύο διοργανώσεις! Τη Γιουνάιτεντ προσπέρασε και η εκπληκτική Μπιλμπάο που ανέβηκε 23η πίσω από τον Ολυμπιακό και την άφησε στην 24η θέση.
Πέρασε και τη Γιουνάιτεντ ο Ολυμπιακός!
Από τις 21 ομάδες που είναι πάνω από τον Ολυμπιακό οι 16 είναι όσες προκρίθηκαν στην πρώτη νοκ άουτ φάση του Τσάμπιονς Λιγκ (με τον ΑΠΟΕΛ να είναι έβδομος) και εκμεταλλεύτηκαν το έξτρα μπόνους των 5.000 πόντων για αυτή τους την επιτυχία.
Με βάση τους βαθμούς της μέχρι σήμερα συγκομιδής του στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός αποτελεί την έκτη καλύτερη ομάδα του Γιουρόπα, πίσω από τη Βαλένθια, την Ατλέτικο Μαδρίτης, τη Μάντσεστερ Σίτι, την Τβέντε και την Αϊντχόφεν με πολύ μικρή διαφορά πόντων.
Η... μάχη του Ολυμπιακού με το Μάντσεστερ είναι σε πλήρη εξέλιξη αφού οι ερυθρόλευκοι πλησίασαν και πάλι σε απόσταση αναπνοής στη συνολική ευρωπαϊκή βαθμολογία και τη Σίτι μετά την ήττα της στη Λισσαβόνα από τη Σπόρτινγκ.
Ο Ολυμπιακός ανέβηκε στην 32η θέση (πέρασε και τη Λεβερκούζεν με το 0-1 στο Χάρκοβο) με τους «Πολίτες» να βρίσκονται στην 31η με διαφορά ούτε... μισής ισοπαλίας. Αν η Μάντσεστερ Σίτι αποχαιρετίσει πρόωρα τη διοργάνωση, τότε ο Ολυμπιακός δεδομένα θα την προσπεράσει κάτι που μπορεί να είναι καθοριστικό ενόψει του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ στους ομίλους του οποίου είναι δεδομένη η συμμετοχή της δεύτερης ομάδας του Μάντσεστερ.
Αν ο Ολυμπιακός αποκλείσει την ερχόμενη Πέμπτη στο Καραϊσκάκης τη Μέταλιστ έστω και με ισοπαλία, τότε θα προσπεράσει αυτόματα Ντιναμό Κιέβου, Μπράγκα και Φιορεντίνα και για πρώτη φορά στην ιστορία του με το νυν ranking θα βρεθεί μίνιμουμ στην 29η θέση της βαθμολογίας της.
Ταυτόχρονα ο Ολυμπιακός θα έχει ανεβάσει κοντά στους 19.000 πόντους την εφετινή ευρωπαϊκή του συγκομιδή πετυχαίνοντας την κορυφαία επίδοση της ιστορίας του. Εχει ήδη σχεδόν ισοφαρίσει την αμέσως προηγούμενη που ήταν οι 17.580 πόντοι της προπέρσινης πορείας του μέχρι τους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού μέχρι σήμερα έχει συγκεντρώσει 17.520 βαθμούς!
ΠΗΓΗ: Sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: