Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Δώσε στην Γιουνάιτεντ πέναλτι!!

Εχετε βαρεθεί να βλέπετε σε αγώνες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον Χάουαρντ Γουέμπ; Είναι τελικά αυτός που έχει καταλογίσει τα περισσότερα πέναλτι υπέρ της ομάδας του σερ Αλεξ Φέργκιουσον; Και αν όχι, τότε ποιος;
Δώσε στην Γιουνάιτεντ πέναλτι!
Τα ερώτηματα δεν είναι ρητορικά. Οσο κι αν φαίνονται αδαή (και πάνω απ' όλα χιουμοριστικά), απαιτούν -ποδοσφαιρικές- απαντήσεις. Και θα τις έχουν.
Τα δύο πέναλτι που υπέδειξε ο Χάουαρντ Γουέμπ υπέρ της Γιουνάιτεντ στο ντέρμπι με την Τσέλσι (3-3) έφεραν τον Αγγλο διαιτητή προ μίας (όχι και τόσο) απρόβλεπτης γκρίνιας. Ειδικά για την ευκολία με την οποία έδωσε το ένα από τα δύο.
Για τους μυημένους -και ουχί φιλάθλους των «κόκκινων διαβόλων»- ο Γουέμπ αποκαλείται «Κάουαρντ» (σ.σ.: δειλός) σε ένα παιχνίδι με το όνομά του. Δείγμα της (υποτιθέμενης) «συμπάθειάς» του προς τη Γιουνάιτεντ. Αλλες φορές κυκλοφορεί (αποκλειστικά στο Διαδίκτυο) φορώντας μία φανέλα των «διαβόλων». Φυσικά προϊόν ενός καλού φωτομοντάζ.
Οι περισσότεροι προεξοφλούσαν πως αυτός έχει υποδείξει τα περισσότερα πέναλτι υπέρ της Γιουνάιτεντ. Ελάχιστοι ήταν αυτοί που πίστευαν το αντίθετο. Κι όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, οι λίγοι είχαν δίκιο.
Ευτυχώς που υπάρχουν και οι άνθρωποι που διαθέτουν τέτοιο αρχείο. Και όρεξη να βγάλουν αυτά τα στατιστικά. Που δικαιώνουν τον Γουέμπ και κατακεραυνώνουν τον (για πολλούς χειρότερο διαιτητή στην Αγγλία) Μάικ Ντιν. Το αστείο με την περίπτωσή του είναι πως στο ντέρμπι της Γιουνάιτεντ με την Τσέλσι (το 2010 με νικήτρια τη δεύτερη, 1-2) βρέθηκε στο επίκεντρο αφού αρνήθηκε τρία (!) πέναλτι υπέρ της Μάντσεστερ και άλλο ένα για την Τσέλσι.
Βλέπετε, ο τελευταίος έχει υποδείξει ακριβώς τα ίδια πέναλτι με τον Γουέμπ, αλλά έχει σφυρίξει ένα λιγότερο παιχνίδι (30 έναντι 29).
Οσο για τους υπόλοιπους επτά; Σχεδόν όλοι έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με τη μήνιν του σερ Αλεξ Φέργκιουσον. Μολονότι έχουν υποδείξει (δίκαια ή άδικα) την άσπρη βούλα. Οπως ο Αντρέ Μάρινερ, όταν είχε αποβάλει τον Νεμάνια Βίντιτς σε ένα ντέρμπι με τη Λίβερπουλ. Ή ο Ντοντ, ο οποίος δεν απέβαλε τον Τζέιμι Κάραχερ για ένα αντιαθλητικό μαρκάρισμα απέναντι στον Νάνι σε ένα ακόμα ντέρμπι Λίβερπουλ - Γιουνάιτεντ.
ΜΑΪΚ ΝΤΙΝ
ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΦΥΡΙΞΕΙ: 29
ΠΕΝΑΛΤΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΟΓΗΣΕΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ:9
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ:0.31
ΧΑΟΥΑΡΝΤ ΓΟΥΕΜΠ
ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΦΥΡΙΞΕΙ: 30
ΠΕΝΑΛΤΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΟΓΗΣΕΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ:9
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ:0.30
ΜΑΪΚΛ ΤΖΟΟΥΝΣ
ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΦΥΡΙΞΕΙ: 7
ΠΕΝΑΛΤΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΟΓΗΣΕΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: 2
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ: 0.29
ΑΝΤΡΕ ΜΑΡΙΝΕΡ
ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΦΥΡΙΞΕΙ:11
ΠΕΝΑΛΤΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΟΓΗΣΕΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: 2
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ: 0.18
ΠΙΤΕΡ ΓΟΥΟΛΤΟΝ
ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΦΥΡΙΞΕΙ: 17
ΠΕΝΑΛΤΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΟΓΗΣΕΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ:3
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ: 0.18
ΛΙ ΜΕΪΣΟΝ
ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΦΥΡΙΞΕΙ: 6
ΠΕΝΑΛΤΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΟΓΗΣΕΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: 1
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ: 0.17
ΚΡΙΣ ΦΟΪ
ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΦΥΡΙΞΕΙ: 19
ΠΕΝΑΛΤΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΟΓΗΣΕΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ:3
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ: 0.16
ΦΙΛ ΝΤΟΝΤ
ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΦΥΡΙΞΕΙ: 19
ΠΕΝΑΛΤΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΟΓΗΣΕΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ:3
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ: 0.16
ΜΑΡΚ ΚΛΑΤΕΝΜΠΕΡΓΚ
ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΦΥΡΙΞΕΙ: 17
ΠΕΝΑΛΤΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΟΓΗΣΕΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ:2
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ: 0.12
ΠΗΓΗ: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: