Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

«Άδειασαν τον Πιλάβιο»

«Άδειασαν τον Πιλάβιο»
Πολύ δύσκολα θεωρεί πως θα ξεπεραστεί η νέα κρίση στις σχέσεις ΕΠΟ-Πολιτείας που απειλεί το ευρωπαϊκό μέλλον των ελληνικών ομάδων αλλά και του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, ο Γιάννης Οικονομίδης. Μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM ο αναπληρωτής πρόεδρος της Ομοσπονδίας τόνισε πως ο Σοφοκλής Πιλάβιος «αδειάστηκε» καθώς πείστηκε πως είχε βρεθεί η «χρυσή τομή» και δεν θα εθίγετο το αυτοδιοίκητο.

Παράλληλα, πρόσθεσε πως θα πρέπει αντιπροσωπεία της ΕΠΟ να μεταβεί στην Ελβετία και να συναντήσει τον Σεπ Μπλάτερ καθώς θεωρεί πως η κατάσταση είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη. «Δεν είναι μπαμπούλας η FIFA, αυτά έχουμε υπογράψει εφόσον θέλουμε να συμμετάσχουμε στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο», συμπλήρωσε.

Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Οικονομίδης στον Βασίλη Σαμπράκο και την εκπομπή «Insiders»:

«Είναι πάρα πολύ σοβαρό θέμα και πρόβλημα για την Εθνική. Μπορεί το Ισραήλ να διαμαρτυρηθεί για αυτήν την κατάσταση και να πετάξει έξω την Εθνική ή το ίδιο να πράξουν και οι αντίπαλοι Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στο Europa League. Ποιος θα πάρει αυτήν την απόφαση. Φανταστείτε να μας δώσει 1-1,5 μήνα διορία η FIFA για να τα βρούμε και να έχουν προκηρυχτεί εκλογές! Ο κ. Πιλάβιος είχε συναντήσει τους ανθρώπους της Πολιτείας και μας είπε πως είχε βρεθεί μια χρυσή τομή. Η ΕΠΟ δημιούργησε τις ποινές που της ζητήθηκαν και είναι πολύ αυστηρές. Αποδείχθηκε πως δεν περίμεναν πως θα το κάναμε και κατέθεσαν το νομοσχέδιο. Τον άδειασαν τον κ. Πιλάβιο και οι ευθύνες είναι πολύ μεγάλες. Στο προηγούμενο Δ.Σ ήμουν αυστηρός. Και παλιότερα γίναμε ρεζίλι ως Ελλάδα και αποδείχθηκε πως εμείς είχαμε δίκιο. Έχουμε υπογράψει και αν θέλουμε να συμμετάσχουμε στην Ευρώπη, πρέπει να ακολουθούμε τους κανόνες. Δεν είναι μπαμπούλας η FIFA, είναι αυτά που υπογράψαμε».

Για το γεγονός πως η ΕΠΟ δεν αντέδρασε όταν η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού τον Αύγουστο έπαιρνε αποφάσεις που ενδεχομένως έθιγαν το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου:


«Η ΕΕΑ τον Αύγουστο πήρε κάποιες αποφάσεις. Τότε επεσήμανα πως έπρεπε να αντιδράσουμε είτε ήταν δίκαιες είτε άδικες. Από το 2006 υπάρχει το αυτοδιοίκητο και αυτή η Επιτροπή δεν είχε κινηθεί ποτέ γιατί ήξερε πως δεν την έπαιρνε. Και παλιότερα οι υπουργοί ουδέποτε τόλμησαν να ενεργοποιήσουν την Επιτροπή ή τους νόμους. Τόλμησε η Επιτροπή να το κάνει τον Αύγουστο και για αυτό κατηγορώ τον πρόεδρο και τους συναδέλφους μου. Έπρεπε να πάμε οι ίδιοι πριν την κατάθεση του νομοσχεδίου και να ειδοποιήσουμε τον Μπλάτερ. Εγώ αυτό πρότεινα τότε, αλλά δεν έγινε έτσι. Ίσως να τους ενημέρωσε ο κ. Πιλάβιος πως απειλείται το αυτοδιοίκητο, αλλά θα ήταν διαφορετικό να πηγαίναμε ως αντιπροσωπεία. Δεν είναι δυνατόν να βγαίνει ο κ. Γερουλάνος και να λέει ποια είναι η FIFA, ποια είναι η UEFA; Γιατί, υπολογίζει κανένας τον Γερουλάνο; Ο Ανατολάκης είναι η ψυχή της Ελλάδος και ξέρει τι σημαίνει αποκλεισμός της Εθνικής για αυτό και δεν ψήφισε. Ο Κ. Ιωαννίδης δεν πρόλαβε, ενώ στο ΠΑΣΟΚ είχαμε τον κ. Γερουλάνο, αντίθετα ο κ. Λιάνης είναι και αυτός άνθρωπος του ποδοσφαίρου και καταλαβαίνει».

Για το αν είναι αισιόδοξος πως μπορεί να βρεθεί λύση:

«Είναι πολύ δύσκολο να ξεπεραστεί το πρόβλημα. Θα πρέπει να μεταβούμε στην Ελβετία να δώσουμε αντίγραφο του νόμου και να ζητήσουμε οδηγίες. Είναι κρίμα για τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ ή την Εθνική να αποκλειστούν. Εμείς επιχορηγήσεις δεν παίρνουμε από το κράτος. Έχουμε χορηγούς από τις επιτυχίες μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: