Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Το "φάντασμα" του αποκλεισμού!!

H EΠΟ διαρρέει ότι θα ενημερώσει την ΦΙΦΑ για την παραβίαση του αυτοδιοίκητου με το νέο νόμο, ενώ η Σούπερ Λίγκα αποφασίζει διακοπή του πρωταθλήματος!
Το "φάντασμα" του αποκλεισμού

Νέα προβλήματα αναμένεται να αντιμετωπίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο με τη στάση της ΕΠΟ! Μπορεί την Τετάρτη να έβγαλε ανακοίνωση ότι δεν θα είναι αυτή που θα τιμωρήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά όλο το βράδυ τα στελέχη της διέρρεαν ότι θα ενημερώσουν την ΦΙΦΑ για τις αρμοδιότητες που έχει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και οι οποίες παραβιάζουν το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Αυτό σύμφωνα με την ΦΙΦΑ επιφέρει ποινές που φτάνουν στον αποκλεισμό των ομάδων από τις διεθνείς διοργανώσεις κι αν αυτό συμβεί άμεσα, τότε θα υπάρχουν επιπτώσεις σε Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, αλλά και στην Εθνική ομάδα ενόψει της συμμετοχής της στο Euro!
Bέβαια η ξαφνική ευαισθησία της ΕΠΟ προκαλεί πολλά ερωτήματα, καθώς η συγκεκριμένη Επιτροπή υπάρχει από το 2002, ενώ δεν υπήρχε καμία αντίδραση τον περασμένο Αύγουστο και Σεπτέμβριο όταν η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν έδωσε πιστοποιητικά συμμετοχής σε 11 ομάδες (Ολυμπιακός Β., Καβάλα, Ηρακλής Ηλιούπολη, Αναγέννηση Καρδίτσας, Ρόδος, Ιωνικός, Εθνικός, Τρίκαλα, Εορδαϊκός, Παναγιάλειος)!
Πάντως θα γίνει πιο ξεκάθαρη η στάση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο.
Την ίδια ώρα και η Σούπερ Λίγκα ετοιμάζεται να αντιδράσει και ανακοίνωσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο για την Παρασκευή, όπου θα πέσει στο τραπέζι, η πρόταση για διακοπή του πρωταθλήματος, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την καθυστέρηση της χρηματοδότησης από τον ΟΠΑΠ. Παράλληλα θα ακουστούν φωνές και κατά της Πολιτείας για το νέο αθλητικό νόμο, καθώς είναι το πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη και οι περισσότερες ΠΑΕ τλάσσονται στο πλευρό της ΕΠΟ , σχετικά με την παρέμβαση της Πολιτείας στα όργανα του ποδοσφαίρου.
Βέβαια προκαλεί μεγάλη εντύπωση η στάση και των δύο ποδοσφαιρικών αρχών, που ζητάνε να μην έχουν κανένα έλεγχο από τα όργανα της συντεταγμένης Πολιτείας και να κάνουν ότι θέλουν, υπεράνω νόμων και αρχών. Και προκειμένου να πετύχουν τους στόχους τους, χρησιμοποιούν το ακραίο «όπλο» της τιμωρίας των ομάδων γνωρίζοντας ότι έτσι θα πάρουν τους οπαδούς με το μέρος τους…

πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: