Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

«Αποτυχημένος σχεδιασμός»

maxairidis
Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ και της Μπενφίκα, Τριαντάφυλλος Μαχαιρίδης, μίλησε στον Arena FM 89,4 για τον αποκλεισμό του «δικεφάλου» από την πορτογαλική ομάδα και τόνισε πως ο μεταγραφικός σχεδιασμός ήταν αποτυχημένος.
Αναλυτικά όσα είπε:
«Δεν παίξαμε όπως περιμέναμε. Πήγαμε μόνο και μόνο να μην χάσουμε με μεγάλο σκορ. Αυτή την εντύπωση μου έδωσε η ομάδα. Να κρατήσουμε το μηδέν και αν μας βοηθούσε ο Θεός να βάζαμε ένα γκολ. Δεν παλέψαμε το ματς. Ήταν δύο παιχνίδια. Η Μπενφίκα ήταν το φαβορί αλλά έπρεπε να παλέψουμε τα παιχνίδια. Ο ΠΑΟΚ έκανε τρεις ευκαιρίες σε δύο παιχνίδια», ανέφερε αρχικά.
Ενώ πρόσθεσε: «Δεν ξέρω τι λείπει από τα παιδιά. Εμείς ήμασταν πιο πολύ ομάδα. Γνωρίζαμε πιο πολύ καιρό ο ένας τον άλλον. Δεν είχαμε να φοβηθούμε τίποτα. Ακόμα και αν αποκλειόμασταν δεν μας ένοιαζε. Τώρα, όμως, η ομάδα δεν πάλεψε. Σημαντικό ρόλο τότε έπαιζε ότι οι παίκτες ήταν περισσότερο καιρό μαζί. Η ενδεκάδα δεν άλλαζε σχεδόν ποτέ. Όταν όμως αυτή τη στιγμή αλλάζει 5-6 παίκτες από Κυριακή σε Κυριακή, οι παίκτες δεν μπορούν να γνωρίσουν ο ένας τον άλλον στο γήπεδο. Πήγες να παίξεις στην Ευρώπη με αυτούς που δεν παίζουν στο πρωτάθλημα.
Έχουμε ένα προπονητή που γνωρίζει καλύτερα από όλους τα πράγματα. Πήρε την ευθύνη πάνω του. Έκρινε ποιοι έπρεπε να παίξουν και δεν μπορώ να πω γιατί δεν έβαλε κάποιους άλλους, όπως τον Σαλπιγγίδη».
Για το γεγονός πως αποκτήθηκαν παίκτες χωρίς δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρώπη: «Οι υπεύθυνοι της ομάδας προφανώς δεν πίστευαν ότι είχαμε ελπίδες για τους δύο αγώνες και διαλέξαμε παίκτες μόνο για το πρωτάθλημα. Μόνο έτσι μπορώ να το εξηγήσω. Αντί για τον Νάτχο, που είναι πάρα πολύ καλός παίκτης, θα μπορούσαν να πάρουν για να παίξουν με την Μπενφίκα εάν πίστευαν στην πρόκριση. Όπως και ο Μάρτενς και ο Χούσεν δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής».
Για τους εγχώριους στόχους του ΠΑΟΚ: «Ελπίζω να βελτιωθεί η εικόνα της ομάδας  στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό για το κύπελλο. Δεν ξέρουμε, πλέον, αν θα είμαστε και δεύτεροι στο πρωτάθλημα,  έτσι όπως πάει τον τελευταίο καιρό. Οι πιθανότητες πρόκρισης κόντρα στον Ολυμπιακό είναι λίγες. Για τα πλέι οφ μπορούμε να πάρουμε την πρώτη θέση, αφού είμαστε λίγο καλύτεροι από τις ομάδες που θα παίξουμε».
Για την αλλαγή στην αλλαγή του Στοχ: «Το μόνο που έκανε ήταν να χάσει έναν παίκτη. Δεν υπήρχε λόγος να κάνει αυτή την αλλαγή. Εγώ δεν θα το έκανα ποτέ αυτό. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα ξαναπαίξει για τον Στέφενς ποτέ».
Για την δουλειά του Στέφενς: «Δεν δικαιολογεί τα λεφτά που παίρνει και το όνομα που είχε πριν έρθει. Δεν έχει κάνει κάτι που να πεις ότι πρόσθεσε οτιδήποτε. Δεν έχει δείξει η ομάδα ένα τρόπο παιχνιδιού. Πάλι δεύτερος με διαφορά από τον Ολυμπιακό…».
Για το τι πρέπει να αλλάξει: «Το τι πρέπει να γίνει το ξέρουν αυτοί εκεί μέσα. Πρέπει να γίνουν μεταγραφές ουσίες που θα μείνουν χρόνια στην ομάδα. Να χτιστεί ένας κορμός. Είναι αποτυχία να μην υπάρχουν μετά από τόσες  μεταγραφές τρεις παίκτες με προοπτικές. Αποδεικνύεται ότι ο σχεδιασμός δεν ήταν καλός. Δεν έβαλες τρία λιθαράκια για να προσθέσεις άλλα τρία το καλοκαίρι. Έχει τον Κίτσιου που είναι δικό σου παιδί. Είναι ο Κάτσε που μπορεί να βοηθήσει και ο Γλύκος… Από εκεί και πέρα δεν ξέρω… Ο Λούκας είναι ασταθής. Ο Κατσουράνης ηλικιακά άντε να παίξει ένα χρόνο ακόμα. Όπως και ο Λίνο…. Δεν μπορείς να βασίζεσαι σ’ αυτούς για τα επόμενα χρόνια».
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: