Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Η ευτυχία να είσαι ο Ντελ Μπόσκε!!

Ο Γιώργος Καραμάνος γράφει για τους παικταράδες Ισπανούς που περισσεύουν από τη Φούρια Ρόχα και θα έπαιζαν σε κάθε άλλη Εθνική.
Ευχή και κατάρα. Κάπως έτσι το είχαν θέσει πρόσφατα το ζήτημα στον Βιθέντε ντελ Μπόσκε, ο οποίος με τη γνωστή ευγενική συμπεριφορά του το ξέκοψε: «Ευχή και μόνο ευχή», δήλωσε και συνέχισε να μπερδεύεται και να αισθάνεται τύψεις, όπως ο ίδιος έχει πλειστάκις παραδεχτεί. Ποιον... Διάολο να αφήσει εκτός και πως να το αιτιολογήσει. Ελα όμως που οι κλήσεις είναι συγκεκριμένες. Μόνο 23 μπορεί να πάρει μαζί του σε κάθε μεγάλη διοργάνωση και έχει να επιλέξει μέσα από μία τεράστια δεξαμενή, τη στιγμή που ομόλογοι του σε άλλα μεγάλα συγκροτήματα, δυσκολεύονται να στήσουν μία ανταγωνιστική αποστολή.
Το πρωί της Παρασκευής λοιπόν ο εκλέκτορας της Ισπανίας ανακοίνωσε το ρόστερ που θα χρησιμοποιήσει για το σπουδαίο φιλικό με την Ιταλία στο «Βιθέντε Καλδερόν» (5 Μαρτίου). Για την ακρίβεια τούτη τη φορά κάλεσε 22 και όπως ξεκαθάρισε: «αυτή θα είναι μία πρόβα για ορισμένους». Αλλωστε η τελική λίστα του για το Μουντιάλ θα ανακοινωθεί στις 13 Μαΐου. Αρχικά θα περιλαμβάνει 30 ονόματα, για να γίνουν στη συνέχεια 25 και στο τέλος να βγουν οι 23 που θα ταξιδέψουν στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.
ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΛΙΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ
ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ:
Κασίγιας, Βαλδές, Ρέινα
ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Ραούλ Αλμπιόλ, Σέρχιο Ράμος, Αθπιλικουέτα, Χουανφράν, Ζόρντι Αλμπα
ΜΕΣΟΙ: Μπουσκέτς, Χάβι Μαρτίνεθ, Τσάμπι Αλόνσο, Τσάβι, Κόκε, Τιάγκο, Ινιέστα, Φάμπρεγας
ΜΕΣΟΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Χεσούς Νάβας, Καθόρλα, Σίλβα, Πέδρο
ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Νεγρέδο, Ντιέγκο Κόστα
Κοιτάζοντας την εν λόγω αποστολή, δεν γίνεται να μην αναρωτηθείς: τι στο καλό θα συμβεί με όλους τους άλλους παικταράδες; Η Ισπανία διαθέτει πληθώρα εξαιρετικών επιλογών και θα μπορούσε να στήσει τουλάχιστον δύο ανταγωνιστικές αποστολές που θα πρωταγωνιστούσαν. Ας το πάρουμε όμως ανά θέση, για να βγάλουμε άκρη...

Κάτω από τα δοκάρια οι Ντε Χέα και Ντιέγο Λόπεθ δεν θα είχαν θέση; Δείτε για παράδειγμα ποιοι είναι οι τερματοφύλακες σε Βραζιλία ή Αγγλία.
Στο κέντρο της άμυνας η αλήθεια είναι πως υπάρχει κάποιο έλλειμμα που έχει προκύψει από την μακροχρόνια απουσία του Πουγιόλ. Και εκεί όμως ο Ραούλ Αλμπιόλ είναι μία καλή λύση για τρίτος πίσω από Πικέ, Σέρχιο Ράμος. Ο σέντερ μπακ της Νάπολι όμως σίγουρα θα ταξιδέψει στην χώρα της σάμπα και πιο πίσω από εκείνον δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή έτοιμος-διαθέσιμος.
Στους πλάγιους μπακ δεν υπάρχει ο υπερπαίκτης τύπου Ντάνι Αλβες. Ωστόσο, Αρμπελόα, Αθπιλικουέτα, Χουανφράν (Ατλέτικο) θα δώσουν μεγάλη μάχη για το ποιος δεν θα μείνει εκτός. Στα αριστερά ο βασικός Ζόρντι Αλμπα θα έχει ως παρτενέρ έναν εκ των Αλμπέρτο Μορένο (η φετινή αποκάλυψη της Σεβίλλης), Μονρεάλ. Και στις δύο πλευρές όποιος και να μείνει εκτός θα μπορούσε άνετα να βρίσκεται σε κάποια άλλη Εθνική.
Στη μεσαία-μεσοεπιθετική γραμμή ο Ντελ Μπόσκε θα έχει τεράστια διλήμματα. Λογικά δεν μπορεί να πάρει και Τιάγκο και Κόκε και Καθόρλα και Μάτα. Ισως δύο εξ αυτών να μην χωρέσουν. Οποιος όμως και να αποκλειστεί, θα είναι πραγματικά άδικο για την πολύ σημαντική κλάση του. Και να ήταν μόνο αυτοί. Παίκτες εξαιρετικοί όπως ο Ραούλ Γκαρθία, ο αρχηγός της Ατλέτικο, Γκάμπι ή ακόμα και οι Χάβι Γκαρθία (Σίτι), Αντερ Ερέρα, Μίκελ Ρίκο, Σουσαέτα (Μπιλμπάο θα ήταν ταμάμ για πολλούς εκλέκτορες, αλλά στην Ισπανία περισσεύουν.
Στην επίθεση πάλι τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα. Σε αυτό έχει συντελέσει και η ισπανοποίηση του Ντιέγκο Κόστα, ο οποίος εάν τα πάει καλά με την Ιταλία, θα θέσει σοβαρή υποψηφιότητα για να βρεθεί στην πατρίδα του ως αντίπαλος. Ο Νεγρέδο πάλι κάνει θαύματα στη Σίτι και λογικά μαζί με Πέδρο και Σίλβα θα είναι λογικά τρεις εκ των πέντε που θα επιλεγούν. Βίγια, Τόρες, Γιορέντε, ο εξτρέμ Χεσούς Νάβας και Σολδάδο θα δώσουν τη μάχη τους, με τον τελευταίο να έχει τις λιγότερες πιθανότητες.
Η ευτυχία του Ντελ Μπόσκε, αλλά και γενικότερα του ισπανικού ποδοσφαίρου όμως δεν σταματάει στο Σήμερα. Οι Ινιγο Μαρτίνεθ (σέντερ μπακ), Πάρδο (μέσος) της Σοσιεδάδ, οι Μουνιαΐν (εξτρέμ), Ντελπόρτ (σέντερ μπακ) της Μπιλμπάο, οι Ιγιαραμέντι, Ισκο, Καρβαχάλ, Μοράτα, Χεσέ της Ρεάλ, ο Ντεουλοφέου της Μπαρτσελόνα έρχονται για να διασφαλίσουν τη συνέχεια και μάλιστα έχοντας ήδη στεφθεί πρωταθλητές Ευρώπης και Κόσμου με τα μικρότερα Εθνικά κλιμάκια των Φούριας Ρόχας που σαρώνουν σε όλες τις διοργανώσεις. Το Παρόν και το Μέλλον ανήκει στην Ισπανία και πραγματικά δεν υπάρχει άλλη χώρα που να έχει τόσο μεγάλο βάθος...
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: