Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Πεϊνέτα, το νέο «παλάτι» της Ατλέτικο Μαδρίτης!

Η Ατλέτικο Μαδρίτης επισκέφθηκε το εργοτάξιο της «Πεϊνέτα», του καινούργιου γηπέδου του συλλόγου που θα παραδοθεί το 2016.

Η αποστολή των «ροχιμπλάνκος» ξεναγήθηκε στον χώρο των εργασιών και εξέφρασε την ικανοποίησή της για την πορεία του έργου.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης βρέθηκε στον χώρο όπου κατασκευάζεται το νέο της γήπεδο. Η αποστολή της ομάδας επισκέφθηκε την Τετάρτη (26/2) το εργοτάξιο και είδε από κοντά την εξέλιξη των εργασιών. Παίκτες, προπονητές και διοικητικοί παράγοντες των «ροχιμπλάνκος» έφτασαν στην «Πεϊνέτα» με το λεωφορείο της γραμμής και στη συνέχεια, αφού φόρεσαν τα προστατευτικά γιλέκα και κράνη, ξεναγήθηκαν στους χώρους των εργασιών που προχωρούν με πυρετώδεις ρυθμούς εδώ και έναν χρόνο.

Το γήπεδο αναμένεται να είναι έτοιμο στις αρχές του 2016, όμως η διοίκηση της Ατλέτικο έχει ήδη ανακοινώσει ότι η ομάδα δεν θα μετακομίσει στην «Πεϊνέτα» στη μέση της σεζόν 2015/16 για πρακτικούς λόγους, αλλά θα εγκατασταθεί εκεί επίσημα από το ξεκίνημα της περιόδου 2016/17. Επικεφαλής της αποστολής των «ροχιμπλάνκος» ήταν ο πρόεδρος του συλλόγου, Ενρίκε Θερέθο, συνοδευόμενος από την δήμαρχο της Μαδρίτης, Άνα Μποτέγια. Η τελευταία, σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους, εμφανίστηκε ικανοποιημένη από την πορεία των έργων:

«Η Ατλέτικο θα έχει στη διάθεσή της εγκαταστάσεις τελευταίας τεχνολογίας και θα μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα από τα πιο σύγχρονα γήπεδα σε όλη την Ευρώπη. Με το καινούργιο γήπεδο ο σύλλογος θα ανέβει επίπεδο στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο και θα μπορεί να θεωρείται από τους κορυφαίους σε όλο τον κόσμο. Η Ατλέτικο προχωράει προς τα μπροστά με γρήγορα βήματα και σε αυτό το στάδιο θα μπορούν να φιλοξενηθούν 70.000 φίλαθλοί της. Όλα τα μέλη της οικογένειας των «ροχιμπλάνκος» θα πρέπει να νιώθουν ενθουσιασμένα με την πορεία των έργων».

Οι 24 παίκτες της πρώτης ομάδας μαζί με το προπονητικό τιμ και τα στελέχη της διοίκησης ξεναγήθηκαν από τους ανθρώπους της κατασκευαστικής εταιρείας FCC και παρακολούθησαν τις εργασίες σε όλα τα επίπεδα του γηπέδου, από την μεγάλη εξέδρα που έχει κατασκευαστεί το 1994 και θα ενωθεί σιγά σιγά με το υπόλοιπο έργο. Οι παίκτες δήλωσαν εντυπωσιασμένοι και μερικοί από αυτούς αναρωτήθηκαν αν θα ανήκουν ακόμα στην Ατλέτικο, όταν θα γίνουν τα επίσημα εγκαίνια της «Πεϊνέτα». Αυτός που θα είναι σίγουρα παρών στην περίπτωση που ολοκληρώσει το συμβόλαιό του, είναι ο Ντιέγκο Σιμεόνε. Η συμφωνία του με τους «ροχιμπλάνκος» ολοκληρώνεται στο τέλος της σεζόν 2016/17.

Η «Πεϊνέτα», όπως ονομάζεται μέχρι στιγμής το νέο γήπεδο, οφείλει το όνομά της επειδή η υπάρχουσα κερκίδα θυμίζει πολύ στο σχήμα το χτένι ή κοκκαλάκι που φορούν οι γυναίκες στα μαλλιά, προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο δίμηνο του 2016 και θα στοιχίσει 270 εκατομμύρια ευρώ, όσα ακριβώς θα εισπράξει η Ατλέτικο από την παραχώρηση του «Βιθέντε Καλντερόν». Η συνολική χωρητικότητα θα κυμαίνεται ανάμεσα στις 68.000 και τις 72.000, ανάλογα με το πώς θα ρυθμιστούν οι ζώνες VIP. Το γήπεδο θα έχει τρία διαζώματα, όλα σκεπασμένα. Στο χαμηλό θα υπάρχουν 23.000 θέσεις, στο μεσαίο 14.000 και στο ψηλό 30.000. Επίσης θα υπάρχουν 94 θεωρεία VIP.

Το γήπεδο προοριζόταν για το Ολυμπιακό Στάδιο της Μαδρίτης, στην περίπτωση που η ισπανική πρωτεύουσα έπαιρνε το χρίσμα για να διοργανώσει Ολυμπιακούς Αγώνες. Ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 1992, όμως οι συνεχείς απορρίψεις της ΔΟΕ σχετικά με την ανάληψη των Ολυμπιακών, σταμάτησαν τα έργα επέκτασης για αρκετά χρόνια. Το 2009 ο Δήμος της Μαδρίτης και η Ατλέτικο υπέγραψαν τη συμφωνία ανταλλαγής του νέου γηπέδου με το οικόπεδο στο οποίο βρίσκεται το «Βιθέντε Καλντερόν» και τον Δεκέμβριο του 2011 ξανάρχισαν οι εργασίες.

Τα νέα σχέδια προβλέπουν ότι η «Πεϊνέτα» θα είναι αμιγώς ποδοσφαιρικό γήπεδο χωρίς στίβο. Πολλοί φίλαθλοι της Ατλέτικο ζήτησαν μετά τον θάνατο του Λουίς Αραγονές, το νέο γήπεδο να πάρει το όνομά του, όμως αυτή η πρόταση απορρίφθηκε από τον σύλλογο, ο οποίος θέλει να έρθει σε συμφωνία με κάποιον μεγάλο χορηγό για την ονομασία, έτσι ώστε να μπει ένα πολύ σημαντικό ποσό στα ταμεία της Ατλέτικο. Η διοίκηση πάντως, ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες ότι ο δρόμος που θα οδηγεί στην κεντρική είσοδο του γηπέδου θα μετονομαστεί σε «οδό Λουίς Αραγονές», ενώ στον περιβάλλοντα χώρο θα αναγερθεί ένα άγαλμα του εκλιπόντος πρώην παίκτη και προπονητή της Ατλέτικο. Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: