Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Να δείξουν ότι πιστεύουν όσα έχουν πει!!

Ο Κώστας Γκόντζος γράφει πριν από το ντέρμπι για το τι πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός για να φύγει με το "διπλό" από το "Γ.Καραϊσκάκης", αλλά και το πού θα κριθεί το παιχνίδι!
Μετράμε ώρες λοιπόν σιγά-σιγά πριν το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη.
Και είναι προφανές ότι οι ομάδες πια ζουν στον ρυθμό αυτού του αγώνα και ετοιμάζονται στις τελευταίες τους λεπτομέρειες.
Σε ότι έχει να κάνει με τον Παναθηναϊκό λοιπόν.
Να πούμε ότι δεν χρειάζονται μεγάλα λόγια αυτή την στιγμή, αλλά προσήλωση στον στόχο και συγκέντρωση όλης της ομάδας αλλά και του άμεσου περίγυρού της, δεν νομίζω ότι χρειάζεται.Τα λένε και τα γράφουν χρόνια τώρα πρι απ' αυτά τα παιχνίδια όλοι.
Και οι άμεσοι πρωταγωνιστές, δηλαδή παίκτες και προπονητές, αλλά και όλοι όσοι ασχολούνται έμμεσα με τέτοια παιχνίδια όπως δημοσιογράφοι, κόσμος, οπαδοί και τα σχετικά.
Ισχύει φυσικά αυτό, αλλά είναι κάποιες λεπτομέρειες που καθορίζουν το πως τελικά πάνε οι ομάδες σ' αυτά τα παιχνίδια.
Για τον Παναθηναϊκό τα πράγματα είναι λίγο πολύ δεδομένα και απλά.
Πρέπει να κάνει ένα και μόνο πράγμα.
Να επενδύσει σε αυτά που έχει πετύχει μέχρι τώρα ή για να μην μπλέξουμε τώρα σε κουβέντες αν και τι έχει πετύχει, να επενδύσει σε αυτά που λένε μήνες τώρα ο προπονητής και οι παίκτες του ότι έχουν πετύχει.
Με λίγα λόγια.
Και ο Γιάννης Αναστασίου και οι παίκτες, λένε με κάθε ευκαιρία από την αρχή της χρονιάς, ότι δουλεύουμε καλά, βγαίνει αυτή η δουλειά στο γήπεδο, βελτιωνόμαστε όλο και περισσότερο κάθε μέρα που περνάει και όλα τα σχετικά.
Και επί της ουσίας δεν έχουν και μεγάλο άδικο.
Όσο και αν διαφέρουν οι απόψεις του καθενός μας, για το πόσο ψηλά είναι αυτά τα στάνταρ που έχει πετύχει μέχρι στιγμής ο Παναθηναϊκός, η αλήθεια είναι πως στο ποδοσφαιρικό του τουλάχιστον τμήμα, έχει κατακτήσει ένα επίπεδο απόδοσης, ρυθμού και αποτελεσματικότητας.
Στα μέτρα βέβαια πάντα των αντικειμενικών δυνατοτήτων που υπάρχουν συνολικά αυτή την στιγμή στον σύλλογο.
Ε αυτό ακριβώς καλείται να κάνει ο Παναθηναϊκός στο Καραϊσκάκη.
Να μπει στο γήπεδο και να πείσει τους πάντες -με πρώτο και κύριο τον ίδιο του τον εαυτό- πως αυτά που έλεγαν καθημερινά είναι πραγματικότητα, τα πιστεύουν και δεν είναι απλά λόγια της μιας αγωνιστικής ή του ενός αποτελέσματος.
Να μπει δηλαδή στο γήπεδο και να πατήσει πάνω σε αυτά που λέει ότι έχει πετύχει μέχρι τώρα σαν ομάδα.
Ότι έχει δηλαδή κατακτήσει ένα επίπεδο ανταγωνιστικότητας που του επιτρέπει τέτοια παιχνίδια να τα παλεύει στα ίσα και να τα διεκδικεί για το καλύτερο.
Απ' αυτή την άποψη, δεν είναι δυνατόν να λέει οποιοσδήποτε στον Παναθηναϊκό λόγια του στιλ... θα τα δώσουμε όλα... δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτε και τέτοια.
Όλα αυτά το μόνο που καλλιεργούν στην ομάδα είναι ηττοπάθεια.
Αντίθετα αν δουν καθαρά ποδοσφαιρικά το πράγμα και αποφασίσουν σε ποια σημεία όντως μπορεί η δουλειά που έχουν κάνει σαν ομάδα, να στηριχθούν και να πατήσουν, είναι ο μοναδικός τρόπος να πάρουν στο Καραϊσκάκη το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα που φυσικά είναι η νίκη.
Το ποια είναι αυτά τα σημεία, ας πούμε αυτό που συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις, ότι δηλαδή το ξέρουν καλύτερα απ' όλους πρώτα ο προπονητής και οι παίκτες.
Εκείνο που ίσως έχει σημασία να προσθέσουμε, είναι ότι ειδικά σε τέτοια παιχνίδια, προβάδισμα έχουν πάντα οι παίκτες που μπορούν να δώσουν το καλύτερο δυνατόν μέσα στο γήπεδο με βάση την κατάσταση στην οποία βρίσκονται.
Πολυτέλειες δηλαδή να στηριχθεί ο Παναθηναϊκός σε παίκτες 'της μιας ενέργειας' για να το πω ευγενικά και να μην πω σε παίκτες που δεν συμμετέχουν με διάρκεια και πάθος σε όλο το παιχνίδι, δεν υπάρχουν.
Το βασικό για τον Παναθηναϊκό είναι να είναι ΕΝΤΕΚΑ όνομα και πράγμα αυτοί που θα μπουν στον γήπεδο.
Με την έννοια ότι όσοι μπουν θα πρέπει να είναι αυτοί που βρίσκονται -και ψυχικά και σωματικά- σε κατάσταση πλήρους ετοιμότητας, ανεξάρτητα από όνομα, κλάση και ικανότητα της στιγμιαίας ενέργειας.
Κι αυτό γιατί κατά την ταπεινή μου γνώμη, αυτό το παιχνίδι δεν είναι παιχνίδι της μιας φάσης, αλλά παιχνίδι ρυθμού και διάρκειας.
Κι εκεί θα κριθεί και η έκβασή του.
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: