Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Μπάγερν για πλέι οφ!!

Επωφελούμενη την έδρα της για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, η Μπάγερν Μονάχου επικράτησε 79-73 της Ζαλγκίρις Κάουνας και «κάθισε» πιο άνετη στην τετάρτη θέση του ομίλου της!

Μπάγερν για πλέι οφ!
Θέλει να προκριθεί και κάνει το καθήκον της στα… δικά της παιχνίδια! Η Μπάγερν Μονάχου πήρε το δεύτερο συνεχόμενο ροζ φύλλο αγώνα στο Top-16 της Ευρωλίγκας, καθώς επικράτησε στην Γερμανία της… ουραγού, Ζαλγκίρις Κάουνας με σκορ 79-73.

Οι Βαυαροί ανέβασαν πλέον το ρεκόρ τους στο 4-4, παρέμειναν στην τέταρτη θέση κι έχουν μια νίκη παραπάνω απ’ την πέμπτη Γαλατάσαραϊ.

Κορυφαίος για τους νικητές ο Τέιλορ που σταμάτησε στους 22 πόντους, ενώ από 11 είχαν οι Μπράιαντ, Ντιλέινι και Μπενζίνγκ. Από πλευράς ηττημένων (1-7 ρεκόρ), ξεχώρισαν οι Γιαβτόκας με 18 και Γιασικεβίτσιους με 15 πόντους.

Το ματς:

Ο Πότσιους μπήκε «ζεστός» στον αγώνα και με δικούς του πόντους η Ζαλγκίρις προηγήθηκε νωρίς με 8-5. Η Μπάγερν αν και παρέμενε κοντά στο σκορ, δεν μπορούσε να προσπεράσει (12-13) με τον Κλιμαβίτσιους να ‘χει πάρει την σκυτάλη στην επίθεση των φιλοξενούμενων. Γιασικεβίτσιους και Πότσιους συνέχισαν το πολύ καλό βράδυ των Λιθουανών και στο 10’ η ομάδα τους προηγείται με 20-24.

Ο δεύτερος συνέχισε το βιολί του κι έχοντας φτάσει τους 11 προσωπικούς πόντους, η Ζαλγκίρις άνοιξε τη διαφορά της στο +6 (24-30). Όσο και να προσπαθούσαν οι Γερμανοί, δεν μπορούσαν να περιορίσουν την επίθεση των αντιπάλων τους και δύο συνεχόμενα τρίποντα από τους Γιαβτόκας και Σιζάουσκας ανέβασαν το δείκτη του σκορ στο +8 για πρώτη φορά (32-40). Ένα μίνι σερί 6-0 των γηπεδούχων, με αιχμή του δόρατος τον Τρούτμαν έγραψε το 38-40 του πρώτου μέρους.

Κι αφού χρειάστηκε να κυλήσουν τέσσερα λεπτά στο δεύτερο μέρος, η Μπάγερν Μονάχου κατάφερε να περάσει μπροστά στο σκορ για πρώτη φορά με 46-45, ενώ πέρασε και στο +4 με 52-48. Κάπου εκεί, όμως, ένα black out των Βαυαρών και μια αντεπίθεση με τους Γιαβτόκας και Γιασικεβίτσιους, η Ζαλγκίρις έτρεξε σερί 11-0 και κατάφερε φυσικά να κλείσει την τρίτη περίοδο στο +7 με 52-59, παγώνοντας τους Γερμανούς στις εξέδρες.

Τέιλορ σε πρώτη φάση και Ντιλέινι στη συνέχεια το… πήραν πάνω τους και κατάφεραν να ξαναβάλουν σε θέση οδηγού την Μπάγερν Μονάχου με το υπέρ της 60-59 στα πρώτα λεπτά της τέταρτης περιόδου. Προς στιγμήν η Ζαλγκίρις πέρασε μπροστά (62-63), αλλά… μέχρι εκεί! Όσο κι αν οι Γιαβτόκας και Γιασικεβίτσιους προσπαθούσαν, το βαυαρικό… όπλο είχε «φουντώσει» για τα καλά και με συνεχόμενα καλάθια κατάφερε να πάρει απόσταση στο τελευταίο δίλεπτο και ουσιαστικά να πάρει τη νίκη με το τελικό 79-73.

Τα δεκάλεπτα: 20-24, 38-40, 52-59, 79-73Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: