Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

«Τεστ» για τις προσεχείς.... «μάχες»

ethniki_israel1.jpgΗ Ελλάδα δίνει απόψε (7.15μ.μ, ΝΕΤ) τον τελευταίο της αγώνα στην β΄ φάση του Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας, κόντρα στην αήττητη Γαλλία, σε μία αναμέτρηση, που ο νικητής θα κατακτήσει την πρώτη θέση του ε' ομίλου. Η «επίσημη αγαπημένη» φιλοδοξεί να πάει με τον «αέρα» της... κορυφής στα προημιτελικά της διοργάνωσης, ενώ σε περίπτωση ήττας θα καταταγεί τρίτη στον όμιλο, αν η Ρωσία επικρατήσει της ΠΓΔΜ και δεύτερη, αν τα Σκόπια επιβληθούν των Πρωταθλητών Ευρώπης. Έτοιμοι να αγωνιστούν οι Γιάννης Μπουρούσης και Κώστας Κουφός.



Το συγκρότημα του Γιόνας Καζλάουσκας θα προσπαθήσει να... στενοχωρήσει για πρώτη φορά τον αποψινό του αντίπαλο στην διοργάνωση, καθώς οι «τρικολόρ» παραμένουν αήττητοι στα πολωνικά παρκέ. Η ομάδα του Βινσέντ Κολέ με την παρουσία πολλών ΝΒΑερ στο ρόστερ της και τον γκαρντ των Σπερς, Τόνι Πάρκερ, να καδοδηγεί... «μαεστρικά» τους Γάλλους, δείχνει ικανή να παρατείνει... αρκετά την παραμονή της στην Πολωνία. Το ταλέντο και τα αθλητικά προσόντα των «Les Blues» είναι εμφανή, με την «γαλανόλευκη» να παρατάσσεται με όλα της τα όπλα» στον αποψινό αγώνα, καθώς ο Γιάννης Μπουρούσης ξεπέρασε τον πρόβλημα στον ώμο του, ενώ και ο Κώστας Κουφός είναι πλέον έτοιμος να αγωνιστεί, μετά τις στομαχικές διαταραχές, οι οποίες τον ταλαιπώρησαν τις προηγούμενες ημέρες.

Η «επίσημη αγαπημένη» δεν έχει να περιμένει κανένα άλλο αποτέλεσμα στον όμιλο, σε ενδεχόμενη επικράτησή της, αφού θα είναι σίγουρα πρώτη και με τις εκτιμήσεις για τον αντίπαλό της στους «8» του Ευρωμπάσκετ να είναι τουλάχιστον... παρακινδυνευμένες. Στον στ' όμιλο γίνεται «πόλεμος», καθώς το υποτιθέμενο φαβορί, Ισπανία, μπορεί να τερματίσει από τέταρτη μέχρι και δεύτερη, ανάλογα με το αποτέλεσμα του αγώνα της με την Πολωνία, η οποία και αυτή με την σειρά της θα προκριθεί ως τέταρτη, αν κερδίσει τους «φούριας ρόχας». Πιθανότατα τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου θα πάρουν η Σλοβενία με την Τουρκία, ενώ η Σερβία θα «παλέψει» μεταξύ τρίτης και τέταρτης θέσης.

Το σημερινό πρόγραμμα του ε' ομίλου:

4.45μ.μ. Ρωσία-Σκόπια (ΕΤ1)

7.15μ.μ. Γαλλία-ΕΛΛΑΔΑ (ΝΕΤ)

10μ.μ. Γερμανία-Κροατία (ΕΤ1)

Η βαθμολογία του ε' ομίλου

1. Γαλλία 8 (309-265)
2. Ελλάδα 7 (311-266)
3. Ρωσία 6 (267-269)
4. Κροατία 5 (287-296)
5. Γερμανία 5 (292-313)
6. ΠΓΔΜ 5 (268-325)

Δεν υπάρχουν σχόλια: