Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Σε ρυθμούς Γαλατά

ten_cate-kara.jpgΣτο πράσινο στρατόπεδο έχουνε μπει σε ρυθμούς Γαλατασαράι καθώς ξεκινάει ουσιαστικά από σήμερα η προετοιμασία για το ματς της Πέμπτης με τους Τούρκους. Ο Χενκ τεν Κάτε, όπως όλα δείχνουν, θα αλλάξει σύστημα και θα παρατάξει τον Παναθηναϊκό με 4-3-2-1. Ο μάνατζερ του Σεμπαστιάν Λέτο, Φερνάντο Κονσεντίνο μίλησε για την παρουσία του πελάτη του στο τριφύλλι.

Ο Ολλανδός τεχνικός από το βράδυ της Κυριακής έχει το μυαλό του στο ευρωπαϊκό παιχνίδι του τριφυλλιού στην πρεμιέρα των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Γαλατασαράι την Πέμπτη το βράδυ και όλοι στην ομάδα επιθυμούν τη νίκη ώστε να ξεκινήσουν με τρίποντο και να έχουν το πάνω χέρι για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Άλλωστε οι Τούρκοι είναι η πιο δυνατή ομάδα του ομίλου.
Ο Τεν Κάτε σκέφτεται να καταστρώσει τα πλάνα του με σύστημα 4-3-2-1 και όχι με το σύνηθες 4-2-3-1. Έτσι, ο Γιώργος Καραγκούνης θα αγωνιστεί στην τριάδα πλάι στους Ζιλμπέρτο Σίλβα και Κώστα Κατσουράνη. Στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης μιας και ο Τζιμπρίλ Σισέ θα λείψει στα τρία πρώτα ματς λόγω τιμωρίας.

«Στην καλύτερη φάση της καριέρας του»
Ο μάνατζερ του Σεμπαστιάν Λέτο, Φερνάντο Κοσεντίνο αναφέρθηκε στην παρουσία του Λέτο στον Παναθηναϊκό και τόνισε ότι είναι στην καλύτερη φάση της καριέρας του.
Αναλυτικά όσα δήλωσε στην «Εξέδρα»:
«Μπορεί να κλείσει τη σεζόν με 10-12 γκολ στο πρωτάθλημα. Αυτό όμως είναι το λιγότερο. Το θέμα είναι ότι ο Σεμπάστιαν νιώθει όμορφα στον Παναθηναϊκό. Αισθάνεται ότι βρήκε μια οικογένεια. Όλοι τον περιβάλλον με μια εμπιστοσύνη και του το δείχνουν.
Άλλωστε μην ξεχνάτε ότι έχει πενταετές συμβόλαιο, ενώ στον Ολυμπιακό ήταν δανεικός. Αυτά τον βοηθούν πάρα πολύ. Επιπλέον μου έλεγε ότι τώρα νιώθει πολύ πιο άνετα στην Ελλάδα γιατί γνωρίζει καλύτερα στην Αθήνα, τις ελληνικές συνήθειες και τον τρόπο σκέψεις των ανθρώπων.
Ο Σεμπάστιαν μου είπε ότι νιώθει στην καλύτερη φάση της καριέρας του. Είναι σε ανάλογη κατάσταση με το 2007, όταν έπαιζε στη Λανούς και τον είδε η Λίβερπουλ, ενθουσιάστηκε και τον αγόρασε. Χρειάζεται μόνο να αποκτήσει περισσότερη ωριμότητα, αλλά αυτή έρχεται μέσα από την εμπειρία και τους αγώνες. Πρόσφατα ήμουν στην Ελλάδα και έζησα από κοντά πόσο ικανοποιημένοι είναι στη διοίκηση με τον Σεμπάστιαν.

Για την άποψη που έχει ο Λέτο για τον Χενκ Τεν Κάτε:
«Ο Λέτο μου είπε ότι τον βοηθάει πολύ, όπως και όλο το τεχνικό τιμ. Τα πράγματα στον Παναθηναϊκό είναι πολύ επαγγελματικά, κάτι που ο Σεμπάστιαν δεν το περίμενε για το ελληνικό σύλλογο. Δεν θέλει συνέχεια να τον ρωτάτε για συγκρίσεις με τον Ολυμπιακό, τι συνέβη πέρυσι. Ό,τι έγινε, έγινε και είναι παρελθόν. Τώρα ανήκει στον Παναθηναϊκό και μόνο αυτό τον νοιάζει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: