Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

Confederations 2009: Ισπανία-Ιράκ 1-0

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η Ισπανία δυσκολεύτηκε να λυγίσει την αντίσταση του μαχητικού Ιράκ, αλλά ένα γκολ του Βίγια στο 55ο λεπτό "ξεκλείδωσε" την άμυνα της ασιατικής ομάδας και χάρισε στους "φούριας ρόχας" την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Μπροστά σε λιγοστούς φιλάθλους στο "Free State Stadium" του Μπλεμφοντέιν, η Ισπανία πήρε αυτό που χρειαζόταν, δηλαδή τους τρεις βαθμούς της νίκης, προκειμένου να εξασφαλίσει από το δεύτερο παιχνίδι της την πρόκριση στα ημιτελικά του Confederations Cup μέσω του 1ου ομίλου.

Η ομάδα του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε, με τέσσερα νέα πρόσωπα στη σύνθεσή της σε σχέση με την άνετη νίκη επί της Νέας Ζηλανδίας, είχε δύσκολο έργο απέναντι στο Ιράκ του Μπόρα Μιλουτίνοβιτς, που αρκέστηκε σε αμυντικό παιχνίδι και κράτησε για 55 λεπτά τους Ισπανούς μακριά από το γκολ.

Η λύτρωση για τους Ίβηρες ήρθε τελικά από τον πιο επικίνδυνο παίκτη τους στον αγώνα, τον Νταβίδ Βίγια, ο οποίος αφού απέτυχε δύο φορές νωρίτερα, με ωραία κεφαλιά στο 55ο λεπτό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ανίκητου μέχρι εκείνη την ώρα Μοχάμεντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: