Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Μόρας: «Αυτά τα ματς κερδίζονται με καρδιά και πάθος»

Μόρας: «Αυτά τα ματς κερδίζονται με καρδιά και πάθος» Την πεποίθηση ότι αγώνες σαν αυτόν που δίνει η Εθνική κόντρα στη Ρουμανία για την πρόκριση στο Μουντιάλ κερδίζονται με πάθος και καρδιά εξέφρασε ο Βαγγέλης Μόρας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6

Την άποψη ότι και η Εθνική και η Ρουμανία θα παίξουν συγκρατημένο ποδόσφαιρο στο πρώτο μεταξύ τους ματς στο πλαίσιο των μπαράζ για την πρόκριση στο Μουντιάλ της Βραζιλίας εξέφρασε ο Βαγγέλης Μόρας στον "αέρα" του NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο πρώην διεθνής αμυντικός, ο οποίος είχε συμμετάσχει στα μπαράζ της Εθνικής κόντρα στην Ουκρανία πριν από περίπου τέσσερα χρόνια τόνισε πως αυτά τα παιχνίδια κερδίζονται με την καρδιά και το πάθος, επισημαίνοντας πως είναι θετικό για την Εθνική που δίνει το πρώτο ματς εντός έδρας.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην εκπομπή «Άσο ημίχρονο, διπλό τελικό» και τους Μιχάλη Τσόχο και Σωτήρη Κωσταβάρα:

Για τα μπαράζ της Εθνικής με τη Ρουμανία:
«Πιστεύω ότι η Ρουμανία θα είναι πιο προετοιμασμένη για να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα, δηλαδή, να παίξει αμυντικά και να προσπαθήσει να βάλει κάποιο γκολ. Δεν νομίζω η Ρουμανία να ανοιχτεί, αν το κάνει θα το πληρώσει. Από την άλλη, η Ελλάδα είναι μια ομάδα που παίζει αμυντικά κοιτάζει να κρατήσει το μηδέν. Θα είναι ένα παιχνίδι πιο συγκρατημένο και από τις δύο πλευρές, όποιος ανοιχτεί θα κάνει το λάθος».

Για την ψυχολογία της ομάδας πριν τα μπαράζ:
«Ο γηπεδούχος έχει το άγχος. Και η Εθνική έχει αποδείξει ότι είναι καλύτερα να παίζει το πρώτο εντός και το δεύτερο εκτός γιατί είναι καλύτερη στα εκτός έδρας παιχνίδια. Αυτά τα ματς κερδίζονται με την καρδιά και το παθός. Η τύχη είναι με αυτόν που πιστεύει περισσότερο. Όποιος πάει να πάρει την πρόκριση από το πρώτο ματς θα κάνει το λάθος».

Για τα μπαράζ της Εθνικής με την Ουκρανία το 2009:
«Η ψυχολογία είναι αυτό που θυμάμαι, λέγαμε να μην δεχτούμε γκολ και σίγουρα θα κερδίσουμε στο δεύτερο. Υπήρξε σιγουριά από όλους. Όταν πήραμε το 0-0 στο ΟΑΚΑ, πιστεύαμε ότι είχαμε πετύχει αυτό που θέλαμε και έτσι έγινε. Εκτός ήμασταν καλύτεροι».

Για τον τρόπο που παίζει η Εθνική:
«Μας απασχολεί το αποτέλεσμα όχι ο τρόπος που αυτό θα έρθει, αυτό έχω μάθει και στην Ιταλία που έχει πάρει παγκόσμιο τίτλο. Δεν έχουμε πολυτέλεια να παίζουμε όπως την Ισπανία, πρέπει να το συνηθίσουμε με αυτό που έχουμε γιατί με αυτόν έχουμε διακριθεί».

Για την πορεία της Βερόνα:
«Δεν περιμέναμε τέτοια πορεία. Συνήθως από τις τρεις ομάδες που ανεβαίνουν η μία κάνει την έκπληξη. Δεν είναι τυχαίο που την κάνουμε εμείς και αυτό γιατί παίζουμε καλό ποδόσφαιρο. Είναι σπουδαίο αυτό που έχουμε πετύχει, από την τρίτη κατηγορία ανεβήκαμε και με δύο τρεις προσθήκες κάνουμε αυτό που κάνουμε. Είναι ό,τι καλύτερο ζούμε. Θα ήταν λάθος να πιστέψουμε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω. Πρέπει να συνεχίσουμε να προσπαθούμε».

Για το αν θέλει να επιστρέψει στην Ελλάδα:
«Δεν ξέρω αν θέλω να γυρίσω. Το συμβόλαιο μου λήγει το καλοκαίρι, αλλά δεν αποφασίζω μόνος μου. Την απόφαση θα την πάρω μαζί με την οικογένεια μου».











































ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Σούπερ Λιγκ 2009-10
Θ
Ομάδα
ΑΓ
Β

ΕΝΤΟΣ
ΕΚΤΟΣ































Δεν υπάρχουν σχόλια: