Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Μίλα μου για πέναλτι και για replay που δεν είδα!!

Μίλα μου για πέναλτι και για replay που δεν είδα
Όταν πεινάς, θα φας ότι σε ταΐσουν. Κι ας είναι αυτό γκρίνια, μουρμούρα και κριτική αφ’ υψηλού, που είναι γενικά από τις αγαπημένες μας συνήθειες ως Έλληνες.

Γράφει ο Θανάσης Ράλλης

Το sport-fm.gr είδε σήμερα μαζί με τον υπόλοιπο κόσμο, τα 9 replay που έδωσε στη δημοσιότητα η Nova από την επίμαχη φάση του Κλεάνθης Βικελίδης. Δεν τους τα πήραμε από το συρτάρι, ούτε τα ανακαλύψαμε σε καμία σκονισμένη βιβλιοθήκη. Τα παρουσίασαν στο site τους, έτσι τα είδαμε και εμείς.

Θυμίζω μόνο για την οικονομία της κουβέντας, ότι κατά τη διάρκεια της μετάδοσης προβλήθηκαν μόνο τρία. Κατάλαβε κανένας τι έγινε στη συγκεκριμένη φάση; Ήταν ή δεν ήταν πέναλτι; Δύσκολο να πεις. Καταλάβαμε σήμερα, μετά τα 9 replay κάτι παραπάνω; Πάλι δύσκολο να πεις. Εκτός από αυτούς έχουν τους λόγους να είναι απόλυτοι, εμείς οι υπόλοιποι θα μείνουμε με την απορία, πολύ απλά γιατί η φάση δεν είναι ξεκάθαρη.

Σε μια εποχή που όλοι είμαστε προπονητές, όλοι είμαστε παίκτες, όλοι είμαστε σκηνοθέτες, όλοι ξέρουμε μοντάζ και γενικά όλοι ξέρουμε τα πάντα, φυσικά και όλοι ξέρουμε τις σκοτεινές δυνάμεις που δεν έδειξαν περισσότερα replay του πέναλτι.

Υπάρχουν λοιπόν δύο τρόποι να προσεγγίσεις το θέμα.

Ο πρώτος λέει ότι η Nova από πέρυσι έχει επιλέξει και είναι η πολιτική της, να αφήνει την τελική κρίση για την αμφισβητούμενη φάση στον τηλεθεατή, μετά τα replay που θα του έχει παρουσιάσει. Ο σκηνοθέτης επέλεξε τρία που θεώρησε ότι είναι τα πιο αντιπροσωπευτικά, και τα υπόλοιπα έξι τα είδαμε μετά από μια ήμερα.

Ο δεύτερος τρόπος προσέγγισης είναι αυτός που λέει, για τα σκοτεινά κέντρα που έθαψαν τη φάση, γιατί το πέναλτι ήταν υπέρ του Ολυμπιακού, αρά επίτηδες το έκαναν.

Επιλέξτε όποια από τις δύο προσεγγίσεις θέλετε, αυτό είναι το ωραίο της ελευθερίας σκέψης.

Η απλή υπενθύμιση ότι σε αντίστοιχες περιπτώσεις στην Αγγλία γίνεται ακριβώς το ίδιο, απλή παρουσίαση των αμφισβητούμενων φάσεων δηλαδή, είναι εντελώς περιττή. Κι αυτό γιατί έχουμε αποδείξει ότι δεν θέλουμε να τους μοιάσουμε καθόλου στον τρόπο που προσεγγίζουν το ποδόσφαιρο. Εμείς ξέρουμε καλύτερα.

Και αφού θα πουλήσουμε περισσότερα φύλλα ή θα έχουμε περισσότερα views πλασάροντας ίντριγκα και θεωρίες συνομωσίας, γιατί να κάνουμε κάτι διαφορετικό; Ας πουλήσουμε λοιπόν γκρίνια, μουρμούρα και κριτική αφ’ υψηλού.

Ο περισσότερος κόσμος θα μας πει μπράβο.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: